Ανακαλύπτοντας τη Δύναμη των Αρχετύπων – Εναλλακτικές Διακοπές & Βιωματικό σεμινάριο στην Βόρεια Εύβοια

Ανακαλύπτοντας τη Δύναμη των Αρχετύπων - Εναλλακτικές Διακοπές & Βιωματικό σεμινάριο στην Βόρεια Εύβοια

 “Ανακαλύπτοντας τη Δύναμη των Αρχετύπων”, 19-22/7 στην Βόρεια Εύβοια

Εναλλακτικές διακοπές αυτογνωσίας  – Expressive arts therapy

Εναλλακτικές διακοπές αυτογνωσίας είναι κάτι περισσότερο από απλές διακοπές. Είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός να κάνουμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας. Ενώ ταυτόχρονα να αναζωογονηθούμε τόσο φυσικά όσο και ψυχικά. Σε αυτό το μοναδικό 4 ήμερο σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης θα βιώσουμε αγάπη, εν συναίσθηση και ασφάλεια ώστε να μπορέσουμε να ξαναζωντανέψουμε τις εσωτερικές μας πλευρές.

Σκοπός σεμιναρίου:
Με τη βοήθεια της φύσης και το πλαίσιο της θεραπείας στοχεύουμε:

 • Να χαλαρώσουμε να ξεκουραστούμε και να ανανεωθούμε σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης.
 • Να δούμε ξεκάθαρα τις φωνές των θεαινών μέσα μας και πως μας επηρεάζουν.
 • Να δούμε τις ευάλωτες και τις άτρωτες πλευρές μέσα μας.
 • Να γνωρίσουμε αρχετυπικές δυνάμεις τις ψυχής μας.
 • Να φύγουμε από το θύμα και να συνδεθούμε με το ιερό συμβόλαιο μας.
 • Να ανοίξουμε σε περισσότερη δημιουργικότητα, γονιμότητα και πάθος.
 • Να συνδυάσουμε την απόδραση των καλοκαιρινών διακοπών με την προσωπική μας εξέλιξη

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε :

-σε όλους όσους θα ήθελαν να ισορροπήσουν την καρδιά με το νου, και να τα επανασυνδέσουν

-σε όλους όσους θα ήθελαν ζήσουν τη μαγεία της εκφρασης του αυθεντικού εαυτού μέσα από τις τέχνες

-σε όλους όσους θέλουν να εκφραστούν δημιουργικά και να εξελιχθούν

Για να συμμετέχετε στο σεμινάριο μας δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση σε κανέναν τομέα και απευθύνεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών που έχουν όρεξη να χαλαρώσουν και να εστιάσουν στον εσωτερικό τους κόσμο…

Περιγραφή σεμιναρίου:
Η προοπτική του Γιουνγκ μας δείχνει πως οι άνθρωποι επηρεάζονται από ισχυρές εσωτερικές δυνάμεις -η αρχέτυπα οι οποίες μπορούν να προσωποποιηθούν με βάση τις θεές της ελληνικής μυθολογίας.

Οι θεές είναι ισχυρές αόρατες αρχετυπικές δυνάμεις που διαμορφώνουν τη συμπεριφορά και τα συναισθήματα μας, όπως και τελικά τη ζωή μας. Γνωρίζοντας σχετικά με αυτές ανοιγόμαστε σε καινούργιες συνειδητοποιήσεις . Όταν ξέρουμε ποιες θεές είναι κυρίαρχες δυνάμεις μέσα μας, διαπιστώνουμε την ισχύ τα ένστικτα, τις προτεραιότητες και τις πιθανότητες να τα εκφράσουμε χωρίς να δρουν ανεξέλεγκτα.

Τα πρότυπα των θεαινών μας επηρεάζουν στις επιλογές μας προς την επιλογή συντρόφων όπως και τα πρότυπα των σχέσεων πατέρας με κόρη, αδερφός με αδερφή, αδερφή με αδερφή, μητέρα με γιος,, εραστής με ερωμένη, ή μητέρα με κόρη. Κάθε δίδυμο αντιπροσωπεύει έναν τύπο που είναι χαρακτηριστικός για μια συγκεκριμένη θεά.

