Μάσκες ρόλοι και αυθεντικός εαυτός: To 4ήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις ιαματικές πηγές Σμοκόβου στην Καρδίτσα

Μάσκες ρόλοι και αυθεντικός εαυτός: To 4ήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις ιαματικές πηγές Σμοκόβου στην Καρδίτσα

Η τέχνη σε όλες της μορφές της θα είναι ο οδηγός για το ταξίδι μας, μέσα από το παιχνίδι, θα βιώσουμε τον αυθορμητισμό και την απόλυτη ελευθερία !

Σας προσκαλούμε το τετραήμερο των αποκριών σε μια απόδραση για δράση μέσα στη φύση. Να δημιουργήσουμε τις δικές μας μάσκες, να τους δώσουμε χώρο να εκφραστούν μέσα από το παιχνίδι, το χορό, την μουσική και τα εικαστικά.

Όλοι στην ζωή μας παίζουμε διάφορους ρόλους φορώντας μάσκες.

Οι μάσκες αυτές είναι στην ευχέρεια του καθενός πως θα χρωματιστούν. Αν θα είναι χαρούμενες ή λυπημένες, φανταχτερές ή ταπεινές, γαλήνιες ή ταραχώδεις.

θα χρησιμοποιήσουμε τις μάσκες για να εκφράσουμε πτυχές του εαυτού μας, γιατί όλες οι μάσκες είναι πλευρές του εαυτού μας. Στη θεραπεία μέσω της τέχνης μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε τα πράγματα από διαφορετικές γωνίες και να βρούμε διαφορετικές προοπτικές. θα δούμε ποιες μάσκες δεν μας διευκολύνουν και θέλουμε να τις αφήσουμε.

Ποια μάσκα χρειάζεται να εξερευνήσουμε, ώστε να ζούμε με περισσότερη χαρά και ισορροπία.

Επίσης θα κατασκευάσουμε χαρταετούς, με τον παραδοσιακό τρόπο θα τους στολίσουμε με ευχές και επιθυμίες, και πετώντας τους, θα τις στείλουμε όσο πιο κοντά στο πνεύμα.

Μάσκες ρόλοι και αυθεντικός εαυτός: 4ήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις ιαματικές πηγές Σμοκόβου στην Καρδίτσα

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται, η διαμονή, το σεμινάριο ,το πρωινό και το μεσημεριανό.

Επιπλέον πληροφορίες για την περιοχή

Οι μέρες είναι αρκετές ώστε παράλληλα με το μοναδικό σεμινάριο να καταφέρετε να ξεναγηθείτε στη γύρω περιοχή, η οποία είναι γεμάτη από μοναδικά αξιοθέατα. Πρώτη σας στάση θα πρέπει σίγουρα να είναι ο αρχαίος οικισμός που έχει ανακαλυφθεί κοντά στο Σμόκοβο, δίπλα από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν πως εκεί ήταν η αρχαία πρωτεύουσα των Δολόπων, η Μενελαϊδα. Η ύπαρξη των Δολόπων χρονολογείται πριν από 3200 χρόνια, ενώ οι μυθολογικές καταγραφές κάνουν λόγο για συμμετοχή τους στον τρωικό πόλεμο, ως ανεξάρτητη πολιτεία με ισχυρό στρατό.

Η πέτρινη βρύση της Καμάρας, το λιθόκτιστο γεφύρι, αλλά και η θέα από τη θέση Κάστρο, θα σας αποζημιώσουν με τα μοναδικά τοπία.

Όσον αφορά τα ιαματικά λουτρά, δεν θα σας πούμε πολλά. Θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε μόνοι σας. Να θυμάστε μόνο πως όπου υπάρχουν θειούχες ιαματικές πηγές, υπάρχουν και έντονα ενεργειακά πεδία, που βοηθούν το σώμα να ξεπεράσει προβλήματα υγείας και το πνεύμα να ισορροπήσει. Έχοντας ως βάση το χωριό, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε κάποια από τα τριγύρω χωριά των ιστορικών Αγράφων. Ιστορικό χωριό η σημερινή Ανάβρα, ή όπως ονομάζονταν επί τουρκοκρατίας, Ταμάσιον. Εκεί, το 1525 υπεγράφη μεταξύ των κατοίκων των Αγράφων και της Πύλης, η Συνθήκη Ταμασίου. Οι Τούρκοι ήθελαν να προβούν σε συμφωνία με τους κατοίκους των Αγράφων, επειδή ήταν αυτόνομοι με οικονομική δύναμη. Δεν ήθελε να έλθει σε σύγκρουση μαζί τους. Έτσι λοιπόν με την εν λόγω συνθήκη τους αναγνώρισε με τον όρο της καταβολής του χαρατσιού στον Σουλτάνο.

Αφού θα βρεθείτε Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή, θα διαπιστώσετε πως τόσο στο Σμόκοβο, όσο και στα γύρω χωριά της λίμνης Πλαστήρα, οι παλιοί κάτοικοι, κρατούν το έθιμο του ασπρίσματος του σπιτιού. Μιας διαδικασίας που σηματοδοτούσε την κάθαρση και την έναρξη της Σαρακοστής. Και φυσικά, μην αμελήσετε να πάρετε βαθιές ανάσες, στον καθάριο αέρα του μοναδικού τοπίου.

19:00-20:30 Άφιξη στο ξενοδοχείο

20:30 -21:00 Γνωριμία

21:00-22:00 Δείπνο

9:00 -10:00 Πρωινό

11:00-13:00 Σεμινάριο

13:00-15:00 Μπάνιο στα λουτρά

15:00 Γεύμα, ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος

18:00-21:00 Συνέχεια σεμιναρίου

9:00 10:00 Πρωινό

11:00-13:00 Σεμινάριο

13:00-15:00 Μπάνιο στα λουτρά

15:00 Γεύμα, ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος

18:00-21:00 Συνέχεια σεμιναρίου

9:00 -10:00 Πρωινό

11:00-13:00 Σεμινάριο

13:00-15:00 Μπάνιο στα λουτρά

15:00 Γεύμα, ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος

17:00 Αποχαιρετισμός και επιστροφή.

Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Θεραπευτική Κλινική Ύπνωση – Level 1 | Astral Aspera
Επερχόμενη
Νοέμβριος 30, 2018
Αθήνα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Mastering The Properties Of Crystals
Επερχόμενη
Ιανουάριος 16, 2019
Αθήνα
Share
Tweet
WhatsApp
+1
Share
580 Shares