Πεντάωρο Σεμινάριο: Πως ‘’η αγκαλιά’’ σας βοηθάει να θεραπεύσετε τις σχέσεις σας. Οι ευεργετικές επιδράσεις της θεραπευτικής αγκαλιάς

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πεντάωρο Σεμινάριο: Πως ‘’η αγκαλιά’’ σας βοηθάει να θεραπεύσετε τις σχέσεις σας.

Οι ευεργετικές επιδράσεις της θεραπευτικής αγκαλιάς.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθετε πως σε δύσκολες στιγμές που μόνο τα λόγια δεν βοηθάνε για να στηρίξουμε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο η «αγκαλιά» μπορεί να είναι η λύση όπου θα τους κάνει να νοιώσουν ασφάλεια, προστασία για να εκφράσουν αυτά που πραγματικά τους απασχολούν.

Η θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς μπορεί να τους βοηθήσει να εκτονώσουν την θλίψη, την στεναχώρια και τον θυμό τους γιατί συναισθήματα που δεν εκτονώνονται και συσσωρεύονται μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιες παθήσεις.

Θα εισαχθείτε στους τρόπους εφαρμογής που μπορείτε να μάθετε σαν ιδιώτες για να επιτύχετε αρμονικές σχέσεις. Αυτές οι σχέσεις αφορούν οικογενειακές, συντροφικές και προσωπικές.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το ιδανικό φάρμακο ενάντια στο στρες και την κούραση δεν είναι άλλο από μια στοργική αγκαλιά.

Όπως υποστηρίζουν Σουηδοί μελετητές η… αγκαλιά είναι φάρμακο ακόμα και για τις καρδιοπάθειες.

«Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις», επισημαίνει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Γιαν Άστρεμ, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής στο Λίνκεπινγκ της Σουηδίας, ο οποίος τονίζει ότι μόλις λίγα δευτερόλεπτα αγκαλιάς από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο αρκεί για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, να αυξηθεί η οκυτοκίνη (ορμόνη της αγάπης, της εμπιστοσύνης, του σεξ, του τοκετού και της συναισθηματικής σύνδεσης και έκκρισης ενδορφινών που είναι υπεύθυνες για αισθήματα ευεξίας και ευτυχίας) και οι άλλες ορμόνες ευεξίας και να μειωθεί αισθητά το στρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έρευνες (της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Washington) έχουν δείξει πως τα παιδιά που δέχονται πολύ αγάπη και σωματική εγγύτητα, έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο μία δομή σημαντική για τη μάθηση, τη μνήμη και την ανταπόκριση στο στρες!

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το αγκάλιασμα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.
  • Τα μωρά που έχουν πάρει πολλές αγκαλιές μεγαλώνοντας γίνονται λιγότερο στρεσαρισμένοι ενήλικες.
  • Το αγκάλιασμα μειώνει το στρες.
  • Το αγκάλιασμα μειώνει την αρτηριακή πίεση, βοηθάει στην ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού, της ροής του αίματος και αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα.
  • Το αγκάλιασμα βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Το αγκάλιασμα μειώνει τους φόβους, δημιουργεί ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.
  • Το αγκάλιασμα μειώνει το συναίσθημα της μοναξιάς.
  • Το αγκάλιασμα ανακουφίζει από πνευματικό και σωματικό πόνο διότι αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών της ευτυχίας.

Η θεραπεία «Αγκαλιά Αγάπης» εφαρμόζεται στο Κέντρο μας στις παρακάτω περιπτώσεις:

Όταν η άμεση σχέση μεταξύ γονέα-παιδιού ή ζευγαριού έχει πληγεί και είναι δύσκολο πλέον η συμφιλίωση να γίνει μέσω διαλόγου, τότε αυτή η μέθοδος προσφέρει μια εκπληκτική λύση, διότι δίνει την ευκαιρία της συναισθηματικής αντιπαράθεσης που επιτυγχάνεται μέσω προσεχτικού αγκαλιάσματος.

Τρόποι θεραπείας:

1. Για να επανέλθει ο συναισθηματικός δεσμός μεταξύ μητέρας και παιδιού που διακόπηκε από την αρχή της ζωής τους (π.χ. πρόωρη γέννα, θερμοκοιτίδα, καισαρική, διαμονή του παιδιού στο νοσοκομείο χωρίς τη μητέρα κ.ά.)

2. Θεραπεία αναβίωσης γέννας: Είναι ένα είδος ανάδρομης μέσω της οποίας αναβιώνουμε τα στάδια της σύλληψης, της εγκυμοσύνης και της γέννας μας. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, επεξεργαζόμαστε τυχόν τραύματα που δημιουργήθηκαν σε εκείνο το ασυνείδητο κομμάτι της ζωής μας.

