Κοιν. Σ.Επ. Ιπποκράτεια Διαβίωση – Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & ΝLP

Κοιν. Σ.Επ. Ιπποκράτεια Διαβίωση – Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & ΝLP
http://www.ippokratiadiaviosi.gr
2681082016, 2310581038, 6943434632

Η Κοιν.Σ.Επ. Ιπποκράτεια Διαβίωση στοχεύει τόσο στη βιώσιμη ανάπτυξη όσο και στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών (εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής αρωγής), οι οποίες προάγουν την ποιότητα ζωής και παρέχουν κοινωνική προστασία σε ομάδες όπως ηλικιωμένους, παιδιά, άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε ιδρύσει το Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση, πρόληψη και θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών, όπως για παράδειγμα: κατάθλιψη, φοβίες, άγχος, δερματικές παθήσεις, κρίσεις πανικού, εθισμοί, διακοπή καπνίσματος, τόνωση της αυτοεκτίμησης, απώλεια βάρους, βοήθεια στη μνήμη και τη μάθηση, θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου, απαλλαγή από ανθυγιεινές πεποιθήσεις, αντιμετώπιση σεξουαλικών προβλημάτων και πολλά περισσότερα, με έναν ολιστικό τρόπο και τις αρχές της Ιπποκράτειας και Πυθαγόρειας θεωρίας.
Οργανώνουμε ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια και ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα διαβίωσης, ολιστικής υγείας και πρόληψης για όλες τις ηλικίες, καθώς και για θέματα ανάπτυξης οικολογικής και κοινωνικής συνείδησης.

Οργανώνουμε σεμινάρια με τη μέθοδο “μάσκες ψυχής”: Πρόκειται για μια καλλιτεχνική και, συγχρόνως, θεραπευτική τεχνική μέσω της θεατρικής μάσκας, η οποία δημιουργήθηκε από το Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP.

Οργανώνουμε πακέτα εναλλακτικού ιατρικού τουρισμού σε μικρή κλίμακα στην έδρα της Κοιν.Σ.Επ. «Ιπποκράτεια Διαβίωση», στην Άρτα.

Παρέχουμε συμβουλευτική σε θέματα υγιεινής διαβίωσης, ολιστικής υγείας και πρόληψης.

Συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και προγράμματα ανταλλαγών και φιλοξενίας.

Συνεργαζόμαστε με ιδρύματα και οργανισμούς στην ημεδαπή και αλλοδαπή με σχετικούς σκοπούς με αυτούς του συνεταιρισμού μας.

Ευάγγελος Δαφόπουλος

Ευάγγελος Δαφόπουλος

Γεια σας, ονομάζομαι Ευάγγελος Δαφόπουλος. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και Ναυτιλιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Southampton Solent. Αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρό μου και παράλληλα, μέχρι τώρα, χόμπι μου, καθώς κουράστηκα να καταναλώνομαι από το καθημερινά απάνθρωπο περιβάλλον των επιχειρήσεων.

Είμαι Διπλωματούχος Κλινικός Υπνοθεραπευτής και Νευρογλωσσικός θεραπευτής (NLP) από το Κλινικό Ινστιτούτο του Surrey (http://www.sich.co.uk) από όπου απέκτησα την τεχνική κατάρτιση και όλα τα απαραίτητα εργαλεία και ικανότητες για την άσκηση της Κλινικής Ύπνωσης.

Στη θεραπεία με αναδρομή σε προηγούμενες ζωές με βοήθησαν πάρα πολύ τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έκανα με τον παγκοσμίου φήμης κλινικό ψυχίατρο Brian Weiss, ο οποίος είναι αυτός που έκανε γνωστή στο δυτικό κόσμο τη θεραπεία μέσω αναδρομών σε προηγούμενες ζωές.

Σκοπός μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεκαθαρίσουν μέσα τους οποιοδήποτε βαθειά ριζωμένο θέμα μπορεί να έχουν. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τρόπο ζωής θέλετε με το υπέροχο μυαλό σας. Θέλω να ξέρετε ότι υπάρχει ελπίδα. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε σιωπηλά.

Οι συνεδρίες Υπνοθεραπείας γίνονται με ειλικρινή και γεμάτη αγάπη επιθυμία μου να βοηθήσω και να είμαι δίπλα σας στο πρόβλημά σας. Κάθε προσέγγιση είναι προσαρμοσμένη στο κάθε άτομο ξεχωριστά γιατί όλοι μας είμαστε μοναδικοί – κάνοντας κάθε συνεδρία δημιουργική, ευχάριστη και μοναδική.

Πιστεύω σε έναν ολιστικό τρόπο προσέγγισης ο οποίος ξεκινάει με το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Όλοι μας έχουμε την ικανότητα, με τη σωστή καθοδήγηση και υποστήριξη σε κάθε στάδιο, να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από περιορισμένες και παγιωμένες πεποιθήσεις, συναισθήματα και συμπεριφορές για να κατανοήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητές μας.

Χρυσάνθη Δαφοπούλου

Χρυσάνθη Δαφοπούλου

 

Εκπαιδεύτηκα στην Υπνοθεραπεία και το Νευρογλωσσικό προγραμματισμό στο Κλινικό Ινστιτούτο του Surrey της Αγγλίας, από όπου και αποφοίτησα με διάκριση. Οι πρωταρχικές μου σπουδές εντάσσονται στον χώρο της Νοσηλευτικής και της Βιώσιμης Αρχιτεκτονικής, τις οποίες κατάφερα να συνδυάσω επιτυχώς στην άσκηση της Υπνοθεραπείας.

Σε αντίθεση με τη γενική αντίληψη, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία στις αρχές της επιστήμης της Υγείας και της Αρχιτεκτονικής, στη θεωρία αλλά και στην πράξη. Ως Αρχιτέκτονας μαθαίνεις να έχεις όραμα και να αντιλαμβάνεσαι από διαφορετική οπτική γωνία, συστημικά, την πραγματικότητα αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να επιλέξεις εναλλακτικές συνειδητότητες. Παράλληλα, η επιλογή ενός τρόπου ζωής που στηρίζεται σε σωστές αρχές ψυχοσωματικής υγείας, μας βοηθά να απολαμβάνουμε συνειδητά τη ζωή.

Η Υπνοθεραπεία μας βοηθά να ξεφορτωθούμε παγιωμένες αντιλήψεις, ανθυγιεινές πεποιθήσεις, λανθασμένες αρχές, εμπειρίες και τραύματα που φτάνουν ως τα παιδικά μας χρόνια. Η συνειδητοποίηση ότι μια συγκεκριμένη συνήθεια ή συμπεριφορά είναι επιβλαβής είναι το 50% της θεραπείας μας. Το άλλο 50% είναι η δύναμη της συνήθειας που πρέπει να ατονήσει και να αντικατασταθεί από μια, εξίσου δυνατή, υγιή συνήθεια που θα καταστεί μόνιμη. Ακόμη και ένας σκεπτικιστής θα παραδεχόταν ότι οι δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού είναι απεριόριστες.

Εκτός από τη γενική μου κατάρτιση ως Υπνοθεραπεύτριας, σε παθήσεις που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα, το ενδιαφέρον και η εξειδίκευσή μου εντοπίζονται κυρίως σε προβλήματα όπως: Άγχος, Κατάθλιψη, Κρίσεις Πανικού, γενικές και ειδικές Φοβίες, περιστασιακή ή γενική έλλειψη Αυτοπεποίθησης, Συναισθηματικά /Ψυχολογικά μπλοκαρίσματα και παλαιά τραύματα, καθώς επίσης ξαφνική απώλεια μνήμης επί σκηνής και αύξηση της δημιουργικότητας όσον αφορά τους καλλιτέχνες.

Ως Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, αντιμετωπίζω τους πελάτες μου με σεβασμό, εχεμύθεια, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Πρωταρχικό μου μέλημα είναι η ασφάλεια, η ηρεμία και η συνεχής ενθάρρυνσή τους. Τα αποτελέσματα της Υπνοθεραπείας γίνονται συχνά αντιληπτά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Εγγραφείτε στο Newsletter της Εναλλακτικής Ατζέντας
Επιλέξτε το παρακάτω κουτί και πατήστε "Εγγραφή"

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Τε 18

Face Lifting – Massage κεφαλής και αυχένα

Οκτώβριος 18 @ 20:00 - 22:00
Athens
Πα 20

Εσωτερικό παιδί, η κρυμμένη σοφία

Οκτώβριος 20 @ 19:00 - 22:00
Ελλάδα
Σα 21
Σα 21

Σεμινάριο Μαγνητοθεραπείας – Magnet Healing

Οκτώβριος 21 @ 10:00 - Οκτώβριος 22 @ 16:00
Αθήνα
Σα 21

Δωρεάν Ατομικές Συνεδρίες Συμβουλευτικής

Οκτώβριος 21 @ 10:00 - 20:00
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σα 21

QI GONG-SHEN DAO «Μονοπάτι της Συνειδητότητας»

Οκτώβριος 21 @ 12:00 - Οκτώβριος 22 @ 15:00
Αθήνα
Ελλάδα
Σα 21
Δε 23

Ανοιχτή Ψυχοεκπαιδευτική Ομάδα

Οκτώβριος 23 @ 06:00 - 09:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Δε 23

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης – ΑΞΙΖΩ

Οκτώβριος 23 @ 06:00 - 09:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