Εκπαίδευση στην Α.Α.Τ (Animal Assisted Therapy)

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Τα Ζώα ως Βοηθοί-Θεραπευτές για Παιδιά, Άτομα με Ψυχικές Διαταραχές και Χρόνιες Παθήσεις

Τα ζώα λειτουργούν ως βοηθοί του ανθρώπου εδώ και αιώνες . Στη σύγχρονη εποχή έχουμε επιλέξει να τα χρησιμοποιούμε και ως βοηθούς στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία . Ενώ ένα μεγάλο μέρος της έρευνας για τη θεραπεία μέσω των ζώων είναι ποιοτική και γεμάτη προσωπική περιγραφή, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να μελετούν τη χρήση ζώων με ποσοτικό τρόπο.
Έρευνες με ζώα ως βοηθοί ψυχοθεραπείας δείχνουν ότι οι άνθρωποι παρουσιάζουν σημάδια μείωσης του άγχους και του φόβου και αυξημένη ηρεμία και χαλάρωση όταν το ζώο είναι παρόν.
Τα Ζώα υποβοηθούμενης θεραπείας, ως συμπληρωματική ψυχοθεραπεία, υπήρξε επωφελής για παιδιά και ενήλικες σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.

Το Ζώο υποβοηθούμενης θεραπείας χρησιμοποιείται σε πολλούς πληθυσμούς, όπως για παράδειγμα νέους, παιδιά με γλωσσικές διαταραχές , γηριατρική, θύματα βίας, τραυματίες, σε άτομα με ποικίλες ψυχικές καταστάσεις (αυτισμό, κατάθλιψη , διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα, διαταραχές της διάθεσης, ψυχωτικές διαταραχές κλπ) . Μία τέτοια ψυχοθεραπευτική σχέση μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη, την προώθηση συναισθηματικής έκφρασης και να ενθαρρύνει τη χρήση των κατάλληλων κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το εκπαιδευτικό είναι σχεδιασμένο τόσο για τους επαγγελματίες από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων (ψυχολόγους, ειδικούς ψυχικής υγείας, ψυχίατρους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς κλπ), καθώς φοιτητές και νέους που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα.

Θα εξετάσουμε πώς η επαφή με τα ζώα και κυρίως εστιάζοντας στα σκυλιά μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά για τον άνθρωπο, διερευνώντας εννοιολογικά πλαίσια, έρευνες και πρακτικές τεχνικές και θα μάθουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να συνεργαστούμε με τα ζώα ώστε να μπορέσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε θεραπευτικά σε άλλους ανθρώπους.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Εγγραφείτε στο Newsletter της Εναλλακτικής Ατζέντας
Επιλέξτε το παρακάτω κουτί και πατήστε "Εγγραφή"

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Πα 20

Εσωτερικό παιδί, η κρυμμένη σοφία

Οκτώβριος 20 @ 19:00 - 22:00
Ελλάδα
Σα 21
Σα 21

Σεμινάριο Μαγνητοθεραπείας – Magnet Healing

Οκτώβριος 21 @ 10:00 - Οκτώβριος 22 @ 16:00
Αθήνα
Σα 21

Δωρεάν Ατομικές Συνεδρίες Συμβουλευτικής

Οκτώβριος 21 @ 10:00 - 20:00
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σα 21

QI GONG-SHEN DAO «Μονοπάτι της Συνειδητότητας»

Οκτώβριος 21 @ 12:00 - Οκτώβριος 22 @ 15:00
Αθήνα
Ελλάδα
Σα 21
Δε 23

Ανοιχτή Ψυχοεκπαιδευτική Ομάδα

Οκτώβριος 23 @ 06:00 - 09:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Δε 23

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης – ΑΞΙΖΩ

Οκτώβριος 23 @ 06:00 - 09:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τρ 24

Ομάδα Γυναικών – Οι γυναίκες μιλούν

Οκτώβριος 24 @ 06:00 - 09:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Νοέμβριος 19 2016

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2016
Κόστος: 600€
Εκδήλωση Tags:Αθήνα
Website: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης