Περιγραφή

Movement Medicine • Αφυπνίζοντας το Σώμα

Κινητικός Διαλογισμός Online με τη Μαρία Βαρελά • Απρίλιος 2021 • Δευτέρα 20.15 - 21.30 (από 05.04 έως 26.04.2021)

Τα online sessions του Movement Medicine Greece ξεκίνησαν αυθόρμητα λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων της περασμένης άνοιξης. Πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι η διαδικτυακή εμπειρία ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για πολύ κόσμο, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και σχέση με την κίνηση και το διαλογισμό.
Κι έτσι συνεχίστηκαν, φέρνοντας μαζί ανθρώπους από πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Από τη στιγμή που οι ιδιαίτερες συνθήκες επανήλθαν, συνεχίζουμε να κινούμαστε μαζί, από το σπίτι, κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε με ό,τι έχουμε αυτή τη στιγμή κι αφήνοντας το σώμα να μας οδηγήσει.

Τι είναι;
Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού / επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του χορού με την εστίαση του mindfulness – in motion! Εν-σωματωμένη φέρει, επίσης, τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για την πολύτιμη σχέση μας με τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να επιστρέψουμε στο σώμα μας, να το ακούσουμε και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Τι κάνουμε;
Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, δίνουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας κι αρχίζουμε να ακολουθούμε το κινούμενο σώμα.
Μέσα από το διαλογιστικό χορό και δομημένες βιωματικές εξερευνήσεις, παρα-κινούμε το σώμα να αφυπνιστεί, το νου να εστιαστεί, ξαναγνωριζόμαστε με τις αισθήσεις μας και τις αφήνουμε να μας «σχηματίσουν». Μετουσιώνουμε την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση που απελευθερώνεται και μας απελευθερώνει.
Με κάθε βήμα, ερχόμαστε σε πιο βαθιά επαφή με το σώμα, τον εαυτό μας και, σταδιακά, με τους ανθρώπους γύρω μας. Η ανακάλυψη της δικής μας κίνησης μάς φέρνει πιο κοντά στην καθαρότητα αυτού που πραγματικά είμαστε, ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, παρά μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

__________

Μέρες/ώρες: Δευτέρα 05.04.2021, 20.15 - 21.30, και κάθε Δευτέρα ως τις 26.04.2021.

Διαδικτυακή πλατφόρμα: zoom. Παρακαλούμε φροντίστε για την εγγραφή και την εξοικείωσή σας με την εφαρμογή του zoom σε εύλογο χρόνο, έτσι ώστε να αποφύγετε πιθανά προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

  • Υπάρχουν επιλογές για συμμετοχή σε όλο τον κύκλο, σε τέσσερα συνεχόμενα μαθήματα ή σε μεμονωμένες ημερομηνίες (drop-in). Λόγω των συνθηκών, η κράτηση επιβεβαιώνεται μόνο με προπληρωμή (και αποστολή του αποδεικτικού μεταφοράς) του ποσού συμμετοχής ως και 24 ώρες πριν από την έναρξη του μαθήματος και, κατά το δυνατό, νωρίτερα.
  • Οι διαθέσιμοι λογαριασμοί αφορούν δυο τράπεζες. Για μεταφορά από τρίτη τράπεζα, ή πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών, τα έξοδα βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Ειδικά αν επιλέξετε να κάνετε μεταφορά το Σαββατοκύριακο, σας παρακαλούμε θερμά να σιγουρευτείτε ότι έχετε αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα της συναλλαγής.
  • Σε περίπτωση δικής σας ακύρωσης, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων και δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς της κράτησης σε άλλη ημερομηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές συμμετοχής ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να ρωτήσετε, επικοινωνήστε στο email: movement.medicine.greece@gmail.com.

__________

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Χρειάζεται να έχετε:

- Υπολογιστή ή κάποια ηλεκτρονική συσκευή. Συστήνουμε laptop ή pc για καλύτερη απόδοση, αλλά πολύς κόσμος συνδέεται μέσω tablet ή κινητού και μας μεταφέρει θετικές εμπειρίες.

- Ηχεία ή ακουστικά. Έχουμε δει πως βοηθούν την ποιότητα του ήχου που λαμβάνετε και άρα ακούτε καλύτερα. Παρόλα αυτά, και πάλι υπάρχει κόσμος που ακούει ικανοποιητικά από τα ηχεία του laptop ή του tablet. Σας προτείνουμε να κάνετε δοκιμές και να αποφασίσετε τι βοηθάει εσάς προσωπικά.