Στοιχεία σεμιναρίου:

Με οδηγό την τέχνη σε όλες τις μορφές (ζωγραφική, κατασκευές, μουσική,χορό, θέατρο, ) και την εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών( expressive arts therapy) θα ταξιδέψουμε σε μια ατμόσφαιρα μυθική και μαγική μέσα από τις θεές της ελληνικής μυθολογίας. Με βοηθό τα αρχέτυπα των θεαινών θα εξερευνήσουμε ποιες θεές είναι βοηθητικές για μας και ποιες μας εμποδίζουν να ζήσουμε αυτά που θέλουμε. Θα δούμε ποιες συγκρούονται μεταξύ τους και πως επηρεάζουν τις επιλογές μας.

Θα εξετάσουμε τις ποιότητες και τις ιδιότητες του αρχετύπου της κάθε θεάς.

Όταν μιλάμε για αρχέτυπα πρέπει να ξέρουμε οτι έχουν θετικές και αρνητικές όψεις ότι συνδέονται και με σκιές, αλλά και με την anima και τον animus. Έτσι οι άντρες θα δουν και εκείνοι πως προβάλουν δικές τους πλευρές στις συντροφικές τους σχέσεις.

Μέσα από τελετουργίες η ομάδα θα μετατρέπει σε ένα ασκληπιείο, που εμπεριέχει με τρυφερότητα τη μοναδικότητα του κάθε μέλους. Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν αγάπη, εν συναίσθηση και ασφάλεια ώστε να μπορέσουν να ζωντανέψουν τις εσωτερικές τους πλευρές. Αναζητώντας την αυτοπραγμάτωση θα ταξιδέψουμε έξω από τη ζώνη ασφάλειας και θα συνδεθούμε με την αλχημική Αφροδίτη.

"Η Αλχημική Αφροδίτη" - Εναλλακτικές Διακοπές & Βιωματικό σεμινάριο στην Βόρεια Εύβοια

Πληροφορίες συμμετοχής
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Βόρεια Εύβοια και ποιο συγκεκριμένα στον κάβο Λιχάδας. Έχουμε επιλέξει ένα μοναδικό αγρόκτημα που διαθέτει 18 κρεβάτια σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια και άφθονες θέσεις για κάμπινγκ . Η θάλασσα βρίσκετε ακριβώς απέξω από το αγρόκτημα και υπάρχουν πανύψηλοι ευκάλυπτοι που χαρίζουν στην παράλια παχιά σκιά.

Το κόστος του σεμιναρίου για τα μέλη μας διαμορφώνετε ανάλογα την επιλογή της διαμονής. Η διαμονή σε δωμάτιο είναι 180€άτομο και για σκηνή είναι 150€άτομο(ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΚΗΝΕΣ)

Σε αυτήν την τιμή συμπεριλαμβάνεται η διαμονή που θα επιλέξετε , το φαγητό (πρωινό , μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό) και η συμμετοχή στο σεμινάριο. Θα μπορείτε να επιλέξετε να συμμετέχετε και σε άλλες δράσεις που θα γίνονται στον χώρο ( εκδρομές ,γιόγκα, μασάζ κ.α)με έξτρα χρέωση. Η μετάβαση στο αγρόκτημα είναι ελεύθερης επιλογής.

Απαραίτητα Εφόδια:

 • Σκηνή (αν επιλέξετε διαμονή στο κάμπινκ),
 • Σεντόνια, Μαξιλαροθήκες(αν επιλέξετε διαμονή σε δωμάτιο) ,
 • Πετσέτες (προσώπου, μπάνιου και θάλασσας)
 • Πρακτικά ρούχα, (αθλητική φόρμα, ζακέτα, μακρύ παντελόνι, μπλουζάκια, σορτς)
 • Σαγιονάρες, παπούτσια ,Κάλτσες
 • Μαγιό ,Καπέλο
 • Τα προσωπικά είδη καθαριότητας,
 • Αντηλιακό,
 • Εντομοαπωθητικά
 • Φακό

Προαιρετικά Εφόδια:
Μουσικά όργανα, Βιβλία, Ρούχα μεταμφίεσης!!!

Και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε πως θα κάνει την διαμονή σας πιο διασκεδαστική!

