10ήμερο καλοκαιρινό Retreat στα Λιχαδονήσια με Art Therapy

Art & Soul Summer Retreat 2020 Nature Connection and Expressive Art Therapy

Art & Soul Summer Retreat 2020 Nature Connection and Expressive Art Therapy
7 – 17 Αυγούστου από την Κέντρο Έντεχνης Δράσης στα Λιχαδονήσια

Φέτος τον Αύγουστο θα είμαστε πάλι μαζί!!! Σας προσκαλούμε να ζήσουμε μια μαγευτική εμπειρία στη Β. Εύβοια. Με εμπειρία και γνώση διοργανώνουμε για 13η συνεχή χρονιά Summer Retreat, ψυχοθεραπείας μέσω τεχνών. Οι εναλλακτικές διακοπές μέσω τεχνών (Expressive Art Therapy), είναι κάτι περισσότερο από απλές διακοπές. Είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός να κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ταυτόχρονα να αναζωογονηθούμε τόσο φυσικά όσο και ψυχικά. Σε αυτά τα εργαστήρια και τις δράσεις, καλούμαστε να βιώσουμε το δικό μας “ταξίδι ψυχής”. Να ισορροπήσουμε και να ενδυναμώσουμε τις θηλυκές και τις αρσενικές ποιότητες. Να συνδεθούμε με τη φύση και να βρούμε το εσωτερικό μας σπίτι.

Τι θα κερδίσουμε από τις Εναλλακτικές Διακοπές:

• Να γνωρίσουμε άλλους με ένα μοναδικό τρόπο, συχνά δημιουργώντας σχέσεις ζωής.
• Να γνωριστούμε ή να εμβαθύνουμε στην Γιουνγκιανή ψυχοθεραπεία και στο Expressive art therapy.
• Να δώσουμε και να πάρουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε και να χορέψουμε.
• Να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και να ανανεωθούμε σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης.
• Να βιώσουμε απελευθέρωση σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά.
• Να επανασυνδεθούμε και να ισορροπήσουμε τη σκέψη, το συναίσθημα και το σώμα.
• Να ενεργοποιήσουμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα την καθημερινότητα μας.
• Να συνδεθούμε με το δικό μας αυθεντικό μονοπάτι, ακούγοντας την ψυχή μας και τις ανάγκες της.
• Να συναντήσουμε άλλους, με κοινά ενδιαφέροντα και να επικοινωνήσουμε.
• Να συνδυάσουμε την απόδραση των καλοκαιρινών διακοπών με την προσωπική μας εξέλιξη.
• Να εκπαιδευτούμε σε τεχνικές και εργαλεία που θα μας βοηθάνε σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
• Να ανταλλάξουμε γνώσεις, σκέψεις και συναισθήματα μέσα από τον ανοιχτό, ειλικρινή διάλογο αλλά και τις βιωματικές δράσεις.

Κάνε την κράτηση σου τώρα!

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε :

  • σε όσους θέλουν να μάθουν να χαλαρώνουν και να αποφορτίζονται από το άγχος και την κούραση
  • σε όσους είναι μόνοι και θέλουν να γνωρίσουν άλλους και να μοιραστούν στιγμές χαράς
  • σε όλους όσους έχουν βαρεθεί το συνηθισμένο τρόπο διακοπών και θέλουν μια νέα έμπνευση
  • σε όσους θέλουν να εκφραστούν δημιουργικά και να εξελιχθούν
  • σε ζευγάρια που χρειάζονται μια επανεκκίνηση στη σχέση τους
  • σε παρέες που θέλουν να ζήσουν μια νέα εμπειρία αυτογνωσίας μέσω παιχνιδιού
  • σε θεραπευτές που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους (θα δοθεί και βεβαίωση παρακολούθησης)
  • σε όλους όσους θα ήθελαν ζήσουν τη μαγεία της έκφρασης του αυθεντικού εαυτού μέσα από τις τέχνες.

Περιγραφή των εργαστηρίων:

Σε αυτό το 10ήμερο, μέσα από την τέχνη της εκφραστικής θεραπείας, θα βρούμε δημιουργικούς τρόπους να συνδεθούμε με τη φύση. Μέσα από αυτή να τραφούμε και να φροντιστούμε. Να αποκτήσουμε εσωτερική ανθεκτικότητα και ευλυγισία. Ώστε να αναπροσαρμόσουμε και να απορροφήσουμε νέα σενάρια ευζωίας. Μέσα από το παιχνίδι και τις βιωματικές δράσεις επανασυνδεόμαστε με την δύναμη της ζωής. Μέσα από τη σύνδεση αυτή μπορούμε να συνδεθούμε με τον αυθορμητισμό και την ελευθερία. Ενσωματώνοντας την Κίνηση, την Αναγέννηση, τη Μεταμόρφωση και τη Θεραπεία, στοχεύουμε να μετατοπίσουμε πτυχές της ζωής μας, με βαθιά αποτελέσματα.

Παίρνοντας το ρίσκο να βγούμε από τη ζώνη ασφάλειας (το συνηθισμένο κόσμο) και να βιώσουμε τον αυθορμητισμό αυτής της νέας εμπειρίας. Ερχόμαστε πιο κοντά στον αυθεντικό μας εαυτό. Μπορούμε να είμαστε ο εαυτό μας και έτσι να συνδεθούμε με τα πάντα. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη, στον εαυτό μας και στους άλλους. Να χορέψουμε, να γελάσουμε, να μοιραστούμε με τους άλλους τις ανησυχίες και τα κρυφά μας όνειρα. Έτσι, ανοιγόμαστε σε μια περιπέτεια απεριόριστων πιθανοτήτων και δυνατοτήτων, ώστε να υλοποιήσουμε τα όνειρα και τις επιθυμίες της καρδιάς μας.

