Απόδραση στα “πέτρινα κοσμήματα” της ορεινής Αρκαδίας!

Απόδραση στα "πέτρινα κοσμήματα" της ορεινής Αρκαδίας!

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΑ “ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ” ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ COACHING KAI ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ!

Πόσο μπορούμε να αντέξουμε με “τα κεφάλια μέσα”; Είπαμε ¨καλό Φθινόπωρο” και “καλό Χειμώνα” με μισό χαμόγελο και με ένα σφίξιμο στην καρδιά μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και στρωθήκαμε στη δουλειά και τις υποχρεώσεις, περιμένοντας τα Χριστούγεννα;

Όχι, φυσικά! Εκτός από την προσπάθειά μας να κάνουμε την καθημερινότητά μας υπέροχη, ξέρουμε ότι μας είναι απαραίτητο να βρεθούμε στη φύση, τα μάτια μας να αντικρίσουν την ομορφιά, να χαρούμε τη ζεστασιά της επικοινωνίας με θετικούς και ποιοτικούς ανθρώπους, να χαλαρώσουμε με τα καφεδάκια μας και τα ταβερνάκια μας, να μείνουμε δυο μέρες σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο, να γελάσουμε, να χαρούμε και να χορέψουμε και φυσικά να πάμε πολύ μπροστά με δυο μοναδικά σεμινάρια!

Το “Αρκαδικό Ιδεώδες¨ενέπνευσε παγκοσμίως φωτισμένους ανθρώπους, ζωγράφους, ποιητές, φιλοσόφους και μουσικούς και αποτέλεσε το σύμβολο της Ισορροπίας και της Αναγέννησης. Ήρθε η ώρα λοιπόν και για εμάς όχι μόνο να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας, αλλά και να αναγεννηθούμε βουτώντας στην ομορφιά και την ισχυρή θετική ενέργεια της Αρκαδίας! Πάμε λοιπόν!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16-17 Νοεμβρίου

ΠΕΡΙΟΧΗ: Στεμνίτσα- Δημητσάνα- Βυτίνα- Βλαχέρνα
Τόσα πολλά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο; Μα είναι μια “ανάσα” από την Αθήνα και όλα αυτά τα πανέμορφα μέρη βρίσκονται πάρα πολύ κοντά το ένα με το άλλο!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Harmony & Creativity : Το 23ο retreat μας είναι γεγονός! Το Harmony & Creativity είναι εκπαιδευτικός οργανισμός με προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας (Κέντρο Δια βίου Μάθησης 1 – αρ. αδείας ΕΟΠΠΕΠ: 2101527) και αποτελείται από τη Δημιουργική Γραφή Harmony & Creativity, το Harmony Coaching, το Perfectenglish, το Harmony & Creativity Retreats – Αποδράσεις με Αρμονία και Δημιουργικότητα και το Instituto de Español Armonía y Creatividad. και τον εκδοτικό οίκο Harmony & Creativity.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή) και ομαδικό Coaching (τρεις ώρες το Σάββατο και δύο ώρες την Κυριακή) Οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν ποιο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν, γιατί θα υλοποιηθούν παράλληλα.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (Δρ Δημήτρης Μπογιατζής)- Αγγλική Φιλολογία Αριστοτελείου, Masters στη Λογοτεχνία από το Wintrop University (ΗΠΑ), Phd ( Διδακτορικό) στη Λογοτεχνία από το ΤCU (ΗΠΑ) , Phd (Διδακτορικό) στη Δημιουργική Γραφή από το University of Surrey (Αγγλία).

“ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ”

Η αφήγηση σε δεύτερο πρόσωπο είναι ένας πολύ ιδιαίτερος και σχετικά σπάνιος τρόπος να ειπωθεί μια ιστορία και προσδίδει εξαιρετική δραματικότητα. Σε αυτό λοιπόν το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα σεμινάριο, αφού εξεταστούν θεωρητικά τα είδη της αφήγησης σε δεύτερο πρόσωπο καθώς και οι βασικές αρχές μιας επιτυχημένης αφήγησης αυτού του είδους, οι συμμετέχοντες θα γράψουν διηγήματα με δευτεροπρόσωπη αφήγηση με τη βοήθεια και υπό την καθοδήγηση του Δρ Δημήτρη Μπογιατζή.

Απόδραση στα "πέτρινα κοσμήματα" της ορεινής Αρκαδίας!

