Χαρίκλεια Νικολαΐδου

Χαρίκλεια Νικολαΐδου
Χαρίκλεια Νικολαΐδου
6972 326278
Θεσσαλονίκη

Ονομάζομαι Χαρίκλεια Νικολαίδου και κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο ΑΠΘ της φιλοσοφικής σχολής του τμήματος Φιλοσοφίας και παιδαγωγικής με κατεύθυνση φιλοσοφίας και ειδίκευση στην έκθεση . Εργάσθηκα επί σειρά ετών, με μαθητές σε προσωπικό επίπεδο , όπως και σε ομάδες και το όφελος της διδακτικής εμπειρίας ήταν σπουδαίο.

Η δημιουργική και πολύχρονη συμμετοχή μου στα εκπαιδευτικά δρώμενα , με οδήγησε σε μια νέα και πρωτοποριακή κίνηση , στην δημιουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους επουσιώδη μόρφωση με ένα φρέσκο , σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο. Ο τρόπος διδασκαλίας των επιμορφωτικών προγραμμάτων γίνεται με βιβλία γεμάτα χρώματα και απλοποιημένους ορισμούς αφήνοντας ένα μικρό ερωτηματικό, για να επιτευχτεί η κριτική σκέψη μέσα από την απαιτούμενη καθοδήγηση. Επιπροσθέτως είναι σχεδιασμένα σε poawer point και διδάσκονται σε προτζέκτορα ή διαδραστικό πίνακα. Τέλος οι τεχνικές του nlp είναι το κλειδί της επιτυχίας των προγραμμάτων αυτών . Kαινούριας αντίληψης βιβλία, συνδυασμένα με την ψηφιακή μορφή τους και φυσικά με τεχνικές του nlp . Ένα τρίπτυχο που υπόσχεται να επιφέρει αλλαγή στην σημερινή εκπαίδευση. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού ασχολήθηκα με την συγγραφή βιβλίων φιλολογικού περιεχομένου .Τίτλοι βιβλίων »Αχιλλέως μήνις », »Ο Οδυσσέας και η Ιθάκη του » και τέλος Μιλάω σωστά Ελληνικά.

Είμαι κάτοχος του Microsoft office και δύο ξένων γλωσσών ,Αγγλικών , Ιταλικών και γνώστης ολίγων Γαλλικών.  Τέλος σπουδάζω Δραματοθεραπεία με στόχο την δραματοποίηση όλων των κειμένων που διδάσκω στους μαθητές μου. Η Δραματοθεραπεία   μέσα από το παίξιμο ρόλων  βοηθάει  με έναν σίγουρο και ασφαλή τρόπο τον κιναισθητικό μαθητή προς την βιωματική μάθηση η οποία επιφέρει την πραγματική αφομοίωση σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

Η ενασχόληση μου με τα ενεργειακά δρώμενα μου έδωσαν του εξής τίτλους. Master Reiki Usui Comyo Reiki , Carouna Reiki ,Hypnosis Practitioner Training και τέλος Time  Line Therapy Training.
Οι σπουδές μου στο NLP (Νeuro linguistic Programming) με πιστοποίηση από το American Board, οδήγησαν τα φιλολογικά μου βήματα , στην δημιουργία σεμιναρίων με τριαδικό σκοπό .Την διδασκαλία του nlp σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και γονείς με στόχο την αναβάθμιση και επιμόρφωση και των τριών συμβαλλόμενων της σημερινής εκπαίδευσης. Τέλος χρησιμοποιώ τον nlp σε Σεμινάρια και ως σύστημα αυτοβελτίωσης.

Επιπροσθέτως ,είμαι διαδικτυακός καθηγητής και διδάσκω ατομικά και σε ομάδες φιλολογικά μαθήματα, με έναν άκρως καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο εμπεριέχοντας πάντα στην διδασκαλία τεχνικές του nlp ,όπως και αρχές της προσωπικής παιδαγωγικής μου. Ασχολούμαι με την συμβουλευτική on -line σε γονείς που θέλουν να λάβουν εκπαιδευτικές απαντήσεις στα ερωτήματα τους.  Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια Νευροεπιστημών ,που βοήθησαν, και αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική μου δράση γύρω από τα επιμορφωτικά προγράμματα και τα Σεμινάρια του nlp.

ΑΠΘ Φιλόλογος

Σεμινάρια σε Εκπαιδευτικούς – Γονείς-Αυτοβελτίωσης
NLP Practitioner Hellenic Academy A.B

Διαβάστε όλα τα άρθρα της Χαρίκλειας Νικολαΐδου

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Κυ 23
Κυ 23
Κυ 23

Αυθεντικό Παραδοσιακό Reiki – 1ος Βαθμός

Ιούλιος 22 - Ιούλιος 23
Αθήνα
Κυ 23

7ήμερο Αναγέννησης Παραλία Ιρίων – Ναύπλιο

Ιούλιος 23 - Ιούλιος 30
Ναύπλιο
Ελλάδα
Πα 28

Ο Ιερός Σκαραβαίος – The Sacred Scarab – Serapis Bey

Ιούλιος 28 - Ιούλιος 31
Αθήνα
Αυγ 02

Διακοπές με Σεμινάριο Ανάπτυξης Ανώτερης Νοημοσύνης – Κτήμα Νοόσφαιρα

Αύγουστος 2 - Αύγουστος 6
Νέες Βρυσούλες Κορινθίας
Αυγ 07

Εναλλακτικές Διακοπές στο Κτήμα Νοόσφαιρα

Αύγουστος 7 - Αύγουστος 31
Νέες Βρυσούλες Κορινθίας