Από το εγώ στο εμείς και ο Αυθεντικός εαυτός

Από το εγώ στο εμείς και ο Αυθεντικός εαυτός

“Από το Εγώ στο Εμείς”

Όρια», «Συν εξάρτηση», «Εμπιστοσύνη» ,«Ψευδής και αυθεντικός εαυτός»

Ψυχοθεραπευτικό σεμινάριο μέσο τεχνών

Τι είναι ο Αυθεντικός Εαυτός και πως διαμορφώνετε;

Ο αληθινός εαυτός αρχίζει να εμφανίζεται πολύ νωρίς στη ζωή μας, καθώς εκφράζουμε τον εαυτό μας στον κόσμο της πρώιμης ζωής μας. Τότε, απλά είμαστε και εκφράζουμε τον εαυτό μας με έναν τρόπο που ρέει αυθόρμητα από τον πυρήνα της ύπαρξής μας. Ωστόσο, το παιδί μπορεί εύκολα να απορροφήσει το μήνυμα από τον κόσμο ότι ο αυθόρμητος εαυτός του δεν είναι πολύ ευπρόσδεκτος. Μπορούμε να λάβουμε το μήνυμα ότι η οικογένεια ή άλλα περιβάλλοντα απαιτούν από εμάς να «επεξεργαζόμαστε» και να «λογοκρίνουμε» τους εαυτούς μας και τις γνήσιες αντιδράσεις μας.

Όπως λέει ο Winnicott, όταν συμβαίνει αυτό, ο αυθορμητισμός του βρέφους κινδυνεύει να παραβιαστεί από την ανάγκη συμμόρφωσης με τις επιθυμίες και τις προσδοκίες των άλλων.

Σκοπός σεμιναρίου:

  • Θα δούμε πως να σχετιζόμαστε με τους άλλους με περισσότερη γνησιότητα και αυθεντικότητα
  • Θα δούμε πως να αποδεχθούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως είναι και όχι όπως τον θέλουν οι άλλοι
  • Θα πάρουμε την ευθύνη και τη δέσμευση ώστε να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε στον κόσμο μας.
  • Θα ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα μας ώστε να διεκδικούμε περισσότερο, παίρνοντας από τη ζωή αυτό που θέλουμε.

Συντονιστές:

Τζέσικα Μαργαρίτη

  • Ψυχοθεραπεύτρια
  • Expressive arts therapist
  • Shamanic Practitioner

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:

Όλους όσους επιθυμούν την προσωπική ανάπτυξη και τη διερεύνηση των ανθρώπινων σχέσεων είτε αυτές είναι συντροφικές, επαγγελματικές ή φιλικές.

Περιγραφή σεμιναρίου:

«Να είσαι ο εαυτός σου. Μια σοφή συμβουλή, όμως πόσο δύσκολο μας είναι να την ακολουθήσουμε. Τι μας εμποδίζει να ζούμε με γνησιότητα και αυθεντικότητα;

«Όλοι γεννηθήκαμε ως παιδιά γεμάτα ζωή, με μια αίσθηση θαύματος και με την επιθυμία να εξερευνήσουμε και να δημιουργήσουμε. Τα παιδιά δεν έχουν παρελθόν ή μελλοντικές ανησυχίες. Έτσι εκφράζουν αυτό που αισθάνονται και δεν φοβούνται να αγαπούν άνευ όρων.

Σε αυτό το σεμινάριο θα αναζητήσουμε τον αυθεντικό εαυτό και θα δούμε τι διαφορά του από τον ψευδή εαυτό. Αυτή η ψεύτικη εικόνα είναι αυτό που με ψυχολογικούς όρους είναι γνωστό ως το » εγώ «. Είναι υπεύθυνο για αυτή την ανάγκη να είμαστε πάντα «σωστοί». Πρέπει να νιώσουμε ότι έχουμε δίκιο και να αποδείξουμε ότι άλλοι κάνουν λάθος επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε αυτήν την ψευδή εικόνα που προβάλλουμε στον έξω κόσμο.

Για να είμαστε λοιπόν ευτυχισμένοι χρειάζεται να περάσουμε από το εγώ στο εμείς. Να θυμηθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Δρ. Μάνος Δανέζης – Αστροφυσικός

Στοιχεία σεμιναρίου:

Μέσα από την τέχνη και την εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών, θα βρούμε νέους τρόπους να είμαστε σε υγιή σχέση με τους άλλους χωρίς να χάνουμε τη σύνδεσή με τον εαυτό μας. Τα εργαλεία αυτής της διερεύνησης είναι βιωματικές και θεωρητικές επεξεργασίες, για το κάθε θέμα που θα αναλύσουμε σε σχέση με τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας. Μαζί θα διερευνήσουμε μέσα από το σώμα νέους τρόπους για να είμαστε συνδεδεμένοι με τους άλλους, διατηρώντας την αυθεντικότητα μας. Θα μάθουμε δεξιότητες και τρόπους για να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που σχετιζόμαστε. Έτσι οι σχέσεις μας τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους θα έχουν περισσότερη ελευθερία και χαρά.

Πληροφορίες συμμετοχής

Σίγουρα θα νιώθετε πιο χαλαρά αν φοράτε άνετα ρούχα.

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες (18.30-21.30)

Αριθμός Συμμετεχόντων:10-12

Στο διάλειμμα προσφέρονται Καφές, Τσάι, Σνακς

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές.

Τηλ: 210.3461 674 & 6974078539

EMAIL: [email protected]

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις της Έντεχνης Δράσης εδώ

Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
13 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email