“Η Αλχημική Αφροδίτη” – Εναλλακτικές Διακοπές & Βιωματικό σεμινάριο στην Βόρεια Εύβοια

"Η Αλχημική Αφροδίτη" - Εναλλακτικές Διακοπές & Βιωματικό σεμινάριο στην Βόρεια Εύβοια

19-22 Ιουλίου

Κάβος Λιχάδας, Βόρεια Εύβοια

Η Έντεχνη Δράση προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από μια περίοδο εναλλακτικών διακοπών να καθαρίσετε το μυαλό και ν’ απολαύσετε τη χαλαρότητα που προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι, μια περίοδος που μας δίνει την ευκαιρία να αποφορτιστούμε και να ζήσουμε ξέγνοιαστα και μακριά από τις κουραστικές σκέψεις της καθημερινότητας.

Σε διαρκή επαφή με τη θάλασσα και τη φύση θα πραγματοποιήσετε τις ιδανικές διακοπές, στο ιδανικό περιβάλλον που προσφέρει η Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα η ανεπανάληπτης ομορφιάς περιοχή του Κάβο Λιχάδας. Μέσα σε γαλαζοπράσινα νερά θα βιώσετε την ηρεμία που προσφέρει η ελληνική φύση ενώ ταυτόχρονα θα έχετε τη δυνατότητα να εξελίξετε τον εαυτό, καθώς μέρος των διακοπών αποτελεί το βιωματικό σεμινάριο “Η Αλχημική Αφροδίτη”.

Σε αυτό το μοναδικό και δυναμικό εργαστήριο καλούμαστε να γνωριστούμε με τις θεές που είναι ισχυρές αόρατες αρχετυπικές δυνάμεις και διαμορφώνουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα μας, όπως και τελικά τη ζωή μας. Γνωρίζοντας σχετικά με αυτές ανοιγόμαστε σε καινούργιες συνειδητοποιήσεις .

Όταν ξέρουμε ποιες θεές είναι κυρίαρχες δυνάμεις μέσα μας, διαπιστώνουμε την ισχύ τα ένστικτα, τις προτεραιότητες και τις πιθανότητες να τα εκφράσουμε χωρίς να δρουν ανεξέλεγκτα. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν φέτος, σε αυτές τις διακοπές μέσα από την ξεκούραση, το χορό και το παιχνίδι, ν’ ανακαλύψουμε τις δικές μας επιδεξιότητες και να συνδεθούμε με τις αρχετυπικές δυνάμεις της “Αφροδίτης” που όλοι έχουμε μέσα μας.

Η Εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών (Expressive arts therapy) είναι μια σύγχρονη ψυχοθεραπευτική μέθοδος όπου η θεραπευτική διαδικασία εξελίσσεται κι εκφράζεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα και συνδυασμό τεχνών, όπως η μουσική, τα εικαστικά, η κίνηση, το ψυχόδραμα, η ποίηση και η βιβλιοθεραπεία.

Μας βοηθά να προσεγγίσουμε κομμάτια του εαυτού μας απροσπέλαστα στη νοητική διεργασία, ενώ αξιοποιεί τη δημιουργική διαδικασία και το δημιούργημα ως μέσο έκφρασης και προβολής. Προάγει μία μέθοδο συμβολικής επικοινωνίας μεταξύ ασθενούς και θεραπευτή και βασίζεται στη γνώση ότι ο κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να προβάλει μέσω των εικαστικών δημιουργημάτων του τις ασυνείδητες πτυχές του εαυτού του, τις εσωτερικές του συγκρούσεις, αναμνήσεις, σκέψεις, φαντασιώσεις.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται:

 • Σε όσους θέλουν να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν μέσα σένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης
 • Σε όλους όσους θα ήθελαν να ισορροπήσουν την καρδιά με το νου, και να τα επανασυνδέσουν
 • Σε όλους όσους θα ήθελαν ζήσουν τη μαγεία της έκφρασης του αυθεντικού εαυτού μέσα από τις τέχνες
 • Σε όλους όσους θέλουν να εκφραστούν δημιουργικά και να εξελιχθούν
 • Για να συμμετέχετε  στο σεμινάριο μας δεν χρειάζονται προηγούμενη  γνώση σε κανέναν τομέα και απευθύνονται σε ενήλικες όλων των ηλικιών που έχουν όρεξη να χαλαρώσουν και  να εστιάσουν στον εσωτερικό τους κόσμο…