LIFE COACHING (Νίκη Ορφανουδάκη)- Personal & Group Coach, Assertiveness Trainer, Mindfulness Master, Compassion Coach, Cognitive Behavioural Coach, NBA Coach (Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη στο Coaching) , δημιουργός και εισηγήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Coaching Φιλόλογος, έχει στο ενεργητικό της πάνω από 1500 ώρες Coaching,

“ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ”

Θέλεις να ξεφύγεις από τη μιζέρια και την αυτολύπηση και να στραφείς στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων σου; Μήπως θέλεις να βρεις μια αποτελεσματικότατη στρατηγική που μπορείς να εφαρμόζεις, όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος/η με δύσκολες καταστάσεις σε όλους τους τομείς της ζωής σου;

Σε αυτό το μοναδικό σεμινάριο που συνδυάζει δοκιμασμένα μονtέλα Coaching, εργαλεία της γνωσιακής- συμπεριφοριστικής, mindfulness, compassion και δημιουργικό οραματισμό, θα τα βρεις όλα αυτά, θα αρχίσεις να δουλεύεις συγκεκριμένα αυτό που σε απασχολεί και θα φύγεις με πολύτιμα εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιείς στο παρόν και στο μέλλον!

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ:

Απόδραση στα "πέτρινα κοσμήματα" της ορεινής Αρκαδίας!

Το Koustenis Village Resort είναι ένα μοναδικό πετρόχτιστο ξενοδοχείο, χτισμένο σε μια έκταση 50 στρεμμάτων πανέμορφης φύσης και με εκπληκτική θέα στο επιβλητικό φαράγγι του Λούσιου ποταμού, μια περιοχή σπάνιας και μαγευτικής ομορφιάς. Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται δίπλα στο φημισμένο μουσείο υδροκίνησης, διαθέτει υψηλή αισθητική που εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό περιβάλλον, παραδοσιακή ταβέρνα, φάρμα ζώων, γήπεδα για διάφορα αθλήματα και αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για μια εμπειρία ορεινής απόδρασης, με την οποία θα καλωσορίσουμε το Χειμώνα και που φυσικά θα μας μείνει αξέχαστη!

Ονειρευόμαστε τη διαμονή μας στο Koustenis Village Resort κάνοντας κλικ εδώ: http://www.koustenisvillage.gr/home

Για δηλώσεις συμμετοχής
τηλ. 6976147605
email: harmonyandcreativity@gmail.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RETREAT

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

8.00: Αναχώρηση από τα γραφεία μας. ‘Ηρθε η ώρα να “πάρουμε τα βουνά” ,για να περάσουμε υπέροχα!

Η διεύθυνση των γραφείων μας είναι Λεωφόρος Κηφισίας 125-127, κοντά στο μετρό Πανόρμου.

10.30: Άφιξη στη Στεμνίτσα μετά από ενδιάμεση στάση και ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή.

Τόπος απερίγραπτης ομορφιάς η Στεμνίτσα διατηρεί την αρχοντιά μιας άλλης εποχής με τα πετρόχτιστα αρχοντικά της και τον αυθεντικό ορεινό χαρακτήρα της. Είναι ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Ελλάδας και τα μάτια μας δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν: “κρεμασμένη” δίπλα στο φαράγγι του Λούσιου, μέσα στο ελατοσκέπαστο Μαίναλο, με τη ξεχωριστή αρχιτεκτονική της μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να ρουφήξουμε την αύρα της που αποπνέει ομορφιά, γαλήνη και αρχοντιά.

Τι καλά που κάναμε και αφήσαμε πίσω την Αθήνα! Το χωριό των φημισμένων αργυροχρυσοχόων έχει να μας προσφέρει πολλά! Κάνουμε καταπληκτικές βόλτες, επισκεπτόμαστε όσοι θέλουμε την περίφημη Εκκλησία της Παναγίας της Μπαφέρω που κτίστηκε το 12ο αιώνα, πίνουμε καφέδες στα παραδοσιακά καφέ της και όσοι θέλουμε γευόμαστε τους παραδοσιακούς μεζέδες της Αρκαδίας σε μια από τις γραφικές ταβέρνες της.

Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή όσοι θέλετε να πάμε παρέα σε ταβέρνα στη Στεμνίτσα, για να μπορέσουμε να κλείσουμε τραπέζι.

Απόδραση στα "πέτρινα κοσμήματα" της ορεινής Αρκαδίας!

