Γυναίκες δημιουργοί τολμούν – Φεστιβάλ

Φόρτωση Εκδηλώσεις
Γυναίκες δημιουργοί τολμούν - Φεστιβάλ

1 Οκτωβρίου – Πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι, Αθήνα

Φεστιβάλ

Για τέταρτη φορά η Shakila Ιωάννα Μπράτη διοργανώνει ένα φεστιβάλ με κεντρικό θέμα τη γυναίκα, τη φωνή των γυναικών, για την γυναίκα που της στερείται η ελευθερία, η ψυχική υγεία και η ανάπτυξή της εξαιτίας κοινωνικών, πολιτικών και διαπροσωπικών καταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους ανθρώπους που επιτελούν συγκεκριμένο έργο, όπως ψυχολόγοι, πώς συγκεκριμένες καταστάσεις – όπως η κακοποίηση, είτε από προσωπικές εμπειρίες είτε από κοινωνικά δεδομένα και ταμπού – μπορούν να επηρεάσουν την προσωπικότητα του ανθρώπου. Σε αυτό το φεστιβάλ ας μην ψάξουμε άλλο τις διαφορετικότητές μας αλλά ας δούμε τι μας ενώνει, ποιά είναι τα κοινά μας κι ας τα μοιραστούμε. Πέραν όμως από αυτό το κομμάτι, η προσωπική μου εμπειρία στον χώρο της θεραπείας, με έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η Τέχνη είναι από τα πιο βαθιά γιατρικά που μπορεί να δεχτεί ένας άνθρωπος. Του παρέχει την άμεση πληροφορία της θεραπείας του, πριν το αμυντικό σύστημα επιβίωσης προβεί σε οποιαδήποτε άλλη λειτουργία. Έτσι λοιπόν, θα υπάρχουν πολλές εκθέσεις φωτογραφίας, τέχνης, μουσικής.

Μέσα από αυτά θα μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε τις εκάστοτε καταστάσεις, πώς να αντιλαμβανόμαστε τη δική μας στάση και συμπεριφορά και συμβολή στη σχέση όπως και του άλλου, αλλά και να κατανοούμε τη θέση του και φυσικά πώς να μάθουμε να σχετιζόμαστε με το διαφορετικό μέσα μας και γύρω μας.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη ζωή ενός ανθρώπου ή ακόμα και μιας κοινωνικής ομάδας μπορούν να δημιουργήσουν ψυχικό τραύμα που θα επηρεάσει γενικά την ιδιοσυγκρασία του και την συμπεριφορά του. Είναι σημαντικό ν’ ακουστούν γιατί μας αφορά όλους η υγεία, ψυχική, σωματική και κοινωνική. Έχει μερίδα ευθύνης ο καθένας από εμάς. Ας αφουγκραστούμε ο ένας τον άλλον. Ας ακούσουμε τη φωνή της γυναίκας που κακοποιείται, του ανθρώπου με διαφορετική ερωτική προσέγγιση από αυτό που η κοινωνία θεωρεί αποδεκτό. Ας δούμε πώς αντιμετωπίζονται μέσα στην καθημερινότητα τα άτομα με ειδικές ικανότητες – Αμεα. Το όλο σκεπτικό όμως είναι να μην μείνουμε στα κοινωνικά δεδομένα και τα πρότυπα που ο καθένας μας έχει αποδεχτεί. Έτσι το πνεύμα θα είναι πιο ανατρεπτικό και τολμηρό, γι’ αυτό και το όνομα του Φεστιβάλ είναι «Γυναίκες Δημιουργοί Τολμούν».

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Λουκούμι-Δέντρο την 1η Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Shakila Ιωάννα Μπράτη 6974455759.

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Εγγραφείτε στο Newsletter της Εναλλακτικής Ατζέντας
Επιλέξτε το παρακάτω κουτί και πατήστε "Εγγραφή"

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Πε 24
Σα 26
Σεπ 14

Πρόγραμμα πιστοποίησης Coach HeartMath®

Σεπτέμβριος 14 @ 10:00 - Σεπτέμβριος 16 @ 18:00
Σεπ 22

Yoga και Διαλογισμός στο Βουνό των Θεών, Παλαιός Παντελεήμονας, Όλυμπος

Σεπτέμβριος 22 @ 19:00 - Σεπτέμβριος 24 @ 20:00
Ελλάδα
Σεπ 23

Fascial Fitness – Εισαγωγικό Σεμινάριο

Σεπτέμβριος 23 - Σεπτέμβριος 24
Αθήνα
Οκτώβριος 01 2017

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία Οκτώβριος 1
Ώρα: 10:00 - 22:00
Εκδήλωση Categories: Featured, Premium, Αυτοβελτίωση, Φεστιβάλ - Εκθέσεις
Εκδήλωση Tags:Shakila Ιωάννα Μπράτη, Αθήνα

Χώρος εκδήλωσης

Διοργανωτής

Shakila Ιωαννα Μπρατη
Τηλέφωνο: 6974455759
Email:
Website: Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διοργανωτή