«Αντιμετωπίστε τις Τοξικές Σχέσεις» – Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο

Αντιμετωπίστε τις Τοξικές Σχέσεις

«Με τον όρο “τοξικός”, οι ψυχολόγοι περιγράφουμε την επιβλαβή συμπεριφορά ενός ανθρώπου στην ψυχοσυναισθηματική και σωματική υγεία ενός άλλου ατόμου. Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους τα οποία και χρησιμοποιούν εξοντώνοντας το “θύμα” τους.

Η αδιάκοπη κριτική τους, η απουσία αποδοχής τους, η σκληρή απαιτητικότητά τους, η έντονη ενασχόληση με το τι θέλουν και τι χρειάζονται ΜΟΝΟ εκείνοι , είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους που σφυροκοπούν την ψυχοσυναισθηματική υγεία των ατόμων που τους περιτριγυρίζουν.

Μπορεί να είναι οι γονείς, μπορεί να είναι κάποιος άλλος συγγενής, ίσως ένας φίλος ή ακόμη και ένας σύντροφος. Η τοξική ταυτότητα δεν έχει πρόσωπο. Τοξικός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε και κατά συνέπεια είναι δυνατό να έχετε μία τοξική σχέση με έναν άνθρωπο που βρίσκεται πολύ κοντά σας ή είναι ένας “σημαντικός άλλος” στη ζωή σας.»

Υπάρχει τρόπος να διαχειριστείτε τέτοιου είδους σχέσεις ;

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : «Επαφή», Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 15.30 – 17.30μ.μ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 20€

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ : Με τηλεφωνική εκδήλωση ενδιαφέροντος και προπληρωμή μέσω τραπεζικής κατάθεσης έως και την Πέμπτη 15/02.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με την εγγραφή σας θα σας αποστείλουμε μέσω email ένα link, στο οποίο θα πρέπει να κάνετε κλικ για να λάβετε μέρος στο σεμινάριο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Για την διασφάλιση της καλής ποιότητας και της ομαλής διεξαγωγής του σεμιναρίου, θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία:

1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ : Αρχικά θα γίνει μία εκτενής παρουσίαση και ανάλυση του θέματος από τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή Γ. Ξηντάρα.

2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ : Στην συνέχεια θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχουμε λάβει, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από τους συμμετέχοντες. Παρακαλούμε λοιπόν να μας στείλετε τα ερωτήματα σας μέσω email στο xidaras@gmail.com ή στο inbox της σελίδας μας στο facebook, μέχρι την Πέμπτη 15/02.

3. ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ : Κατόπιν θα ακολουθήσουν ορισμένες βιωματικές ασκήσεις, για τις οποίες θα χρειαστεί να έχετε δίπλα σας 1-2 κόλλες χαρτί και ένα μολύβι.

4. LIVE ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Στον εναπομείναντα χρόνο θα υπάρξει η δυνατότητα για απάντηση των νέων ερωτημάτων που ενδεχομένως θα προκύψουν από την παρουσίαση και την ανάλυση του θέματος. Σε αυτή την περίπτωση θα ανοίξει το κανάλι της επικοινωνίας με τους συμμετέχοντες, έτσι ώστε in vivo (δια ζώσης) να απαντηθούν τα ερωτήματα τους.

5. ΕΠΙΛΟΓΟΣ : Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με την ανακεφαλαίωση και την καταγραφή όλων των χρήσιμων συμπερασμάτων όπως αυτά προέκυψαν από την ανάλυση και την συζήτηση που προηγήθηκε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής υποστήριξης «Επαφή», Δευτέρα-Παρασκευή 09.00 -21.00 , στο 2106619177.

Γιάννης Ξηντάρας
Ο Γιάννης Ξηντάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία με κατεύθυνση την Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία Εφήβων και Ενηλίκων. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην συνέχεια από το Κέντρο Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση (Κ.Ε.Π.Π & Strathclyde University, U.K). Παράλληλα απέκτησε κατάρτηση σε επιμέρους κατευθύνσεις της ψυχολογίας: Ψυχοθεραπεία Εφήβων, Ψυχιατρικό Τμήμα...
Αναλυτικές Πληροφορίες
191 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email