Οι 4 Διαστάσεις της Ανθρώπινης Ύπαρξης

Οι 4 Διαστάσεις της Ανθρώπινης Ύπαρξης

Την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 18.30 το Satori Land, σε συνεργασία με την ψυχολόγο Ευαγγελία Μαραγκού, DPsych, σας προσκαλεί στο δεύτερο από τη σειρά εισαγωγικών βιωματικών σεμιναρίων με βάση την υπαρξιακή σκοπιά στην ψυχολογία με θέμα “Οι 4 διαστάσεις της Ανθρώπινης Ύπαρξης: Φτιάχνοντας τον δικό μου χάρτη”.

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια ολιστική σκοπιά. Θα πρέπει να εστιάσουμε όχι μόνο στο άτομο αλλά και στον κόσμο γύρω του, το περιβάλλον, τις σχέσεις του.

Σύμφωνα με την υπαρξιακή σκοπιά δεν είμαστε αποκομμένα άτομα, αλλά άρρηκτα συνδεδεμένα με τον κόσμο μέσα από τη βιολογική, την κοινωνική, τη ψυχολογική και την πνευματική μας διάσταση.

Ο κόσμος μας, η ύπαρξή μας αποτελείται από 4 διαστάσεις, την Σωματική-Φυσική, την Κοινωνική, την Προσωπική-Ψυχολογική και την Πνευματική. Η καθεμία διάσταση κυριαρχείται από πολικές αντιθέσεις οι οποίες εμφανίζονται στην καθημερινή μας ζωή ως παράδοξα, διλήμματα, αντιθέσεις και συγκρούσεις.

Στο σεμινάριο αυτό θα μας δοθεί η δυνατότητα να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε πάνω στα ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και να διερευνήσουμε βοηθητικούς τρόπους διαχείρισής τους.

Θα τοποθετήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας στις 4 διαστάσεις της ύπαρξης (Σωματική, Κοινωνική, Προσωπική και Πνευματική), θα αναλογιστούμε τις εντάσεις και τα διλήμματα που προκύπτουν και θα δημιουργήσουμε τον δικό μας προσωπικό χάρτη ζωής.

 

Είσοδος: 20 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο +30 211 4103037 ή στείλτε email: info@satoriland.gr

* Αν έρθετε στo Satori Land με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Metropol Parking, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά, στην οδό Δήλου 1. Οι υπηρεσίες στάθμευσης θα είναι δωρεάν για την ημέρα εκείνη, με την επίδειξη της σχετικής κάρτας που θα πάρετε στο τέλος του σεμιναρίου.

Λία Μαραγκού
Η Δρ Λία Μαραγκού είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια. To ενδιαφέρον για την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της στάσης των ανθρώπων απέναντι στη ζωή την οδήγησε στην επιστήμη της Ψυχολογίας. Αργότερα εκπαιδεύτηκε στη Μ. Βρετανία από την Emmy van Deurzen, υπαρξιακή φιλόσοφο και ψυχοθεραπεύτρια, και είναι διδάκτορας του Middlesex University του Λονδίνου. Από...
Αναλυτικές Πληροφορίες
201 Shares
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share