2.ΟΟ: Aναχώρηση από Στεμνίτσα,

2.15: Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, check in. Και εμείς και ο νεογέννητος Δίας ξέρρυμε να κάνουμε τις σωστές επιλογές! Τα μάτια μας αντικρίζουν ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς, το φαράγγι του Λούσιου! Δεν ήταν ηλίθιος ο πατέρας των θεών όταν επέλεξε όντας νεογέννητος το Λούσιο ποταμό για να λουστεί και έτσι έδωσε και το όνομά του στο ποτάμι!

Με όνειρο τις Νύμφες και τους θρύλους μπορούμε να χαλαρώσουμε στο εξαιρετικό ξενοδοχείο μας ή να εξορμήσουμε στη Δημητσάνα.

Η Δημητσάνα, που αποτελεί το κέντρο της τουρισμού της περιοχής του Λούσιου, καταλαβαίνουμε με την πρώτη ματιά γιατί όλοι λένε ότι αποτελεί ένα μαγικό τουριστικό προορισμό.

Η θέα της κοιλάδας που ρέει ο Λούσιος από το ύψωμα της Δημητσάνας, ως την Μεγαλόπολη και στο βάθος τον όγκο του Ταΰγετου, μένει εμπειρία χαραγμένη στην μνήμη. Το αρχιτεκτονικό τοπίο του παραδοσιακού οικισμού, με τα ψηλά, πέτρινα πυργόσπιτα που απλώνονται σε δυο αντικριστούς λόφους, είναι μοναδικό.Η Δημητσάνα είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με τα ωραία πετρόκτιστα κτίρια της, τα φιδωτά κατηφορικά δρομάκια της, τα γεφύρια και τις νεροτριβές της.

Απολαμβάνουμε τη μυρωδιά από τα έλατα και το ξύλο που καίγεται στα τζάκια και απολαμβάνουμε ένα ξεχωριστό απόγευμα Σαββάτου. Πόσο έχουμε ανάγκη τη φύση και την ομορφιά!

6.00-9.00: Σεμινάρια. Πάμε για άλλη μια φορά μπροστά! Λύνουμε τα προβλήματά μας σε πρώτο πρόσωπο ή γράφουμε εξαιρετικά διηγήματα σε δεύτερο πρόσωπο!

9.30: Βραδινή έξοδος στη Δημητσάνα και πάρτυ σε μπαράκι. Η Δημητσάνα ζωντανή και κοσμοπολίτικη μας περιμένει με μια μοναδική ατμόσφαιρα, παραδοσιακές ταβέρνες, artistic cafe και υπέροχα μπαράκια! Καλή παρέα, διασκέδαση και χορός το Σαββατόβραδο!

Φυσικά όποιος θέλει μπορεί να ξεκουραστεί στη ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Είναι δυνατόν να έχουμε ξυπνήσει σε τόσο όμορφο τόπο;

8.00-10 πμ: πρωινό (συμπεριλαμβάνεται στην τιμή)

10.00-12.00: Σεμινάρια

12.00: Check-out

12.30: Αναχώρηση για Βυτίνα. Φεύγουμε από το ξενοδοχείο, αλλά όχι από την Αρκαδία! Έχουμε ακόμη καταπληκτικά πράγματα να δούμε και να ζήσουμε!

12.50: Βυτίνα η φημισμένη, Βυτίνα η αγαπημένη! Πέρσι δεν είχαμε αρκετό χρόνο να την απολαύσουμε όσο θέλαμε, τώρα έχουμε την ευκαιρία!

Η Βυτίνα αποτελεί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και δημοφιλέστερους προορισμούς στην Πελοπόννησο και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού την αγκαλιάζουν από παντού δασωμένα βουνά και βρίσκεται σε τοποθεσία κατάφυτη από πεύκα έλατα και καστανιές. Περιπλανιόμαστε στα δρομάκια της, που κυριαρχούν τα σπίτια από ντόπιο μαύρο μάρμαρο, κατευθυνόμαστε στην πλατεία της με τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Τρύφωνα που χτίστηκε το 1846 με το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής, με τους ξυλόφουρνους, τα καφέ, τις παραδοσιακές ταβέρνες, τα περίφημα μαγαζιά της που περιλαμβάνουν και καταστήματα με ξυλόγλυπτα και παραδοσιακά προϊόντα!

3.00: Αναχώρηση για Βλαχέρνα.

3.15: ¨Άφιξη στη Βλαχέρνα.

