Τοποθεσία
Περιγραφή

Movement Medicine • Κυριακές στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Κινητικός Διαλογισμός • Χορός • Σωματική Αυτογνωσία με τη Μαρία Βαρελά

 

Το Movement Medicine Greece και ο Τεχνοχώρος Φάμπρικα σας προσκαλούν σε μια μοναδική εξερεύνηση κίνησης και σωματικής έκφρασης!

 

Τι είναι;

Το Movement Medicine είναι μια συναρπαστική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του δικού μας χορού με το mindfulness και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση και έκφραση.

 

Τι κάνουμε;

Με τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής από κάθε γωνιά της Γης, και στοχευμένη καθοδήγηση, δίνουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας και ακολουθούμε το κινούμενο σώμα. Μέσα από το διαλογιστικό χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, παρα-κινούμε το σώμα να αφυπνιστεί, το νου να εστιαστεί κι αφήνουμε τις αισθήσεις να μας «σχηματίσουν». Μετουσιώνουμε την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία κι αυθεντική προσωπική έκφραση που απελευθερώνεται και μας απελευθερώνει. Φέρνοντάς μας, με κάθε βήμα, πιο κοντά σε αυτό που είμαστε κι ανοίγοντας δρόμους για ό,τι θέλουμε να μοιραστούμε.

 

Πού απευθύνεται;

Απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης∙ μαζί με βαθιά περιέργεια κι ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους, ανακαλύπτοντας την ευφυία, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.

 

- Οι συναντήσεις ακολουθούν ένα ευρύτερο θεματικό νήμα αλλά είναι αυτοτελείς και υπάρχουν διαφορετικές επιλογές συμμετοχής (μεμονωμένη συνάντηση/drop-in, τέσσερις συνεχόμενες ή ολόκληρος ο τρίμηνος κύκλος).

- Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό και καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος.

- Χρειάζεστε: ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα∙ αν δεν θέλετε να χορέψετε ξυπόλυτοι/ες, καλτσάκια ή παπούτσια μόνο για το χώρο∙ το νεράκι σας∙ σημειωματάριο και στυλό∙ σάλι ή κουβερτάκι για τις στιγμές της ησυχίας – και κυρίως τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

 

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

 

Ημερομηνία και ώρα • Έναρξη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, 11.30-13.00, και κάθε Κυριακή ως και τις 20.12.2020.

Χώρος διεξαγωγής • Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος (πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός).

Επικοινωνία, πληροφορίες και κρατήσεις • movement.medicine.greece@gmail.com, 6998 729988.

>>> Λόγω των συνθηκών, o αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και η συμμετοχή γίνεται μόνο με προηγούμενη κράτηση και προπληρωμή του μαθήματος. (Δίνονται δύο επιλογές για κατάθεση/μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό. Για κατάθεση από τρίτη τράπεζα, τα έξοδα βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Σε περίπτωση ακύρωσης από εσάς, δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.)

 

* Ο χώρος τηρεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

** Σας παρακαλούμε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την έναρξη. Το μάθημα ξεκινά στις 11.30 κι οι πόρτες κλείνουν στις 11.45.

Επικοινωνία
  • movement.medicine.greece@gmail.com

  • 6998 729988

  • https://trustinmotion.org/

Κατηγορία Συνδρομής
mood_bad
  • Κανένα σχόλιο ακόμα
  • chat
    Γράψτε Κριτική