Βιωματικό Σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο

Βιωματικό Σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο

Βιωματικό Σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο

Αν αναρωτιέστε τα παρακάτω, τότε το βιωματικό σεμινάριο Εννεάγγραμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο, απευθύνεται σε εσάς:

 • Ποιος είναι ο λόγος που μπλοκάρω την ευτυχία, την επιτυχία, την ευημερία μου, την ουσιαστική επικοινωνία μου με τους άλλους;
 • Τι είναι αυτό που με οδηγεί στη σύγκρουση του εαυτού ή στη σύγκρουση με τους άλλους;
 • Πως έχω περιορίσει τον εαυτό μου και τα ταλέντα μου;
 • Πως συνέβαλλαν σε αυτό τον περιορισμό τα ασυνείδητα μηνύματα της παιδικής μου ηλικίας;
 • Ποιο είναι το βασικό φίλτρο που χρησιμοποιώ για να κατανοήσω τον εαυτό μου και τους άλλους;
 • Τι πραγματικά ψάχνω για να είμαι ικανοποιημένος/η και ολοκληρωμένος/η;
 • Τι με εμποδίζει στο να αξιοποιώ στο μέγιστο τα ταλέντα μου;
 • Πως μπορώ να είμαι παρών στη στιγμή και παρατηρητής στην καθημερινότητά μου;
 • Πως μπορώ να παρατηρήσω τις συνήθειες εκείνες που με περιορίζουν και να τις απελευθερώσω;

Είναι ένα διήμερο βιωματικό ταξίδι αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης με οδηγό το Εννεάγραμμα.

Σκοπός του σεμιναρίου με οδηγό το Εννεάγραμμα είναι:
να μάθουμε να διαχειριζόμαστε με σοφία και συμπόνια, τη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, να απελευθερωθούμε από τα προσωπικά μπλοκαρίσματα, μεταμορφώνοντας ότι μας περιορίζει και να ζούμε συνειδητά με νόημα, σκοπό και ευημερία, υλοποιώντας αποτελεσματικά τους στόχους μας, και δημιουργώντας ουσιαστικές σχέσεις επικοινωνίας με τους άλλους.

Λίγα λόγια για το Εννεάγραμμα
Το Εννεάγραμμα των τύπων της προσωπικότητας είναι ένα εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει στην προσωπική μεταμόρφωση.

Ως σύμβολο, γεωμετρική φιγούρα αποτελεί σύνθεση της οικομενικής σοφίας διαφορετικών θρησκευτικών και πνευματικών παραδόσεων όλων των εποχών και η υπάρξή του χρονολογείται πάνω από 2.500 χρόνια. Σκιαγραφεί τους 9 βασικούς τύπους της ανθρώπινης φύσης και τις πολυσύνθετες σχέσεις μεταξύ τους.

Είναι η πιο σαφής και ακριβής μέθοδος που έχουμε στη διάθεσή μας για να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους γύρω μας, καθώς μας δείχνει το δρόμο και τα κλειδιά για να εργαστούμε.

Σήμερα, το Εννεάγραμμα αξιοποιείται τόσο στην θεραπεία, όσο στη συμβουλευτική, στο coaching και στην αναζήτηση της πνευματικότητας.

Συγχρόνως, εφαρμόζεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Επιχειρήσεις και οργανισμοί σε όλο τον κόσμο το αξιοποιούν ως εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης για θέματα όπως η εξυπηρέτηση του πελάτη, η εταιρική επικοινωνία, η ανάπτυξη ομαδικότητας, η αποτελεσματική επικοινωνία και η διαχείριση συγκρούσεων, η ηγεσία, η ανάπτυξη των ανθρώπων.

Οφέλη από το σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο

Μετά το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να:

 • Αυξήσουν την ικανότητά τους να είναι παρόντες και παρατηρητές στην καθημερινότητά τους.
 • Αναγνωρίζουν και να κατανοούν το όραμα, τις αξίες, τις αρετές και τα πάθη, τα ταλέντα, τις βασικές συναισθηματικές καταστάσεις, τους φόβους, τα ‘τυφλά΄σημεία, την ευαλωτότητα, τους μηχανισμούς αντίδρασης, τον εσωτερικό διάλογο, το πρότυπο ηγεσίας των 9 τύπων.
 • Προσδιορίσουν ποιο είναι το βασικό φίλτρο, πρότυπο, σύμφωνα με το οποίο οι ίδιοι κατανοούν τον εαυτό τους και τον κόσμο.
 • Αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα προσωπικά τους κίνητρα, τα οποία τους οδηγούν στις βασικές τους συμπεριφορές, λειτουργικές και δυσλειτουργικές, καθώς και τον τρόπο που έχουν θέσει τον εαυτό τους σε ‘περιορισμό’.
 • Αυξήσουν τη συμπόνια απέναντι στον εαυτό τους και τους άλλους.
 • Αξιοποιούν αποτελεσματικές στρατηγικές και εργαλεία, με οδηγό ταλέντα τους, για να μεταμορφώνουν, ό,τι περιορίζει, δυσκολεύει, προκαλεί.

Απευθύνεται

Το βιωματικό σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 Τρόποι που Βλέπουμε τον Κόσμο απευθύνεται σε:

 • Όσους, το ταξίδι αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και μεταμόρφωσης τους εαυτού τους είναι σημαντικό και επιθυμούν να μάθουν να αξιοποιούν το Εννεάγραμμα ως οδηγό στη ζωή τους.
 • Επαγγελματίες συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης, ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, coaches, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, συμβούλους επιχειρήσεων και ανθρώπινου δυναμικού, εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το Εννεάγραμμα , για να μάθουν να το αξιοποιούν ως εργαλείο στην εργασία τους.
 • Στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να μάθουν να αξιοποιούν το Εννεάγραμμα στο εργασιακό τους περιβάλλον, στις σχέσεις με τους πελάτες ή τα μέλη της ομάδας τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Εννεάγραμμα θα βρείτε στο άρθρο μας στο σύνδεσμο εδώ: https://artandcraftyourlife.com/εννεάγραμμα-κατανοώντας-τον-εαυτό-κα/

Περιεχόμενα

 • Η ιστορία του Εννεαγράμματος, το σύμβολο και η τυπολογία
 • Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο
 • Η ουσία του εαυτού, η δομή της προσωπικότητας, η αυτο-επίγνωση και η σχέση με τους άλλους
 • Το όραμα, οι αξίες, οι αρετές και τα πάθη κάθε τύπου, τα ασυνείδητα μηνύματα της παιδικής ηλικίας, ο βασικός φόβος, το χαμένο μήνυμα, η ευαλωτότητα, τα συναισθήματα κάτω από συνθήκες στρες, οι μηχανισμοί άμυνας.
 • Ο Τριαδικός Εαυτός, εν συντομία – τα κέντρα ενστίκτου, σκέψης, συναισθήματος – τι είναι αυτό που θα θέλαμε πιο πολύ στην παιδική ηλικία (αυτονομία, προσοχή, ασφάλεια)
 • Φτερά, οι 3 παραλλαγές του ενστίκτου και τα επίπεδα ανάπτυξης (η κατεύθυνση του στρες και η κατεύθυνση της εξέλιξης), εν συντομία
  Μεταμορφώνοντας τον εαυτό – Στρατηγικές και εργαλεία για κάθε τύπο χτίζοντας πάνω στα δυνατά του σημεία, εν συντομία.

Μεθοδολογία σεμιναρίου – Εκπαιδευτικό υλικό
Το βιωματικό σεμινάριο υλοποιείται μέσα από διαδραστικές και βιωματικές ασκήσεις αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης καθώς και το διαλογισμό.

Με οδηγό το Εννεάγραμμα, αξιοποιούνται τεχνικές / εργαλεία μέσα από τη Συμβουλευτική, τη Ψυχολογία (ειδικότερα τη Gestalt, τη Θετική Ψυχολογία, τη Συναλλακτική Ανάλυση, τη Γνωσιακή Ψυχολογία) το Coaching, τον Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό (NLP).

Παρέχεται στους συμμετέχοντες εγχειρίδιο με σημειώσεις και εργασίες προσωπικής ανάπτυξης μαζί με ενδεικτική βιβλιογραφία, αρθρογραφία στην Ελληνική γλώσσα.

Κόστος και τιμολογιακή πολιτική
Αμοιβή συμμετοχής με έγκαιρη εγγραφή μέχρι την 13η Μαΐου 2020:
195 ευρώ με τους φόρους
Αμοιβή συμμετοχής με εγγραφή μετά την 13η Μαΐου 2020:
265 ευρώ με τους φόρους

Παρέχεται η δυνατότητα 2 υποτροφιών με αμοιβή συμμετοχής 50 ευρώ με τους φόρους, σε δύο άνεργους νέους, που επιθυμούν να συμμετέχουν και δε δύναται να πληρώσουν όλο το ποσό. Μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας στο σύνδεσμο: https://artandcraftyourlife.com/υποτροφίες/

Επιπλέον όροι και προϋποθέσεις

 • Πολιτική ακύρωσης
  Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να παρεβρεθείτε στο σεμινάριο στις 23-24 Μαΐου και έχετε κάνει την εγγραφή σας, ισχύουν τα κάτωθι:
  Μπορείτε να μεταβιβάσετε τη συμμετοχή σας σε άλλο άτομο, επικοινωνώντας μαζί μας για την αλλαγή.
 • Ή να γίνει επιστροφή χρημάτων, το μισό ποσό της συμμετοχής, εφόσον η εγγραφή σας έχει γίνει μέχρι την 13η Μαΐου.

Είπαν για την εμπειρία τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στο βιωματικό σεμινάριο Εννεάγραμμα: Οι 9 τρόποι που βλέπουμε τον κόσμο:https://artandcraftyourlife.com/συστάσεις/

Niki Anandi Koulouri
Η Niki Anandi Koulouri εργάζεται ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Coach από το 2002. Παράλληλα συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας/προσωπικής ανάπτυξης, διαλογισμών και δίνει διαλέξεις. Ο σκοπός της είναι να εμπνέει και να ενδυναμώνει τους ανθρώπους και τις ομάδες να ζουν μια συνειδητή ζωή με χαρά, νόημα και σκοπό. Είναι δημιουργός της www.4peoplematters.com Το mantra...
Αναλυτικές Πληροφορίες
387 Shares
Share
WhatsApp
Vibe
Share
More