Zoom

Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή zoom, μια γνωστή και διαρκώς εξελισσόμενη πλατφόρμα για συναντήσεις online. Χρειάζεται να εγγραφείτε ή να το κατεβάσετε από τη διεύθυνση https://zoom.us/. Είναι δωρεάν και εγγράφεστε με το email σας. Η διαδικασία είναι απλή και αρκετά σύντομη. Για βοήθεια σχετικά με τη λειτουργία του, μπορείτε να εξερευνήσετε τη σελίδα zoom help center: https://support.zoom.us/hc/en-us.

- Όταν πατήσετε το link που θα σας στείλουμε για να συνδεθείτε στο μάθημα, ακολουθήστε τα μηνύματα που βγάζει αυτόματα η εφαρμογή στην οθόνη σας. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πατήσει το κουμπί Join with Computer Audio (ή Join Audio που εμφανίζεται κάτω αριστερά), που σας δείχνει το zoom όταν ανοίγει, έτσι ώστε να σας φτάνει ο ήχος κανονικά.

__________

Σημαντική σημείωση: Το μάθημα Awakening the Body ακολουθεί τη δομή της κινητικής πρακτικής Movement Medicine, με εναλλασσόμενα μέρη καθοδήγησης και προσωπικής εξερεύνησης. Κάθε κομμάτι του, όπως και κάθε επιμέρους διαδικασία που χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση της εμπειρίας, π.χ. το σχετικό μοίρασμα στο τέλος της συνάντησης, όταν πραγματοποιείται, ακολουθούν το πλαίσιο και τη δεοντολογία της πρακτικής κινητικού διαλογισμού/συνειδητής κίνησης Movement Medicine.
Η πρακτική αφορά την άσκηση της επίγνωσης μέσα από τη σωματική κίνηση και έκφραση. Δεν αποτελεί και, σε καμία περίπτωση, δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε μορφή θεραπείας. Αν γνωρίζετε πως το χρειάζεστε, αναζητήστε την αντίστοιχη μέθοδο.

__________

Εισηγήτρια • Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά είναι δασκάλα της κινητικής πρακτικής Movement Medicine, πιστοποιημένη στην Αγγλία. Πραγματοποίησε εξ ολοκλήρου την επαγγελματική εκπαίδευση με τους ιδρυτές, Susannah & Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine στο Ντέβον (συνολικά 1000 ώρες εκπαίδευσης, 120 ώρες πρακτικής, τουλάχιστον 150 ώρες εμπειρίας ως βοηθός εκπαιδευτών, ερευνητική εργασία και διαρκής εποπτεία).

Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός εκπαιδευτών, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, από το 2017. Διδάσκει τους κύκλους μαθημάτων/σεμιναρίων Movement Medicine εντός και εκτός Αττικής, καθώς και τα διαδικτυακά μαθήματα και one-to-one sessions. Είναι μέλος κι ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας του διεθνούς συλλόγου πιστοποιημένων δασκάλων της πρακτικής Movement Medicine Association (ιστοσελίδα: https://movementmedicineassociation.org).

Εμβαθύνει συγκεκριμένα στους ενεργητικούς, κινητικούς διαλογισμούς και τις διαλογιστικές θεραπείες από το 2006 και ασκείται εντατικά στις πρακτικές συνειδητής κίνησης από το 2011.

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στο Twice Born | Primal, με εξειδίκευση σε διαλογιστικές τεχνικές και βιωματικές ασκήσεις που αφορούν θέματα αποπρογραμματισμού από πεποιθήσεις της παιδικής ηλικίας, στην Ελλάδα και την Ιταλία (2007-2009).

Σπούδασε Ξένες Γλώσσες και Μετάφραση (Κέρκυρα, 2000) κι είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (Σιένα, 2003) και Διδακτορικού στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου (Αθήνα, 2012). Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια επιστημονικών κειμένων και σύμβουλος/βοηθός συγγραφής για ακαδημαϊκούς, ερευνητές και διδάσκοντες, μη γηγενείς ομιλητές της Αγγλικής, για περισσότερα από δέκα χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κινητικό διαλογισμό, μπορείτε να ακούσετε το podcast της συνέντευξής της στον Παύλο Λάμπρου του Boem Radio κάνοντας την αναζήτηση: Μαρία Βαρελά @ Boem Radio.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα Movement Medicine Greece στο facebook και στην ιστοσελίδα trustinmotion.org.
Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine (schoolofmovementmedicine.com).

Επικοινωνία
  • movement.medicine.greece@gmail.com

  • 6998 729988

  • https://trustinmotion.org/

Κατηγορία Συνδρομής
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα
  • chat
    Γράψτε Κριτική