Αυτοΐαση με Νοερή Απεικόνιση

Αυτοΐαση με Νοερή Απεικόνιση

Αυτοΐαση με Νοερή Απεικόνιση

2-3 Μαρτίου 2019

Όταν σκεφτόμαστε την ίαση, ο νους μας αποτυπώνει την εικόνα ενός πλήρως υγιούς ανθρώπου. Το να γίνουμε υγιείς σημαίνει να επαναφέρουμε τα ασθενή μέρη του σώματος μας σε πλήρη λειτουργία. Ίαση, με άλλα λόγια, σημαίνει να επανέλθουμε σε πληρότητα.

Η επαναφορά σε πληρότητα συνεπάγεται την εναρμόνιση της πνευματικής, συναισθηματικής και σωματικής μας λειτουργίας. Η σύγχρονη επιστήμη της Δύσης αντιμετωπίζει ακόμα σε μεγάλο βαθμό το σώμα ως κάτι ανεξάρτητο από το πνεύμα. Θεωρεί ότι η ασθένεια είναι ένας εξωτερικός παράγοντας ενάντια στον οποίον θα πρέπει να αμυνθούμε. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, θεωρεί ότι η ασθένεια πρέπει να καταπολεμηθεί και να εξαφανιστεί μέσω τεχνολογικών παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με την αρχαία πνευματική πρακτική της Νοερής Απεικόνισης, το πρωταρχικό πρόβλημα δεν είναι η παθολογική αλλαγή που βιώνει το σώμα, αλλά η προσωπική αποδυνάμωση που οδηγεί στην εισβολή της ασθένειας. Με άλλα λόγια, η ασθένεια είναι η εκδήλωση σε φυσική μορφή μιας πνευματικής κρίσης. Για τον λόγο αυτό, το πρώτο μέλημα μέσω της Νοερής Απεικόνισης είναι η επαναφορά και η ενίσχυση της εσωτερικής δύναμης του ατόμου και στη συνέχεια η αντιμετώπιση των σωματικών συμπτωμάτων.

Στη διάρκεια της ημέρας μας, βιώνουμε πολυάριθμες μικροδιαταραχές. Έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε ορισμένες από αυτές με σχετική ευκολία, αλλά αυτό που μάς αποσυντονίζει πραγματικά είναι όταν συσσωρεύονται σε βαθμό που μετατρέπονται σε κρίση με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια τεράστια διαταραχή σε σωματική, συναισθηματική ή νοητική μορφή.

Η εφαρμογή της νοερής απεικόνισης για την επαναφορά σε πληρότητα είναι μία από τις πιο αρχαίες μεθόδους της Δύσης που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για μια διεπιστημονική μέθοδο που εφαρμόζεται διεθνώς από ιατρούς, νοσοκόμους, ψυχοθεραπευτές και Coaches, από βελονιστές και θεραπευτές κινέζικης ιατρικής, από θεραπευτές Ιπποκρατείου Ιατρικής, ομοιοπαθητικούς, θεραπευτές μασάζ, ενεργειακούς θεραπευτές, επαγγελματίες βιοανάδρασης, υπνοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, αθλητικούς προπονητές, θεραπευτές Reiki και από άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης.

Στο διήμερο αυτό σεμινάριο σού δίνεται η ευκαιρία να βιώσεις μια απόλυτα προσωπική εμπειρία που σε καθιστά ικανό να απορροφάς και να μεταμορφώνεις οποιεσδήποτε διαταραχές βιώνεις στην καθημερινότητά σου.

KISS-OF-LIFE-03

Όπως ο Φοίνικας, επιδιώκουμε να επανέλθουμε στη Ζωή μέσα από τη στάχτη όπου βρισκόμαστε όταν βιώνουμε διαταραχή και όταν πηγαίνουμε κόντρα στον εαυτό μας και χάνουμε το επίκεντρό μας.

Τι θα μάθεις στο σεμινάριο

Πώς ενεργεί η Νοερή Απεικόνιση ως μηχανισμός αυτοΐασης.

Συγκεκριμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές νοερής απεικόνισης με τις οποίες θα μάθεις πώς:

 • να εξαφανίσεις άμεσα τα συμπτώματα του στρες
 • να αναγνωρίσεις και να μετουσιώσεις τις κεντρικές πεποιθήσεις που δημιουργούν συμπτώματα δυσλειτουργίας και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να αναρρώσει
 • να διορθώσεις μια δύσκολη κατάσταση
 • να μετουσιώσεις την εικόνα που τρέφεις για τον εαυτό σου και που σε αποδυναμώνει εν αγνοία σου
 • να μετουσιώνεις τη ενοχή που σού δημιουργούν κάποια λάθη που κάνεις μέσα στην ημέρα
 • να συνδέεσαι με τη δική σου εσωτερική πηγή γνώσης και σοφίας με βεβαιότητα
 • να βγαίνεις άμεσα από ένα δίλημμα και να λαμβάνεις ορθές αποφάσεις
 • να διαβάζεις τις εικόνες του προφορικού λόγου, των σκέψεών σου και των βραδινών ονείρων σου και να κατανοείς τα μηνύματα που επικοινωνούν
 • να εντοπίσεις τις δύσκολες πεποιθήσεις που σε έχουν εγκλωβίσει σε στασιμότητα και δεν σού επιτρέπουν να προχωρήσεις προς την κατεύθυνση για την οποία έχεις έρθει στη ζωή.
 • να δημιουργήσεις ένα νέο σχέδιο ζωής.