 

Λίγα λόγια για την περιοχή γύρω από το Κάβο Λιχάδας

Το κοντινότερο χωριό είναι ο Αη Γιώργης. Είναι ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι. Πίσω από τον οικισμό υψώνεται η Αετοφωλιά, η κορυφή του όρους Λίχας (680μ.).Η Λιχάδα, είναι ένα ακόμα μικρό χωριουδάκι με παραδοσιακά σπιτάκια, χτισμένα μέσα στα πεύκα. Τα Γιάλτρα, παραδοσιακό ορεινό χωριουδάκι αμφιθεατρικά χτισμένο σε λόφο, γεμάτο αμπελώνες. Τα Γιάλτρα είναι φημισμένα για το κρασί τους και τις ιαματικές πηγές τους, που εκβάλλουν στην θάλασσα. Ανάμεσα στον Αη Γιώργη και τα Γιάλτρα είναι το Γρεγολίμανο με την υπέροχη αμμουδιά.

Πολύ κοντά, στη θέση Πασογούρνι στο ύψωμα Προφήτης Ηλίας, βρίσκεται το ανεξερεύνητο σπήλαιο . Τέλος τα Λιχαδονήσια που βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το Ακρωτήριο Λίχας. Τα μεγαλύτερα από τα ακατοίκητα νησάκια αυτά που εμφανίστηκαν μετά από σεισμό είναι η Στρογγύλη και η Μονολιά.

Ο μύθος λέει πώς η γυναίκα του Ηρακλή η Διηάνειρα, νομίζοντας ότι είναι απατημένη από τον σύζυγο της, του έστειλε με τον Λίχα να φορέσει ένα δηλητηριασμένο χιτώνα. Τρελός από τους πόνους, ο Ηρακλής άρπαξε τον άτυχο Λίχα και τον εκσφενδόνισε στην θάλασσα. Τα κομμάτια του έπεσαν γύρω από το ακρωτήρι Κήναιο, όπου ο Ποσειδώνας τα μεταμόρφωσε σε μικρά νησάκια.

Η Αλχημική Αφροδίτη

Πως θα έρθετε:

Προσπαθούμε να συνδυάζουμε άτομα που θέλουν να έρθουν με το αυτοκίνητο τους, με άτομα που δεν έχουν μεταφορικό μέσο, για καλύτερη διευκόλυνση.
Οδικώς

Από τη Χαλκίδα προς Αιδηψό και μετά προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδας. Τελικός προορισμός ο Κάβος Λιχάδας. Συνολική απόσταση από Αθήνα : 218 χλμ (συναντάμε μια φορά διόδια στο Σχηματάρι).
Από την Αρκίτσα με Ferry boat προς Αιδηψό και μετά προς ‘Αγιο Γεώργιο Λιχάδας, Τελικός προορισμός Κάβος Λιχάδας. Συνολική απόσταση από Αθήνα :184χλμ (συναντάμε 3 σταθμούς διοδίων)
Με ΚΤΕΛ
Από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Λιοσίων, με κατεύθυνση προς Αιδηψό. Στη συνέχεια με τοπικό λεωφορείο προς ‘Αγιο Γεώργιο Λιχάδας.
Από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη και προορισμό τα Καμένα Βούρλα. Έπειτα με το καραβάκι που περνάει κατ’ ευθείαν απέναντι στον Κάβο Λιχάδας.

Χρήσιμα Τηλέφωνα

ΚΤΕΛ Λιοσίων: 210 -8317186, 210-8317147, 210-8324200
ΚΤΕΛ Κηφισού: 210-5233810, 210-5237889, 210-5246805
ΚΤΕΛ Αιδηψού: 2226060211
KTEΛ Καμένων Βούρλων: 2235022519

Καραβάκια από Καμένα Βούρλα: 6978356761, 6977301004, 6977142242

Official Facebook Event Page: https://www.facebook.com/events/270373963701517/

Δ: Ακάμαντος 30, Θησείο – Αθήνα
Τ: 210 3461674
Μ: 6974 078539
E-mail: info@art-therapy.center

Έντεχνη Δράση – Hyperlinks

Official Url: https://art-therapy.center/
Official Facebook Page: https://www.facebook.com/entexnidrasi/

Σχόλια
Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
111 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email