Το Σέλας – Δραματοθεραπεία. Ομάδα Αυτογνωσίας

Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η Δραματοθεραπεία είναι μια ολοκληρωμένη κι ολιστική μέθοδος αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας, που κινητοποιεί την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα, ώστε να εξερευνήσουμε με όλο μας το δυναμικό τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Πέρα από το λεκτικό και νοητικό επίπεδο, χρησιμοποιεί όλες τις μορφές τέχνης  για να αξιοποιήσει την δημιουργικότητα και τη φαντασία του ατόμου.

Δεν απαιτείται καμία γνώση, εμπειρία ή ταλέντο για αυτό.
Εφαρμόζεται σε ατομικές συνεδρίες αλλά και τακτικές ομάδες.
Μέσα από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας, δημιουργούμε ένα σταθερό πλαίσιο υποστήριξης, εμπιστοσύνης κι αποφασιστικότητας ώστε αυτά που γεννιούνται στον ασφαλή τόπο της ομάδας μας, να ξεδιπλωθούν στην «αληθινή» ζωή μας.
Καθώς καλλιεργούμε κι απολαμβάνουμε τα μοναδικά μας χαρίσματα, αναγνωρίζουμε, κατανοούμε κι αποδεχόμαστε πλευρές μας, αποφασίζοντας αν και τι χρειάζεται να αλλάξουμε για μια πιο ολοκληρωμένη ύπαρξη.

Αυτογνωσία ένα υπέροχο ατέρμονο ταξίδι

Αυτογνωσία είναι ο δρόμος για να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τους άλλους! Μας φανερώνει  τους ρόλους που έχουμε στην ζωή μας και στις σχέσεις μας. Έρχεται να μας δείξει πώς να γίνουμε χαρούμενοι, πώς να αγαπάμε, να αποδεχόμαστε, πώς να γινόμαστε τολμηροί.

Μέσα στην ζωή του καθενός, υπάρχουν επαναλήψεις, σενάρια. Σενάρια που βιώνει τον εαυτό του ως αδικημένο, προδομένο, θύμα, ότι οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν κ.λ.π. Έχουμε μέσα ασυνείδητα κομμάτια και πεποιθήσεις που επηρεάζουν την ζωή μας, την υγεία μας, το σώμα. Στερώντας την ευτυχία και την ελευθερία μας. Ελευθερία είναι να γνωρίσεις αυτό που είσαι. Σημαίνει να εκφράσεις αυτό που είσαι και να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις να γίνεις.

Ο Ρόλλο Μέη γράφει : «Η δημιουργία ισοδυναμεί με την απελευθέρωση από τα δεσμά της βρεφικής ηλικίας. Κάθε πραγματικά δημιουργική πράξη σημαίνει υψηλότερο επίπεδο αυτο-συνειδησίας και προσωπικής ελευθερίας».

Ο άνθρωπος είναι ένα πολύπλευρο πλάσμα, γεμάτο αντιφάσεις κι αντιθέσεις, αυτή είναι όμως κι η ομορφιά του. Είναι κάτι που το διαβάζουμε μέσα στους μύθους, τα παραμύθια, γιατί εκεί συχνά λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες. Διαθέτει πλούτο, ικανότητες, δυνατότητες που κάποιες φορές δεν αναγνωρίζει.

Η αληθινή τέχνη του ανθρώπου είναι να μην ξεχνάει ότι είμαστε πλασμένοι από πηλό, αλλά διαθέτουμε επίσης θεϊκή πνοή μέσα μας!

Ο Πλάτωνας χρησιμοποιούσε την έκφραση «τέχνη του βίου». Ο ορισμός της τέχνης εμπεριέχει το αναγκαίο βάθος, αναφέρεται όχι μόνο σε μηχανικές δεξιότητες αλλά και σε κάθε είδος επιδέξιου χειρισμού και προσεκτικής διαμόρφωσης καταστάσεων.
Η ζωή είναι ισορροπία ανάμεσα σε πολλές παράλληλες «πραγματικότητες».