Μετά από κάθε άσκηση, θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά η ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του.

Η εισηγήτρια θα τον βοηθήσει στην κατανόηση της διορατικής του εμπειρίας και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα τον καθοδηγήσει επί τόπου σε περαιτέρω διορατική εξερεύνηση του θέματος πάνω στο οποίο θα δουλεύουμε. Με άλλα λόγια, στο σεμινάριο αυτό, δίνεται στον κάθε συμμετέχοντα προσωπική συμβούλευση.

Όσοι έχουν υποστεί ζημιά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχουν βιώσει μια ξαφνική ορμή απελπισίας που εκφράζεται σε στρες, κατάθλιψη, φόβο, άγχος, σύγχυση, οργή και σωματικές παθήσεις.

Η εργασία αυτή επιδιώκει να επαναφέρει μια πραγματική αίσθηση νέων πιθανοτήτων και ελπίδας για το μέλλον.

Αυτό συνεπάγεται την εσωτερική ανακάλυψη, την εύρεση αγάπης, αλήθειας, ελπίδας και πίστης, τη νέα σου σχέση με τον εαυτό σου, μια νέα σχέση με την πηγή σοφίας σου, μια νέα σχέση με τον κόσμο γύρω σου, μια νέα σχέση με τη φύση γύρω σου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Οι εικόνες που επιλέγουμε να παραμένουν στη ψυχοσύνθεσή μας, εκούσια ή ακούσια, επιδρούν στη ψυχοφυσιολογία μας. Έρευνες με εγκεφαλογραφήματα έχουν δείξει ότι οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται με αυτό που θεωρείται «κανονική» αντίληψη ενεργοποιούνται και με τη νοερή απεικόνιση (Miyashita, 1995). Για παράδειγμα, η νοερή απεικόνιση ενός τηλεφώνου, ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν βλέπεις ένα τηλέφωνο μπροστά σου (Posner, 1993).

Το 2012 ο αναπληρωτής καθηγητής Ulas Kaplan του James Madison University και ο Dr. Gerald Epstein, MD, ψυχίατρος και ιδρυτής του American Institute for Mental Imagery, μελέτησαν την εφαρμογή της νοερής απεικόνισης με σκοπό την παρακολούθηση της μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού (Imagination, Cognition and Personality, Vol. 31(4) 297-312, 2011-2012). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εφαρμογή της νοερής απεικόνισης επέφερε σημαντική αύξηση στη συνοχή του καρδιακού ρυθμού.

Οι ίδιοι εκπόνησαν μια άλλη έρευνα το 2014 που απέβλεπε στην ποιοτική μελέτη των θετικών αλλαγών που επιφέρει η νοερή απεικόνιση στην καθημερινή ψυχοφυσιολογία του ανθρώπου. Παρατηρήθηκε ότι τα αποτελέσματα της ομάδας που εφάρμοσε τη νοερή απεικόνιση υπερέβησαν εκείνα των άλλων δύο ομάδων που εφάρμοσαν θετικές δηλώσεις και μια απλή διαδικασία σκέψης. Ανακάλυψαν επιπλέον ότι, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της νοερής απεικόνισης, μειώθηκαν τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) , πράγμα που δε συνέβη με τις άλλες ομάδες (Imagination, Cognition and Personality, Vol. 34(1) 73-96, 2014-2015).

Με τη νοερή απεικόνιση μπορείς να αλλάξεις τις κεντρικές σου πεποιθήσεις.

Μια μόνιμη παραδοχή σε όλες τις πνευματικές παραδόσεις είναι ότι, αυτό που πιστεύεις, αυτό που αντιλαμβάνεσαι εσωτερικά, εκδηλώνεται προς τα έξω. Αυτό που συμβαίνει στην εσωτερική μορφή της συνείδησης, γίνεται εμπειρία στην εξωτερική μορφή της συνείδησης κι έτσι χαράζεις την πορεία της ζωής σου.

Αυτό που σού είναι άμεσα διαθέσιμο, είναι η ικανότητα να μεταμορφώσεις τις πεποιθήσεις σου οποτεδήποτε θέλεις και συνεπώς να αλλάξεις την κατεύθυνση της ζωής σου.

