Βιωματικό Σεμινάριο-Απελευθερώνοντας τη Δύναμή μας

Βιωματικό Σεμινάριο-Απελευθερώνοντας τη Δύναμή μας

Έχω μια τίγρη μέσα μου, άγρια λιμασμένη
π’ όλο με περιμένει κι όλο την καρτερώ…
όρη, λαγκάδια και γκρεμνά με σπρώχνει να περάσω,
για να την αγκαλιάσω στον πιο τρελό χορό
Χαΐνης Δ. Αποστολάκης

 

Ημερομηνία: Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, 10.00 – 18.00

Κόστος: 55€

Τόπος Διεξαγωγής: Γαλάτειας 12, Αθήνα (ΗΣΑΠ Θησείου)

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η άμεση σύνδεση και αλληλεπίδραση ανάμεσα σε ψυχή και σώμα έχει γίνει πλέον κοινός τόπος. Είναι άλλωστε φανερό αρκεί να παρατηρήσουμε τη σωματική μας στάση και έκφραση όταν είμαστε λυπημένοι ή αγχωμένοι σε αντιπαράθεση με στιγμές ενθουσιασμού ή χαλάρωσης.

Αλλά αυτή η σχέση είναι ακόμα βαθύτερη∙ το σώμα περιέχει όλη μας την ιστορία: στοιχειώνεται από απωθημένες αναμνήσεις∙ πονά από αγιάτρευτες πληγές∙ θωρακίζεται ενάντια σε καταπιεσμένα συναισθήματα που μένουν αχώνευτα στην κοιλιά ή εγκλωβισμένα σε άλλα όργανά μας… ανολοκλήρωτες υποθέσεις του παρελθόντος παρεισφρέουν στις εκφράσεις μας∙ ενδοβεβλημένες πεποιθήσεις παραχαράσσουν τις αισθήσεις μας και τον τρόπο που «βλέπουμε» τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο∙ άγραφοι κανόνες χαραγμένοι στο μυϊκό μας σύστημα περιχαρακώνουν το πόσο, πότε και πώς πρέπει να εκφραζόμαστε και -εν τέλει- να υπάρχουμε…

Η ψυχοθεραπεία Gestalt, σαφώς επηρεασμένη από το θέατρο και τη σωματική ψυχοθεραπεία της Elsa Gindler και του Wilhelm Reich, δίνει έμφαση στο σώμα, στην κίνηση και στην πλήρη και αυθεντική επαφή ανάμεσα στον εαυτό και στο περιβάλλον.

Μας προσκαλεί να έρθουμε στην πραγματικότητα του εδώ και τώρα με ξύπνιο νου, ζωντανό σώμα και σε επαφή με όλα τα συναισθήματα.

Σε αυτό το σεμινάριο μάς δίνεται η ευκαιρία να συνδεθούμε ξανά με τη χαμένη/ξεχασμένη μας δύναμη. Να έρθουμε σε επαφή με την υγιή μας επιθετικότητα, η οποία είναι απαραίτητη για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, να βάλουμε όρια και να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη δύναμή μας και επιτρέποντας να την αισθανθούμε, φεύγουμε από τον ρόλο του θύματος, και μπορούμε να πορευτούμε στον κόσμο πιο ελεύθεροι, με αυτοκυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Όλα αυτά μέσα από ομαδικές βιωματικές διαδικασίες, μουσική, ασκήσεις και οργανωμένες εμπειρίες από τη σωματική και υπερπροσωπική ψυχοθεραπεία, το θέατρο και φυσικά τη θεραπεία Gestalt.

Ελάτε όπως είστε, μονάχα φορέστε άνετα ρούχα.

Στόχοι του Σεμιναρίου

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να:

  • Συνδεθούν με την υγιή επιθετικότητά τους, απελευθερώνοντας μπλοκαρίσματα, επανακτώντας τη χαμένη ενέργεια και επαναφέροντας τη φυσική τους ζωντάνια.
  • Ενεργοποιήσουν τη δύναμή τους τόσο σε μυϊκό όσο και ψυχολογικό επίπεδο και να τη βάλουν σε δράση στο “εδώ και τώρα”.
  • Βελτιώσουν την ικανότητα οριοθέτησής τους και να αναπτύξουν τη διεκδικητικότητά τους.
    Αντιληφθούν και να βιώσουν με έναν καινούργιο τρόπο τον εαυτό τους, τους άλλους και τον κόσμο.

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής
Τηλ. 2155209533 Κιν. 6974789554
Email: info@gestaltnetworkgreece.com
Ιστοσελίδα: https://gestaltnetworkgreece.com
Facebook: Gestalt Institute of San Francisco – Greece

 

Δημήτρης Τζαχάνης
Ο Δημήτρης Τζαχάνης έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία (BA) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχανάλυση (MA) στο Λονδίνο. Έχει εκπαιδευτεί στη θεραπεία Gestalt από το Gestalt Institute of San Francisco και τώρα είναι ο υπεύθυνος του ινστιτούτου στην Αθήνα και Assistant Trainer. Είναι επίσης τελειόφοιτος Σωματικός Ψυχοθεραπευτής. Επιπλέον εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία τραύματος και μετατραυματικής διαταραχής (PTSD) και...
Αναλυτικές Πληροφορίες
392 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email