Θεωρητικά Στοιχεία εργαστηρίων:

Θα χρησιμοποιήσουμε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό από βιωματικές ψυχοθεραπευτικές τεχνικές. Μέσα από την τέχνη θα εξερευνήσουμε τα συμβολικά περιεχόμενα του ασυνείδητου. Θα χρησιμοποιήσουμε την ανάλυση των συμβόλων του Carl Jung και την Gestalt (Perls). Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη δεξαμενή γνώσης που στηρίζουν αυτό το θεραπευτικό πλαίσιο και θα είναι άμεσα στην διάθεσή μας. Το κοινό στοιχείο που έχουν είναι ότι, όλες οι τεχνικές αλλά και ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το κάθε εργαστήριο, είναι μη παρεμβατικού/ κατευθυντικού χαρακτήρα. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, τελετουργίες και παιχνίδια η ομάδα μετατρέπεται σε ένα ασκληπιείο. Έτσι, εμπεριέχει με τρυφερότητα τη μοναδικότητα του κάθε μέλους. Το αποτέλεσμα είναι, αυτές τις 10 μέρες να βιώσουμε αγάπη, ενσυναίσθηση και ασφάλεια. Ώστε να μπορέσουμε να ζωντανέψουμε τις εσωτερικές πλευρές μας, ξεπερνώντας όλους τους περιορισμούς. Όλοι μέσα στην ομάδα είναι πλευρές του εαυτού μας, που αποδεχόμαστε και προχωράμε όλοι μαζί. Από το Εγώ, στο Εμείς και στο ότι είμαστε όλοι Ένα.

Πληροφορίες συμμετοχής:

Για να συμμετέχετε στις Εναλλακτικές διακοπές το πρώτο που χρειάζεται είναι όρεξη για τέχνη και παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη γνώση, σε κανέναν τομέα. Είναι σημαντικό να κάνουμε μια συνάντηση είτε από κοντά είτε από Skype για να γνωριστούμε και να νιώσουμε οικειότητα. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι όλες οι δραστηριότητες γίνονται σε ανοιχτούς χώρους. Θα υπάρχουν παντού αντισηπτικά και θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας.

Έντεχνη δράση εναλλακτικές διακοπές Art& soul retreat
Το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται ανάλογα με την επιλογή της διαμονής.
Η διαμονή σε δωμάτιο είναι για τις 10 μέρες 680€ ή 82€/ήμερα ανά συμμετοχή.

Η διαμονή σε σκηνή είναι για τις 10 μέρες 550€ ή 65€/ημέρα ανά συμμετοχή (ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΚΗΝΕΣ).

Σ’ αυτήν την τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ, η διαμονή που θα επιλέξετε, η διατροφή (πρωινό , μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό) από τον Chef μας και η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια Εκφραστικής Θεραπείας μέσω Τεχνών (περίπου 30 ώρες εργαστηρίων) και τα πρωινά μαθήματα (που η συμμετοχή είναι προαιρετική).).

*Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται :

  • Η εκδρομή στα Λιχαδονήσια.
  • Η Ατομική Συνεδρία Ολιστικής Διατροφής

Επίσης μπορείτε να συμμετέχετε και όσες μέρες θέλετε με ημερήσιο κόστος (μεσημέρι με μεσημέρι) 82 € σε δωμάτιο και 71 € σε σκηνή.

Η κράτηση θέσης γίνεται με προκαταβολή 200€ που μπορείτε να καταβάλετε απευθείας μέσα από στην ιστοσελίδα της Έντεχνης Δράσης (στο τέλος της σελίδας) ή με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό μας με Αριθμό : Gr2901100980 0000 09800134471

Δικαιούχος: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας ΑΜΚΕ. Εθνική Τράπεζα ( θερμή παράκληση στην αιτιολογία να αναγράφετε το όνομα του ενδιαφερόμενου). Οι πληρωμές με κάρτα ή με πιστωτική κάρτα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από το κέντρο μας στο Θησείο, Ακάμαντος 30 καθώς στον χώρο του σεμιναρίου (στην Β.Εύβοια) δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.(ούτε ΑΤΜ)

Σημαντική σημείωση: στο χώρο του σεμιναρίου(Κάβος Λιχάδας) δεν υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής με κάρτα.

Οι συνολικές διαθέσιμες θέσεις σε δίκλινα δωμάτια είναι για 15 άτομα και υπάρχει
διαθέσιμος χώρος για 10 σκηνές.
Για να βρείτε θέση, κλείστε άμεσα την συμμετοχή σας εδώ https://art-therapy.center/ekdilosi/art-soul-summer-retreat-2020/

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.
210.3461 674 & 6974078539
EMAIL: info@art-therapy.center

Άλλες εκδηλώσεις από την Έντεχνη Δράση
Τζέσικα Μαργαρίτη
Το αγαπώ Μοιράσου το e-mail Gmail Viber WhatsApp Copy Link0ΚοινοποίησηH Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Send this to a friend