Το Κυριακάτικο μεσημεριανό είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς τους Έλληνες και βέβαια αποκτά άλλη αξία όταν τρώμε με χαρούμενη παρέα παραδοσιακούς μεζέδες σε ξεχωριστό περιβάλλον!

Η Βλαχέρνα είναι κι αυτή ένα στολίδι της Αρκαδίας Η θέα προς το Μαίναλο είναι μαγευτική. Το χωριό είναι είναι στεφανωμένο από βουνά, πλαγιές και κάμπους και το πάνω μέρος του είναι δίπλα στο ελατόδασος. Ορμάμε λοιπόν στις φημισμένες του ταβέρνες!

5.30. Αναχώρηση

7.30 Άφιξη στα γραφεία μας. Είμαστε πλημμυρισμένοι από το “Αρκαδικό Πνεύμα” της Αρμονίας, της Ισορροπίας, της Γαλήνης και της Αναγέννησης και αποφασισμένοι να το κρατήσουμε μέσα μας, για να χτίσουμε την καθημερινότητά μας κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Μη φοβάστε, όταν αρχίζουμε να “πέφτουμε” έρχεται, για να μας ζεστάνει το χειμωνιάτικο retreat μας! Ραντεβού στις 8-9 Φεβρουαρίου!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η διαμονή στο Koustenis Village Resort, ο φόρος διαμονής, πρωινό την Κυριακή, η μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν, οι εκδρομές και η παρακολούθηση σεμιναρίων.

118 ευρώ το άτομο σε δίκλινο και 142 ευρώ σε μονόκλινο

Για δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθεί προκαταβολή 65 ευρώ για το δίκλινο και 85 για το μονόκλινο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στον παρακάτω λογαριασμό ή στα γραφεία μας (παρακαλούμε ενημερώστε μας για την κατάθεση και έχετε το αποδεικτικό κατάθεσης μαζί σας) και να εξοφληθεί μέχρι τις 13 Νοεμβρίου το συνολικό ποσό.

ALPHA BANK
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 228-002101-031099
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΙΒΑΝ: GR82 0140 2280 2280 0210 1031 099

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής
τηλ. 6976147605
email: harmonyandcreativity@gmail.com

Η διεύθυνση των γραφείων μας είναι Λεωφόρος Κηφισίας 125-127 (κοντά στο μετρό Πανόρμου).

Το Harmony & Creativity Retreats έχει τη δική του ομάδα στο facebook! Γίνετε μέλη, για να γνωριστείτε και να αλληλεπιδράσετε με ανθρώπους που αγαπούν την Αρμονία, τη Δημιουργικότητα και τα ωραία ταξίδια! Για να βρείτε την ομάδα κάντε κλικ εδώ:
https://www.facebook.com/groups/678355169196818/

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Για ακυρώσεις μέχρι τις 5 Νοεμβρίου επιστρέφεται όλο το ποσό. Μετά δεν επιστρέφεται, γιατί πρέπει να πληρωθούν τα δωμάτια και γιατί πρέπει να πληρωθούν και οι θέσεις στο πούλμαν, αφού φυσικά θα κλείσουμε πούλμαν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων που θα μας έχει δηλωθεί.
Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά των διοργανωτών (πράγμα που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει!) επιστρέφονται όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί.

Το Harmony& Creativity είναι πιστοποιημένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (ΚΔΒΜ1) από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ/ Υπουργείου Παιδείας).

Δείτε άλλες εκδηλώσεις από το Harmony and Creativity
Η Νίκη Ορφανουδάκη είναι ιδρύτρια του Harmony Coaching και συνιδρύτρια του Harmony & Creativity, Personal & Group Coach, Assertiveness trainer, Φιλόλογος, Aρθρογράφος και Public Speaker. Είναι κάτοχος του Advanced Diploma in Life and Executive Coaching του Kingstown College, απόφοιτος του Mentor Coaching Days και του Diploma in Team and Leadership Coaching της Positivity. Έχει εξειδικευτεί...
Ο Δρ. Δημήτρης Μπογιατζής, ιδρυτής της Σχολής Δημιουργικής Γραφής Harmony & Creativity, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος μάστερ στην Αμερικάνικη Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο Winthrop (Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ), διδακτορικού στη Σύγχρονη Λογοτεχνία από το TCU (Τέξας, ΗΠΑ) και υποψήφιος διδάκτωρ στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο του Surrey (Αγγλία). Είναι συγγραφέας...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
517 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email