Assertiveness: Αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας, αλλάζουμε τις σχέσεις μας!

Assertiveness: Άλλαξε τη συμπεριφορά σου, άλλαξε τις σχέσεις σου

Assertiveness: Άλλαξε τη συμπεριφορά σου, άλλαξε τις σχέσεις σου

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βασισμένο σε τεχνικές κορυφαίων πανεπιστημίων για δεύτερη φορά στην Ελλάδα και μόνο από το Harmony Coaching!

Πόσο καιρό ακόμα θα δυσκολεύεσαι και θα ταλαιπωρείσαι στις σχέσεις σου με τους άλλους; Πόσο ανοιχτά εκφράζεις και ικανοποιείς τις ανάγκες σου και τα θέλω σου; Μήπως έχεις γίνει το “χαλί που το πατάνε”; Βαρέθηκες τις άδικες επιθέσεις και την κριτική; Πώς θα διεκδικήσεις αυτό που σου ανήκει και σου αξίζει, χωρίς να χάσεις το δίκιο σου; Πώς θα διαχειριστείς τις συγκρούσεις χτίζοντας γέφυρες και όχι γκρεμίζοντας τα πάντα; Πώς δε θα σκάσεις μια μέρα και μέσα στο θυμό σου “Θα βάλεις μπουρλότο” με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό; Πώς επιτέλους θα καταφέρεις να έχεις ισορροπημένες και αρμονικές σχέσεις με τους άλλους;

Αν σε προβληματίζουν όλα αυτά, έχεις βαρεθεί τις θεωρίες,, θέλεις να περάσεις στην πράξη, αλλά δεν ξέρεις πώς να το κάνεις συγκεκριμένα ή διστάζεις να προχωρήσεις, το Assertiveness Training & Coaching σου δίνει τη λύση! Μαζί θα δούμε πώς μπορεί να γίνει και πώς μπορεί να εφαρμοστεί συγκεκριμένα στις δικές σου συνθήκες και σε αυτά που προσωπικά αντιμετωπίζεις!

Το Harmony Coaching για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και φέρνει στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα Training και Life Coaching, το οποίο συνδυάζει τη γνώση την εμπειρία και τα αποτελέσματα κορυφαίων Πανεπιστημίων και Κέντρων του εξωτερικού με τις σπουδές, τις γνώσεις και την εμπειρία της personal & Group Coach Νίκης Ορφανουδάκη. Η Νίκη Ορφανουδάκη έχει μέχρι σήμερα υλοποιήσει πάνω από 1500 ώρες ομαδικού Coaching, δημιούργησε πρώτη στην Ελλάδα πολλά προγράμματα που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις, όπως το συνδυασμό του Γνωσιακού- συμπεριφοριστικού Coaching με την Ενσυνειδητότητα και την Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη στο Coaching και έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες ανθρώπους να αποκτήσουν δύναμη και πίστη στον εαυτό τους, να επιτύχουν τους στόχους τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, να μεταμορφώσουν τις σχέσεις τους και τη ζωή τους!

Ποιος όμως είναι αυτός που θα ονομάζαμε assertive και τι θα έχεις επιτύχει στο τέλος αυτού του προγράμματος; Στα Ελληνικά είναι σχεδόν αδύνατον να μεταφραστεί η λέξη assertive, χωρίς να αλλοιώσουμε τη σημασία της. Assertive είναι ο άνθρωπος που δεν είναι ούτε παθητικός ούτε επιθετικός, αλλά αντιλαμβάνεται και ζει τη ζωή του ισορροπημένα και αρμονικά και κατά αυτόν τον τρόπο οικοδομεί και τις σχέσεις του με τους άλλους. Πιστεύοντας στον εαυτό του και νιώθοντας αυτοπεποίθηση διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις, τους δύσκολους ανθρώπους, εκφράζει ανοιχτά τις σκέψεις του και τα δικαιώματά του, δε διστάζει να ζητήσει, να διεκδικήσει, να πει όχι αλλά και να συμφωνήσει, αν πειστεί ότι οι άλλοι έχουν δίκιο. Είναι ο άνθρωπος που δε θα γίνει χαλί να τον πατήσεις ούτε όμως θα φερθεί επιθετικά πληγώνοντας και υποβιβάζοντας τους άλλους. Το να είναι κάποιος assertive αποτελεί τη βάση της ευτυχίας και της επιτυχίας και στην ερωτική και στην οικογενειακή και στην επαγγελματική ζωή!

Το πρόγραμμα του Assertiveness Training & Coaching περιλαμβάνει 7 συνεδρίες (6 δίωρες και μία τρίωρη)
Οι συνεδρίες θα γίνονται Τετάρτη 8-10 μμ, εκτός από τη συνεδρία στις 29/5 που θα γίνει 7-10 μμ)
Ημερομηνίες: 15/5, 22/5, 29/5, 5/6, 12/6, 19/6. 26/6.

 

ASSERTIVENESS TRAINING: ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

15/ 5, 22/5

Εισαγωγή στο assertiveness, ποιες είναι οι αρχές του και ποια τα βασικά του χαρακτηριστικά.
Ποια είναι η δική σου συμπεριφορά- Μια ειλικρινής ματιά στον εαυτό σου- Αυτοπαρατήρηση και Ενδοσκόπηση.

1) Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του assertiveness.
Διάκριση σε σχέση με τις άλλες αναποτελεσματικές συμπεριφορές.
Τα οφέλη του assertiveness- Πώς αλλάζει και βελτιώνει θεαματικά τη ζωή μας.
Κατανόηση και χειρισμός των αναποτελεσματικών και «προβληματικών» συμπεριφορών

α) Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της παθητικής συμπεριφοράς, της επιθετικής συμπεριφοράς και της παθητικής επιθετικότητας – Ποιες είναι οι ρίζες τους
β) Ποιες γνωστικές στρεβλώσεις συνοδεύουν την αντιμετώπιση αυτών των συμπεριφορών και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις στην πράξη.

2) Διενέργεια εκτεταμένου τεστ συμπεριφοράς και εξαγωγή συμπερασμάτων για τον δικό σου τρόπο συμπεριφοράς. Ποιες είναι οι ρίζες της συμπεριφοράς σου και πώς θα το αντιμετωπίσεις.
Ποιοι είναι συγκεκριμένα οι assertive τρόποι συμπεριφοράς.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Η αυτοεικόνα και η αυτοπεποίθηση ως βάση για υγιείς ανθρώπινες σχέσεις

29/5 (αυτή η συνεδρία είναι η μοναδική που θα διαρκέσει 3 ώρες, 7-10 μμ)

Τα περισσότερα προβλήματα που προκύπτουν στις σχέσεις μας με τους άλλους έχουν να κάνουν με την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας ακόμη και στις περιπτώσεις που με μια πρώτη ματιά φαίνεται το αντίθετο, όπως στις περιπτώσεις της αλαζονείας και του θυμού!

Τι σου λέει η εσωτερική σου φωνή για τον εαυτό σου; Προγραμματίζεις ξανά την εσωτερική σου φωνή, έτσι ώστε να συντελεί στη θετική αυτοεικόνα, στην αγάπη για τον εαυτό σου και στο assertiveness.

Τι θα κάνεις στην πράξη, για να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να αποκτήσεις εσωτερική δύναμη.

ΤΡΙΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
4/6, 12/6,19/6, 26/6

Τι κάνω συγκεκριμένα στην πράξη
Τεχνικές Assertiveness από τη διεθνή πρακτική που έχουν εφαρμοστεί και έχουν ελεγχθεί για την αποτελεσματικότητά τους

Η «γλώσσα του σώματος» ως βασικό στοιχείο επικοινωνίας.

Κατανόηση της γλώσσας του σώματος.

Η γλώσσα του σώματος στην πράξη. Ποια γλώσσα του σώματος χρησιμοποιούμε στην πράξη για αποτελεσματική επικοινωνία και να επιτύχουμε το assertiveness.

Η επιλογή των κατάλληλων λέξεων και φράσεων, για να εκφράσεις σκέψεις και συναισθήματα.

Οδηγίες για τη χρήση γλώσσας που θα είναι assertive.

Παρουσίαση των τεχνικών, παραδείγματα εφαρμογής τους και πώς θα τα εφαρμόσεις εσύ συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που σε προβληματίζουν και σε δυσκολεύουν. Τεχνικές για να πεις όχι, να διαχειριστείς συγκρούσεις, να ζητήσεις αυτά που θέλεις, να διεκδικήσεις, να εκφράσεις ελεύθερα τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου, να αντιμετωπίσεις την άδικη κριτική και τις επιθέσεις, τεχνικές για καλύτερη και ουσιαστικότερη επικοινωνία.

ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ; Harmony Coaching, Λεωφόρος Κηφισίας 125-127, πολύ κοντά στο μετρό Πανόρμου.

Δηλώστε συμμετοχή στο
τηλ. 6976147605 ή στο
email: harmonyandcreativity@gmail.com

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Εφάπαξ μέχρι τις 15 Μαίου 170 ευρώ συνολικά και για τις 7 συνεδρίες.
Το ποσό μπορεί να πληρωθεί και σε τρεις δόσεις των 65 ευρώ. (15/5, 29/5 και 12/6)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ HARMONY & CREATIVITY

1.Εφάπαξ μέχρι και τις 15 Μαΐου: 150 ευρώ
2. Τρεις δόσεις των 55 ευρώ

Το Harmony Coaching είναι μέλος του εκπαιδευτικού οργανισμού Harmony & Creativity , ο οποίος είναι πιστοποιημένος από το Υπουργείο Παιδείας (Κέντρο Δια βίου Μάθησης 1 – αρ. αδείας ΕΟΠΠΕΠ: 2101527) και αποτελείται από τη Δημιουργική Γραφή Harmony & Creativity , το Harmony & Creativity Retreats – Αποδράσεις με Αρμονία και Δημιουργικότητα,το Perfectenglish και το Instituto de Español Armonía y Creatividad.

To Harmony Coaching απέκτησε τη δική του ομάδα κοινωνικής δικτύωσης. Για να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που επιζητούν την αρμονία στη σχέση τους με τον εαυτό τους και τους άλλους, γίνετε μέλη της! Για να βρείτε την ομάδα, κάντε κλικ εδώ:
https://www.facebook.com/groups/528862460958227/

 

Δηλώστε συμμετοχή στο
τηλ. 6976147605 ή στο
email: harmonyandcreativity@gmail.com

Δείτε άλλες εκδηλώσεις από το Harmony and Creativity
Η Νίκη Ορφανουδάκη είναι ιδρύτρια του Harmony Coaching και συνιδρύτρια του Harmony & Creativity, Personal & Group Coach, Assertiveness trainer, Φιλόλογος, Aρθρογράφος και Public Speaker. Είναι κάτοχος του Advanced Diploma in Life and Executive Coaching του Kingstown College, απόφοιτος του Mentor Coaching Days και του Diploma in Team and Leadership Coaching της Positivity. Έχει εξειδικευτεί...
Αναλυτικές Πληροφορίες
402 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email