Υπάρχει ο εξωτερικός κόσμος, τα ερεθίσματά του, υπάρχει όμως ένας εξίσου ζωντανός κι αληθινός, ο εσωτερικός μας κόσμος. Αυτός είναι πολύ παραπάνω από τις εμπειρίες, τα βιώματα, τα ερεθίσματα, τις αντιδράσεις μας.  Όπως κι ο Arnold Midler αναφέρει, μπορούμε να πάρουμε μηνύματα από αυτόν, μέσα από πολλούς δρόμους, τα όνειρα, τις ζωντανές ονειροπολήσεις μας, τις ανεπαίσθητες κινήσεις που κάνουμε, τα σωματικά μας συμπτώματα.

Το μονοπάτι της Αυτογνωσίας, μας φέρνει σε επαφή με έναν ανεκμετάλλευτο πλούτο, ο οποίος όχι μόνο ομορφαίνει τη ζωή μας, αλλά συμπληρώνει κι ολοκληρώνει αυτό που είμαστε.

Χρειάζεται να δώσουμε αξία σε αυτό που είμαστε, είναι σημαντικό να το τιμήσουμε και να το υποστηρίξουμε.

Γνωρίζοντας τον εαυτό μας, μαθαίνουμε να σχετιζόμαστε με έναν πιο αυθεντικό κι ευέλικτο τρόπο με τους άλλους ανθρώπους.

Αγάπη, στην ουσία σημαίνει προσφορά,  και η προσφορά προϋποθέτει αυτογνωσία.

Όπως αναφέρει ο Thomas Moore «…η ψυχή βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο, και όργανό της δεν είναι ούτε το μυαλό,ούτε το κορμί,αλλά η φαντασία. Η θεραπεία δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να φέρνεις τη φαντασία σε περιοχές που την έχουν στερηθεί και οι οποίες κατόπιν, στην προσπάθειά τους να εκφραστούν, παρουσιάζουν παθολογικές εκδηλώσεις».

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής   6976553430 – 2108950791

Νάνα Μπούτου
Εκπαιδευτικός – Δραματοθεραπεύτρια

Κάτοχος Ε.C.Ps ( Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας )
Μέλος της ΕΔΠΕ (Ένωση Δραματοθεραπευτών Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας)

Nέος Kύκλος

από Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

18:30 – 20:00

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Εγγραφείτε στο Newsletter της Εναλλακτικής Ατζέντας
Επιλέξτε το παρακάτω κουτί και πατήστε "Εγγραφή"

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Τε 13

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης – ΑΞΙΖΩ

Δεκέμβριος 13 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Τε 13

Rejuvance – Face lift & Head Massage

Δεκέμβριος 13 @ 20:00 - 22:30
Athens
Πε 14

Θεραπεία του Τραύματος: Θεωρία & Πράξη

Δεκέμβριος 14 @ 20:00 - Δεκέμβριος 16 @ 18:00
Αθήνα
Πα 15

Εκπαίδευση Tam Healing System

Δεκέμβριος 15 - Δεκέμβριος 17
Πα 15

Ανακαλύπτω την Εσωτερική μου Δύναμη

Δεκέμβριος 15 @ 18:00 - 21:30
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σα 16

Μαγνητίζοντας την Τέλεια Σχέση! Εργαστήριο με τον Σ. Στίνη

Δεκέμβριος 16 @ 16:00 - Δεκέμβριος 17 @ 14:00
Αθήνα
Σα 16

Διαχειρίζομαι τους φόβους μου άμεσα

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Σα 16

Σχολή Γονέων – Parenting Training

Δεκέμβριος 16 @ 17:00 - 20:30
Βούλα
Ελλάδα
Σα 16
Οκτώβριος 11 2017

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία Οκτώβριος 11
Ώρα: 18:30 - 20:00
Εκδήλωση Categories: Featured, Group - Therapy, Premium, Άσκηση και Σώμα, Αυτοβελτίωση, Ψυχολογία - Ψυχοθεραπεία
Εκδήλωση Tags:Αθήνα

Χώρος εκδήλωσης

Το Σέλας – Δραματοθεραπεία

Ιάσωνος 61
Βουλιαγμένη, Αττική Ελλάδα

+ Χάρτης Google