3. Στις περιπτώσεις συσσωρευμένων αρνητικών συναισθημάτων από διαφορές και συγκρούσεις, μεταξύ γονέων – παιδιών, ακόμα κι αν τα παιδιά είναι ενήλικα και οι γονείς ηλικιωμένοι.

4. Στα ζευγάρια που υπάρχει κρίση στη σχέση τους. Η θεραπεία γίνεται παρουσία και των δύο προσώπων.

5. Αγκαλιά θλίψης: Σε περίπτωση απώλεια ενός ανθρώπου από θάνατο, για να μπορέσει να επεξεργαστεί τη θλίψη με πολύ ήπιο και ανθρώπινο τρόπο.

6. Θρεπτική αγκαλιά: Για να νιώσει ο άνθρωπος ασφάλεια και φροντίδα, ψυχική και σωματική ηρεμία. Επίσης αποτελεί εξαιρετική βοήθεια στη θεραπεία του εσωτερικού παιδιού.

7. Αγκαλιά αποχωρισμού: Προσφέρει μεγάλη βοήθεια μετά από έναν χωρισμό, βοηθά στην απελευθέρωση των συναισθημάτων και στην άμεση ανακούφιση του ψυχικού πόνου από τον αποχωρισμό του αγαπημένου μας. (Διαζευγμένα ζευγάρια, υπερήλικοι γονείς με ασθένεια, σε περίπτωση θανάτου ενός εκ των δύο (σύζυγος ή γονέας), όπου υπάρχουν μπλοκαρισμένα συναισθήματα ή άλυτα θέματα από το παρελθόν, κ.ά.)

Σε περιπτώσεις απουσίας ενός εκ των δύο προσώπων, η θεραπευτική διαδικασία γίνεται με τη βοήθεια θεραπευτικού οραματισμού στην αγκαλιά ενός καλού φίλου, συντρόφου ή θεραπευτή.

Υπεύθυνη εκπαίδευσης: Μαίρη Ζαπίτη, ψυχοθεραπεύτρια και αποκλειστική εκπρόσωπος-εκπαιδεύτρια για το Ελληνικό Ινστιτούτο Dr. Jirina Prekop – Εκπαιδευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αγκαλιάς Αγάπης.

Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Dr. Jirina Prekop – Εκπαιδευτικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αγκαλιάς Αγάπης πραγματοποιούνται διάφορα σεμινάρια ‘’Aγκαλιάς Αγάπης’’ για ιδιώτες και θεραπευτές.

Επίσης πραγματοποιείται Εξάμηνη Mετεκπαίδευση στην θεραπεία ‘’Αγκαλιάς Αγάπης’’.

Τόπος Διεξαγωγής:

Κομνηνών 142Β και Λόρδου Βύρωνα – T.K 165-61

– Ανω Γλυφάδα, ώρες: 17:00 – 22:00.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ.

Πληροφορίες και απαραίτητη κράτηση θέσης:

210 – 9614942 ώρες γραμματείας 9.00 – 21.00

www.bodymindsoul.gr

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Εγγραφείτε στο Newsletter της Εναλλακτικής Ατζέντας
Επιλέξτε το παρακάτω κουτί και πατήστε "Εγγραφή"

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Τε 13

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης – ΑΞΙΖΩ

Δεκέμβριος 13 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τε 13

Rejuvance – Face lift & Head Massage

Δεκέμβριος 13 @ 20:00 - 22:30
Athens
Πε 14

Θεραπεία του Τραύματος: Θεωρία & Πράξη

Δεκέμβριος 14 @ 20:00 - Δεκέμβριος 16 @ 18:00
Αθήνα
Πα 15

Εκπαίδευση Tam Healing System

Δεκέμβριος 15 - Δεκέμβριος 17
Πα 15

Ανακαλύπτω την Εσωτερική μου Δύναμη

Δεκέμβριος 15 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σα 16

Μαγνητίζοντας την Τέλεια Σχέση! Εργαστήριο με τον Σ. Στίνη

Δεκέμβριος 16 @ 16:00 - Δεκέμβριος 17 @ 14:00
Αθήνα
Σα 16

Διαχειρίζομαι τους φόβους μου άμεσα

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Σα 16

Σχολή Γονέων – Parenting Training

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Σα 16
Φεβρουάριος 04 2017

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία Φεβρουάριος 4
Ώρα: 17:00 - 22:00
Κόστος: 50€
Εκδήλωση Categories: Featured, Αυτοβελτίωση
Εκδήλωση Tags:Αθήνα

Χώρος εκδήλωσης

Body Mind Soul

Κομνηνών 142Β και Λόρδου Βύρωνα
Άνω Γλυφάδα, 16561

+ Χάρτης Google

Τηλέφωνο:

210 - 9614942

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του χώρου εκδήλωσης

Διοργανωτής

Body Mind Soul
Τηλέφωνο: 210-9614942
Email:
Website: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διοργανωτή