Θα αποχωρήσεις από το σεμινάριο έχοντας λάβει ένα πακέτο προληπτικής φροντίδας, ένα πακέτο συντήρησης υγείας, ένα πνευματικό εμβόλιο που σου δίνει ανοσία ενάντια στις δυσκολίες της ζωής που πρέπει να έρθουν καθώς αυτή είναι μια πνευματική αρχή: ότι η ζωή σε αυτόν τον ανθρωπογενή κόσμο είναι δομημένη έτσι ώστε να υπάρχουν διαταραχές, εκπλήξεις και ερεθίσματα έντασης στον δρόμο μας.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε επαγγελματίες όπως:

 • Ιατροί, νοσοκόμοι, ψυχοθεραπευτές, Coaches
 • Βελονιστές
 • Θεραπευτές κινέζικης ιατρικής
 • Θεραπευτές Ιπποκρατείου Ιατρικής
 • Ομοιοπαθητικούς
 • Θεραπευτές μασάζ,
 • Ενεργειακούς θεραπευτές
 • Επαγγελματίες βιοανάδρασης
 • Υπνοθεραπευτές
 • Κοινωνικούς λειτουργούς
 • Αθλητικούς προπονητές
 • Θεραπευτές Reiki
 • Επαγγελματίες ψυχικής υγείας
 • Εκπαιδευτικοί
 • Καλλιτέχνες
 • Αθλητικούς Προπονητές

Αλλά και:

 • Σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας
 • Σε υγιείς ανθρώπους που επιθυμούν να διατηρήσουν την υγεία τους
 • Σε όσους θέλουν να μάθουν εμπεριστατωμένες τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.
 • Σε τι χρησιμεύει το σεμινάριο αυτό στους Επαγγελματίες;

Εκτός από την προσωπική εμπειρία που θα λάβουν με την οποία θα μπορέσουν να διαπιστώσουν οι ίδιοι την αποτελεσματικότητα των τεχνικών της νοερής απεικόνισης, οι επαγγελματίες θα είναι σε θέση να διαπιστώσουν τον βαθμό στον οποίο η εφαρμογή της νοερής απεικόνισης βοηθά τους θεραπευόμενους και πελάτες τους:

 • να ανακαλύπτουν οι ίδιοι τις απαντήσεις που χρειάζονται, που αφυπνίζει και την εκούσια βούλησή τους για αλλαγή
 • να απεγκλωβίζονται από την επιρροή παρελθοντικών εμπειριών
 • να εντοπίσουν την πηγή ψυχαναγκαστικών συμπεριφορών
 • να υπερβαίνουν εμπόδια που περιορίζουν την απόδοση ή/και τη μαθησιακή τους ικανότητα
 • να δημιουργηθεί μια νέα θεραπευτική, εκπαιδευτική ή επαγγελματική σχέση ενδυνάμωσης και αποκατάστασης.

Πληροφορίες διεξαγωγής

Πότε: Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2019 Ώρες: 3μμ – 9μμ & Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2019 Ώρες: 10μμ – 3μμ

Κόστος Σεμιναρίου

Πρώιμη Εγγραφή:

210€ + ΦΠΑ 24% για έγκαιρη κατάθεση όλου του ποσού μέχρι 20 Φεβρουαρίου

Κανονική Εγγραφή:

230€ + ΦΠΑ 24% για μετέπειτα καταβολή

10% έκπτωση στη συμμετοχή συγγενή Α’ Βαθμού (δεν ισχύει στην πρώιμη εγγραφή)

Υλικό που θα λάβεις

 • Σημειωματάριο και στυλό για τις ασκήσεις που θα γίνουν στο σεμινάριο.
 • Εγχειρίδιο με τις ασκήσεις και εργασίες για το σπίτι.
 • Λίστα βιβλιογραφίας με έρευνες και επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν την ύλη του σεμιναρίου.

Επιπλέον, όσοι συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό, λαμβάνουν 25% έκπτωση στον Α’ Κυκλο ομαδικών μαθημάτων Νοερής Απεικονισης και Διορατικής Ανάγνωσης Ονείρων.

Διαβάστε την ιστορία της Νοερής Απεικόνισης αλλά και πως λειτουργεί εδώ

Διαβάστε τις θεραπευτικές ιδιότητες της Νοερής Απεικόνισης εδώ

Τρόποι συμμετοχής:

Δήλωσε τη συμμετοχή σου στο παρακάτω ηλεκτρονικό έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Δήμητρα Χριστοφορίδη
Πιστοποιημένη Εισηγήτρια Νοερής Απεικόνισης και ιδρύτρια του Apollonean Gateway for Mental Imagery-AGMI®, το οποίο υποστηρίζεται και είναι εγκεκριμένο από τον Dr. Gerald Epstein, MD, διεθνώς αναγνωρισμένο ψυχίατρο και Ιδρυτή του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης. Είναι, επίσης, πιστοποιημένη Professional Coach, έχοντας ολοκληρώσει τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στη CWays Group και κάτοχος...
Αναλυτικές Πληροφορίες
296 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email