Σκοπός σεμιναρίου:

 • Να χαλαρώσουμε να ξεκουραστούμε και να ανανεωθούμε σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης
 • Να βιώσουμε απελευθέρωση σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά
 • Να επανασυνδεθούμε και να ισορροπήσουμε τη σκέψη, το συναίσθημα και το σώμα
 • Να ενεργοποιήσουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα την καθημερινότητα μας
 • Να συνδεθούμε με το ηρωικό ταξίδι, ώστε να αφοσιωθούμε στο δικό μας αυθεντικό μονοπάτι, ακούγοντας την ψυχή μας και τις ανάγκες της
 • Να συναντήσουμε άλλους, με κοινά ενδιαφέροντα και να επικοινωνήσουμε
 • Να δώσουμε και να πάρουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε και να χορέψουμε
 • Να γνωρίσουμε άλλους με ένα μοναδικό τρόπο συχνά δημιουργώντας σχέσεις ζωής
 • Να συνδυάσουμε την απόδραση των καλοκαιρινών διακοπών με την προσωπική μας εξέλιξη
 • Να εκπαιδευτούμε σε τεχνικές και εργαλεία που θα μας βοηθάνε σε όλη τη του χειμώνα
 • Να ανταλλάξουμε γνώσεις, σκέψεις και συναισθήματα μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο αλλά και τις βιωματικές δράσεις

Η Αλχημική Αφροδίτη

Που θα γίνει

Στον Κάβο της Λιχάδας, στη Βόρεια Εύβοια, βρίσκεται ένα υπέροχο αγρόκτημα 9 στρεμμάτων που καταλήγει στην παραλία του κάβου με το ψιλό βότσαλο και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Aγκυροβολημένο στο πιο όμορφο σημείο του ακρωτηρίου της Λιχάδας, μισό μίλι από τα Λιχαδονήσια, με πανοραμική θέα και μαγικό ηλιοβασίλεμα το αγρόκτημα περιλαμβάνει ένα σπίτι με καλλιτεχνική αύρα.

Ένας προστατευμένος χώρος, φτιαγμένος με μεράκι μέσα σε απόλυτα φυσικό περιβάλλον και έτοιμος να εξυπηρετήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες μας όχι μόνο όσον αφορά το φαγητό και την λειτουργικότητα του σεμιναρίου αλλά και την ιδιωτικοτητά μας. Μακριά από τυπικότητες και επιτηδευμένες πολυτέλειες όλοι οι χώροι του κτήματος διαθέτουν τις βασικές ανέσεις με απλότητα και σεβασμό στην οικολογία.

Προσφέρουν μία αίσθηση νοσταλγίας και βασίζονται στην εναρμόνιση του ανθρώπου στον φυσικό τρόπο ζωής. Το κατάλυμα μπορεί να εξυπηρετήσει έως 18 άτομα σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια ενώ πολλές σκηνές μπορούν να στηθούν σε όλο το δασικό κομμάτι του κτήματος ή κάτω από στεγασμένους χώρους οπότε αυξάνεται η δυναμικότητά του κατά πολύ.

"Η Αλχημική Αφροδίτη" - Εναλλακτικές Διακοπές & Βιωματικό σεμινάριο στην Βόρεια Εύβοια

Λίγα λόγια για την περιοχή γύρω από τον Κάβο Λιχάδας

Το κοντινότερο χωριό είναι ο Αϊ Γιώργης, ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι, ενώ πίσω από τον οικισμό υψώνεται η Αετοφωλιά, η κορυφή του όρους Λίχας (680μ.). Η Λιχάδα, είναι ένα μικρό χωριουδάκι με παραδοσιακά σπιτάκια, χτισμένα μέσα στα πεύκα και τα Γιάλτρα, παραδοσιακό ορεινό χωριουδάκι αμφιθεατρικά χτισμένο σε λόφο, γεμάτο αμπελώνες και είναι φημισμένα για το κρασί τους και τις ιαματικές πηγές τους, που εκβάλλουν στην θάλασσα.

