Από το εγώ στο εμείς & η Εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας

Από το εγώ στο εμείς & η Εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας

Από το εγώ στο εμείς & η Εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας

“Από το Εγώ στο Εμείς”
«Όρια», «Συν εξάρτηση», «Εμπιστοσύνη» ,«Ψευδής και αυθεντικός εαυτός»

Βιωματικό σεμινάριο ψυχοθεραπείας μέσω τεχνών

Σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στην δυναμική των σχέσεων μας και στο πως σχετιζόμαστε με τους συντρόφους μας.

Σκοπός σεμιναρίου:

Θα δούμε πως σχετιζόμαστε με τους άλλους και πως μπορούμε να βιώνουμε μέσα σε μια σχέση την αμφίδρομη αγάπη, την επικοινωνία και τη χαρά του μοιράσματος.
Θα πάρουμε την ευθύνη και τη δέσμευση ώστε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε στον κόσμο μας.
Θα ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα μας ώστε να διεκδικούμε περισσότερο, παίρνοντας από τη ζωή αυτό που θέλουμε.

Συντονιστές:
Τζέσικα Μαργαρίτη
Ψυχοθεραπεύτρια
Expressive arts therapist
Shamanic Practitioner

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε :
Όλους όσους επιθυμούν την προσωπική ανάπτυξη και τη διερεύνηση των ανθρώπινων σχέσεων είτε αυτές είναι συντροφικές, επαγγελματικές ή φιλικές.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Η εμπιστοσύνη είναι μια από τις πολλές κοινωνικές δομές, ένα στοιχείο της κοινωνικής πραγματικότητας. Όταν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους τότε κυριαρχεί το αίσθημα της ασφάλειας. Οι ανθρώπινες σχέσεις και ο τρόπος που σχετιζόμαστε ίσως να είναι από τα πιο πολύπλοκα και μυστήρια θέματα στην ζωή μας.

Μέσα από αυτόν τον κύκλο συναντήσεων προσωπικής ανάπτυξης που μπορούμε να παρακολουθήσουμε μεμονωμένα το καθένα ή όλο τον κύκλο. Θα δούμε πως σχετιζόμαστε με τους άλλους και πως μπορούμε να βιώνουμε μέσα στις σχέσεις μας, την ελευθερία να εκφράζουμε τον αυθεντικό εαυτό μας. θα μας βοηθήσει να διερευνήσουμε τη σχέση ανάμεσα στην ατομικότητα και την ομαδικότητα και μέσα από αυτόν θα αποζητήσουμε την αρμονική τους συνύπαρξη.

Η εμπιστοσύνη δομείτε από την οικογενειακό περιβάλλον και όσο μεγαλώνουμε επεκτείνετε και σε άλλους τομείς της ζωής μας. Σύμφωνα με τον ψυχαναλυτή Erik Erikson, η ανάπτυξη της βασικής εμπιστοσύνης είναι η πρώτη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του ανθρώπου. Οι βάσεις της εμπιστοσύνης μπαίνουν ή όχι, κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων της ζωής του ανθρώπου.

Η επιτυχία της βασικής εμπιστοσύνη οδηγεί σε συναισθήματα ασφάλειας και αισιοδοξίας, ενώ η αποτυχία οδηγεί σε έναν προσανατολισμό, ανασφάλειας και δυσπιστίας που ενδεχομένως οδηγούν σε προβληματικές σχέσεις.

Για να είμαστε λοιπόν ευτυχισμένοι χρειάζεται να περάσουμε από το εγώ στο εμείς. Να θυμηθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Δρ. Μάνος Δανέζης, Αστροφυσικός

Στοιχεία σεμιναρίου:

Μέσα από την τέχνη και την εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών, θα βρούμε νέους τρόπους να είμαστε σε υγιή σχέση με τους άλλους χωρίς να χάνουμε τη σύνδεσή με τον εαυτό μας. Τα εργαλεία αυτής της διερεύνησης είναι βιωματικές και θεωρητικές επεξεργασίες, για το κάθε θέμα που θα αναλύσουμε σε σχέση με τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας.

Μαζί θα εξερευνήσουμε μέσα από το σώμα νέους τρόπους για να είμαστε συνδεδεμένοι με τους άλλους, διατηρώντας την αυθεντικότητα μας. Θα μάθουμε δεξιότητες και τρόπους για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που σχετιζόμαστε. Έτσι οι σχέσεις μας τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους θα έχουν περισσότερη ελευθερία και χαρά.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ο Κύκλος αυτοτελών βιωματικών σεμιναρίων από το Εγώ στο Εμείς αποτελείται από τέσσερα αυτόνομα βιωματικά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.
Σίγουρα θα νιώθετε πιο χαλαρά αν φοράτε άνετα ρούχα. Στο διάλειμμα θα μπορέσετε να απολαύσετε καφέ ή τσάι!

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές 

  • Tηλ: 210 3461 674 & 6974078539
  • EMAIL: info@art-therapy.center

Ημερομηνία: 18/12/2018 6:30 πμ
Τοποθεσία: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και θεραπείας
Κόστος συμμετοχής: 25€

Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
6 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email