Οι Γίγαντες του Διαδικτύου αντιδρούν απέναντι στον έλεγχο του ίντερνετ

Οι Γίγαντες του Διαδικτύου αντιδρούν απέναντι στον έλεγχο του ίντερνετ

Οι Γίγαντες του Διαδικτύου αντιδρούν απέναντι στον έλεγχο του ίντερνετ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί για άλλη μια φορά να ελέγξει την ουδετερότητα του διαδικτύου. Ο λόγος είναι προφανής: Η πληροφορία έχει ξεφύγει από τα επίλεκτα μέσα ενημέρωσης των εκάστοτε κυβερνήσεων και πλέον ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει την άποψή του (ενίοτε και ψέματα ή χαζομάρες). Ωστόσο,  όπως κάθε εργαλείο, εναπόκειται στους ανθρώπους το πως θα το χρησιμοποιήσουν, για καλό ή για κακό.

Αυτή τη φορά, Google, Facebook, Reddit Amazon, AirBnB, Twitter και Snapchat καθώς και τουλάχιστον 80.000 ιστοσελίδες και υπηρεσίες θα συμμετάσχουν σε μια συντονισμένη δράση, η οποία έχει στόχο να επιστήσει την προσοχή στη δημόσια διαβούλευση σχετικά με την προτεινόμενη κατάργηση του νομοσχεδίου που καθιερώθηκε από την Κυβέρνηση Ομπάμα και διασφάλιζε την ουδετερότητα του διαδικτύου.

Οι κολοσσοί του ίντερνετ αντιδρούν  διότι εάν τελικά πράγματα καταργηθεί το νομοσχέδιο,  μεγάλες εταιρείες όπως πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών (ISP) θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν ποιος κερδίζει και ποιος χάνει στο ίντερνετ. Ακόμα χειρότερα, θα μπορούν να επιβάλλουν περιορισμούς ή και οικονομική επιβάρυνση για την επίσκεψη συγκεκριμένων ιστοσελίδω ή ιστότοπων με αποτέλεσμα να κατευθύνουν  κυριολεκτικά εκατομμύρια χρήστες εκεί που υπάρχουν τα μεγαλύτερα συμφέροντα.

Στο παρελθόν, αυτό το είδος διαμαρτυρίας είχε οδηγήσει στην απόσυρση  νομοσχεδίου για την διαδικτυακή πειρατεία, όταν  μεγάλες έταιρείες έριξαν μαύρο ποστηρίζοντας ότι αποτελούσε απειλή για την ελευθερία του λόγου.

Ας ελπίσουμε ότι θα ξανασυμβεί το ίδιο

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Σα 22
Σα 22
Σα 22

Αυθεντικό Παραδοσιακό Reiki – 1ος Βαθμός

Ιούλιος 22 - Ιούλιος 23
Αθήνα
Κυ 23

7ήμερο Αναγέννησης Παραλία Ιρίων – Ναύπλιο

Ιούλιος 23 - Ιούλιος 30
Ναύπλιο
Ελλάδα
Πα 28

Ο Ιερός Σκαραβαίος – The Sacred Scarab – Serapis Bey

Ιούλιος 28 - Ιούλιος 31
Αθήνα
Αυγ 02

Διακοπές με Σεμινάριο Ανάπτυξης Ανώτερης Νοημοσύνης – Κτήμα Νοόσφαιρα

Αύγουστος 2 - Αύγουστος 6
Νέες Βρυσούλες Κορινθίας
Αυγ 07

Εναλλακτικές Διακοπές στο Κτήμα Νοόσφαιρα

Αύγουστος 7 - Αύγουστος 31
Νέες Βρυσούλες Κορινθίας