Ενώνοντας τις Αντιθέσεις – Βιωματικό Σεμινάριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Ενώνοντας τις Αντιθέσεις - Βιωματικό Σεμινάριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας

Σάββατο  16 Δεκεμβρίου 2017     11:00 – 19:00

Κόστος Συμμετοχής: 50 Ευρώ

Χώρος Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Γαλάτειας 12 (Θησείο)

Τι ρόλους παίζεις στο έργο της ζωής σου; Ποιος σου τους έμαθε; Πώς; Σε τι σου χρησιμεύουν; Τι σου στερούν; Ποιος ρόλος σε δυναμώνει και ποιος σε εξουθενώνει; Τι ρόλο έχεις στις σχέσεις σου με τους άλλους; Ποιες ποιότητες-ιδιότητες ορίζουν την ταυτότητά σου; Πώς συνηθίζεις να ανταποκρίνεσαι σε ό,τι συμβαίνει;

Τώρα σκέψου…

  • Ό,τι συνιστά για εσένα το αντίθετο αυτού που είσαι, αυτού που κάνεις, του τρόπου με τον οποίο υπάρχεις.
  • Με αυτό θα εργαστούμε, πειραματιστούμε, παίξουμε σε αυτή την ομάδα.

«ΟΛΟΤΗΤΑ σημαίνει αγκαλιάζω τη διάσπαση, ως διάσταση της ζωής.»

Για να ζωγραφίσει κανείς έναν πίνακα, καλό είναι να έχει στη διάθεσή του όλα τα χρώματα, προκειμένου να αποτυπώσει αυτό που επιθυμεί, ακόμη κι αν επιλέξει να χρησιμοποιήσει μόνο δύο. Αντίστοιχα στη ζωή, για να έχει κανείς αυθεντικές σχέσεις, χρειάζεται να έχει στη διάθεσή του ένα φάσμα αποκρίσεων και να επιτρέπει την κίνηση σε όλο το εύρος του. Για να είναι πραγματικό το «ναι» που λέει κάποιος, χρειάζεται να υπάρχει τη στιγμή εκείνη και η επιλογή του «όχι».

Η ζωή άλλοτε καλεί σε σιωπή, άλλοτε σε έκφραση, άλλοτε σε κίνηση, άλλοτε σε ακινησία. Εξερευνώντας και βιώνοντας τον αντίθετο ρόλο, δεν σημαίνει ότι γινόμαστε αυτός.  Αν κάποιος χρειάζεται συνεχώς να αποδεικνύει πόσο ικανός, δυνατός, παντογνώστης είναι, το να βιώσει το αντίθετο αυτού δεν τον καθιστά άχρηστο, αδύναμο και χαζό. Του προσφέρει μια επιλογή που πριν δεν υπήρχε και επιτρέπει στο νευρικό σύστημα  να χαλαρώσει από την υπερπροσπάθεια διατήρησης ενός μαθημένου/ κατάλληλου/αποδεκτού τρόπου ύπαρξης.

Στην ομάδα αυτή, θα ανακαλύψουμε τις αυτοματοποιημένες αντιδράσεις, σκέψεις και ρόλους που παίρνουμε, θα εξερευνήσουμε το φάσμα διαφορετικών αποκρίσεων, θα επιτρέψουμε να βιώσουμε ό,τι μας έχει απαγορευτεί, να σπάσουμε τους περιορισμούς και να απολαύσουμε το χώρο που ανοίγεται μέσα μας.

«Όταν η κανονικότητα της ζωής δεν είναι κανονική πια, ο μόνος τρόπος να διατηρήσεις σώας τας φρένας, είναι να τα χάσεις.»

Συντονίστρια

Νικολαΐδου Ελένη: Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια, με ειδίκευση στη Σωματική Ψυχοθεραπεία (Ε.Ι.Ν.Α. – Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα) και στη θεραπεία Gestalt (Ε.Ι.Ν.Α – Gestalt Institute of San Francisco).

Στη μέθοδό μου έχω ενσωματώσει πέρα από τη ραϊχική θεραπεία και τη θεραπεία gestalt, βιοενεργειακές τεχνικές, mindfulness, ψυχόδραμα, art-therapy, αρχές της συστημικής αναπαράστασης, τεχνικές αναπνοής, τραυματοθεραπεία και αφηγηματική θεραπεία, όλα εκ των οποίων ενέχουν μια πνευματική προσέγγιση. Με ενδιαφέρουν και έχω μελετήσει κβαντική φυσική, βιολογία της πεποίθησης και NLP (Νευρογλωσσικό προγραμματισμό), τα οποία έχω επίσης εντάξει στον τρόπο δουλειάς μου.

Βασικός μου στόχος και αναζήτηση είναι να ανακαλύπτουμε μαζί και να μοιραζόμαστε τον τρόπο να κινούμαστε από την πολυπλοκότητα στην απλότητα της ζωής μέσω της αποδοχής, της ενδυνάμωσης, της σύνδεσης, επιτρέποντας, δίνοντας χώρο, εκφράζοντας και εν τέλει απελευθερώνοντας τον δρόμο για τα μονοπάτια που επιθυμεί ο καθένας να διασχίσει.

Για συμμετοχή επικοινωνήστε με: 6942291190 ή ellenpsycho@gmail.com

Δεκέμβριος 16 2017

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία Δεκέμβριος 16
Ώρα: 11:00 - 19:00
Κόστος: 50€
Εκδήλωση Categories: Featured, Premium, Ψυχολογία - Ψυχοθεραπεία

Διοργανωτής

Ελένη Νικολαΐδου
Τηλέφωνο: 6942291190
Email: