Διαλογισμός για καλύτερο ύπνο

Διαλογισμός για καλύτερο ύπνο

Διαλογισμός για καλύτερο ύπνο

Οι περισσότεροι άνθρωποι που βάζουν τον διαλογισμό στην καθημερινότητά τους, βλέπουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου τους. Ωστόσο υπάρχουν τεχνικές διαλογισμού οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν ν’ απαλλαγούμε από την αϋπνία, το ροχαλητό, τον διακεκομμένο ύπνο, τους εφιάλτες και όλα αυτά τα προβλήματα που μας απασχολούν κατά καιρούς πριν και κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

Σχεδόν όλοι οι διαλογισμοί που έχουμε δημοσιεύσει στην Εναλλακτική Ατζέντα το τελευταίο διάστημα, είναι πολύ καλοί για να βοηθήσουν τον ύπνο μας. Το μυστικό για να γίνει αυτό πραγματικότητα, είναι να εξασκηθούμε σε αυτούς, λίγο πριν κοιμηθούμε. Το ωραίο τη υπόθεσης είναι ότι μπορούμε να τους κάνουμε ακόμα και ξαπλωμένοι, αφήνοντάς μας στην αγκαλιά του Μορφέα. Απ’ αυτούς του διαλογισμούς θα αναφέρουμε ενδεικτικά τον διαλογισμό της σιγής, καθώς και τον διαλογισμό των ενωμένων χεριών (θα βρείτε περισσότερους στην αρθρογραφία της Ατζέντας)

Σήμερα θα δώσουμε μία άλλη διάσταση η οποία θα μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και να αφεθούμε στον ύπνο, χρησιμοποιώντας μια… παιδική ιδέα του Δυτικού πολιτισμού η οποία -τη δοκιμάσαμε- κάνει θαύματα. Ο λόγος για τα πασίγνωστα… προβατάκια που μετράγαμε μικροί πριν κοιμηθούμε, εμπνευσμένοι όλοι από τις νυχτερινές ανησυχίες του Donald Dack και άλλων συμπαθητικών ηρώων κινουμένων σχεδίων.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο κρεβάτι μας, κλείνουμε το φως, κλείνουμε τα μάτια και παίρνουμε μερικές βαθειές αναπνοές… χαλαρώνουμε. Στη φαντασία μας βλέπουμε μια ξάστερη νύχτα κι ένα μικρό προβατάκι – συννεφάκι στον ουρανό… καθώς μας έρχεται η πρώτη ανήσυχη σκέψη στο νου, την βλέπουμε να τοποθετείται μέσα στην μαλλιαρή προβιά, πάνω στο προβατάκι. Αφήνουμε το πρώτο προβατάκι να φύγει προς το ξάστερο Σύμπαν…

Ένα άλλο προβατάκι παίρνει τη θέση του. Μόλις έχουμε άλλη μία ανήσυχη σκέψη, την βλέπουμε και πάλι να πηγαίνει και να απορροφάται στο πυκνό μαλλί που περιβάλλει το προβατάκι μας. Το βλέπουμε και πάλι να φεύγει και να πηγαίνει στο Σύμπαν, στα αστέρια, μαζί με την ανησυχία μας.

Ίσως να μας έρθει συναίσθημα άγχους στην επιφάνεια. Νιώθουμε αυτή την αίσθηση να φεύγει από εμάς και να πηγαίνει στο τρίτο προβατάκι που περιμένει, με αγάπη, να μας ξαλαφρώσει. Το βλέπουμε να φεύγει και να πηγαίνει στον νυχτερινό ουρανό.

Αν ήδη κάπου μέσα σας νιώθετε σαν παιδιά που τους φαίνεται αστείος αυτός ο διαλογισμός, η μισή δουλειά έχει γίνει. Έχετε συνδεθεί με μία πολύ πιο ανάλαφρη πλευρά του εαυτού σας, την παιδική και αυτή είναι η επιτυχία με τα προβατάκια.

Θα ήταν πολύ καλό για εσάς να λέτε «ευχαριστώ» σε κάθε προβατάκι που φεύγει προς τ’ αστέρια με τα βάρη σας της ημέρας, της οικογενείας, του επιούσιου. Θα ήταν επίσης πολύ καλό να δηλώσετε στον εαυτό σας πως όλες αυτές οι ανησυχίες, μπορούν να βρουν τις λύσεις τους μέσα στο Σύμπαν και ως λύσεις να γυρίσουν το πρωί, πίσω σε εσάς.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Εγγραφείτε στο Newsletter της Εναλλακτικής Ατζέντας
Επιλέξτε το παρακάτω κουτί και πατήστε "Εγγραφή"

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Τε 13

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης – ΑΞΙΖΩ

Δεκέμβριος 13 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τε 13

Rejuvance – Face lift & Head Massage

Δεκέμβριος 13 @ 20:00 - 22:30
Athens
Πε 14

Θεραπεία του Τραύματος: Θεωρία & Πράξη

Δεκέμβριος 14 @ 20:00 - Δεκέμβριος 16 @ 18:00
Αθήνα
Πα 15

Εκπαίδευση Tam Healing System

Δεκέμβριος 15 - Δεκέμβριος 17
Πα 15

Ανακαλύπτω την Εσωτερική μου Δύναμη

Δεκέμβριος 15 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σα 16

Μαγνητίζοντας την Τέλεια Σχέση! Εργαστήριο με τον Σ. Στίνη

Δεκέμβριος 16 @ 16:00 - Δεκέμβριος 17 @ 14:00
Αθήνα
Σα 16

Διαχειρίζομαι τους φόβους μου άμεσα

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Σα 16

Σχολή Γονέων – Parenting Training

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Σα 16