Ανάμεσα στον Αϊ Γιώργη και τα Γιάλτρα βρίσκεται το Γρεγολίμανο με την υπέροχη αμμουδιά. Πολύ κοντά, στη θέση Πασογούρνι στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας, βρίσκεται το ανεξερεύνητο σπήλαιο. Τέλος, τα Λιχαδονήσια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το Ακρωτήριο Λίχας. Τα μεγαλύτερα από τα ακατοίκητα νησάκια αυτά που εμφανίστηκαν μετά από σεισμό είναι η Στρογγύλη και η Μονολιά.

Τι να πάρεις μαζί σου/ Μη ξεχάσεις!

Απαραίτητα Εφόδια: Σεντόνια, Μαξιλαροθήκες, Πετσέτες (προσώπου, μπάνιου και θάλασσας), Πρακτικά ρούχα, Σαγιονάρες, παπούτσια, Κάλτσες, Αντηλιακό, Εντομοαπωθητικά, Φακό, Μαγιό, Καπέλο κι ασφαλώς τα προσωπικά είδη καθαριότητας.

Η Αλχημική Αφροδίτη

Πως θα έρθετε:

Στα πλαίσια του σεβασμού προς το περιβάλλον και στην ακόμα καλύτερη επαφή μεταξύ των συμμετεχόντων, ενημερώνουμε πως παρακαλούνται όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν και διαθέτουν αυτοκίνητο, αν επιθυμούν να συνταξιδέψουν με άλλους συμμετέχοντες που δε διαθέτουν όχημα, ας δηλώσουν τη διαθεσιμότητα τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Οδικώς

α) από τη Χαλκίδα προς Αιδηψό και μετά προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδας. Τελικός προορισμός ο Κάβος Λιχάδας. Συνολική απόσταση από Αθήνα : 218 χλμ (συναντάμε μια φορά διόδια στο Σχηματάρι).
β) από την Αρκίτσα με Ferry boat προς Αιδηψό και μετά προς ‘Αγιο Γεώργιο Λιχάδας, Τελικός προορισμός Κάβος Λιχάδας. Συνολική απόσταση από Αθήνα :184χλμ (συναντάμε 3 σταθμούς διοδίων)

ΚΤΕΛ
α) από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων, με κατεύθυνση προς Αιδηψό. Στη συνέχεια με τοπικό λεωφορείο προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδας
β) από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη και προορισμό τα Καμένα Βούρλα. Έπειτα με το καραβάκι που περνάει κατ’ ευθείαν απέναντι στον Κάβο Λιχάδας

Χρήσιμα Τηλέφωνα

ΚΤΕΛ Λιοσίων: 210 -8317186, 210-8317147, 210-8324200
ΚΤΕΛ Κηφισού: 210-5233810, 210-5237889, 210-5246805
ΚΤΕΛ Αιδηψού: 2226060211
KTEΛ Καμένων Βούρλων: 2235022519

Καραβάκια από Καμένα Βούρλα: 6978356761, 6977301004, 6977142242

Official Facebook Event Page: https://www.facebook.com/events/270373963701517/
Κόστος συμμετοχής σε δωμάτιο: 214€/άτομο *
Κόστος συμμετοχής στο κάμπινγκ: 180€/ατομο *

Πληροφορίες:

*Στις τιμές συμπεριλαμβανετε η διαμονή, 3 γεύματα και το σεμινάριο.
Δ: Ακάμαντος 30, Θησείο – Αθήνα
Τ: 210 3461674
Μ: 6974 078539
E-mail: [email protected]

Έντεχνη Δράση – Hyperlinks

Official Url: https://art-therapy.center/
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/entexnidrasi/

Σχόλια
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
Retreats