Cocoon -Tantra Tantric massage Shamanism

Τάντρα, Ταντρικό Μασάζ και Σαμανική Αναπνοή

Cocoon Paris
Στο”Breath of life” στην Αθήνα!!

ΤΑΝΤΡΑ, ΤΑΝΤΡΙΚΟ ΜΑΣΑΖ ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

Τα σεμινάρια δίνονται από τον Sathya Lacroix και Chandana Davanelou

Cocoon

Το Ταντρικο μασάζ μπορεί να κατανοηθεί και να βιωθεί μέσα από την πρακτική της Τάντρα. Για να μυηθεί κάποιος στην Τάντρα χρειάζεται να αφεθεί, να αφήσει όλες τις αντιστάσεις και οι αντιστάσεις μας διαλύονται όταν νιώθουμε ότι είμαστε σε ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον.

Cocoon σημαίνει φωλιά. Συναντώντας κανείς το Cocoon έχει πραγματικά την αίσθηση ότι εμπεριέχεται , ότι τυλίγεται από ένα πέπλο αγάπης, φροντίδας και προστασίας.

Μέσα σε ένα περιβάλλον  αγάπης και φροντίδας μπορεί κανείς να χαλαρώσει, να αφεθεί με εμπιστοσύνη και να οδηγηθεί αβίαστα στο μονοπάτι της Τάντρα και του Ταντρικού μασάζ.

Είναι η Τάντρα που δίνει την ουσία στο μασάζ μιας και ανοίγει μια πόρτα στη εσωτερική διεύρυνση, μας φέρνει στο κέντρο μας και εγείρει την ποιότητα του να είμαστε στο παρόν με εμάς τους ίδιους άλλα και με τους άλλους.

Στα σεμινάρια του Cocoon όλες οι Ταντρικές ασκήσεις συνοδεύονται από μια σειρά άλλων διαλογιστικών πρακτικών και ενεργητικούς διαλογισμούς του Όσσο καθώς και από σαμανικές αναπνοές που θα μας διευκολύνουν να βιώσουμε βαθύτερα το Tαντρικό μασάζ.

Αυτές οι πρακτικές δημιουργούν μια αίσθηση ιερότητας σε κάθε μας κίνηση, ανοίγουν τις αισθήσεις μας έτσι ώστε να ελευθερωθούμε από παλιά εμπόδια και αντιλήψεις, δύο κλειδιά που ανοίγουν την πόρτα στο Ταντρικό μασάζ.

ΤΑΝΤΡΑ
Η Τάντρα μας επιτρέπει όχι μόνο να ξαναβρούμε την χαρά και την ευχαρίστηση του να ζούμε αλλά διευρύνει επίσης τα στενά όρια του ”εαυτού”, του ”εγώ”, του “εμένα”.

Οι Ταντρικές πρακτικές είναι εδώ για να δροσίσουν τις ακαμψίες του Εγώ ξυπνώντας την συνειδητότητά μας. Είναι εδώ για να μας οδηγήσουν σε αυτήν τη μαγική αίσθηση όπου για μια στιγμή ”χάνουμε” τα όρια του εαυτού μας και συναντάμε την συμπαντική διάσταση.

Όπως έχει πει και ο μύστης Osho ”Ο χορευτής λιώνει μέσα στον χορό και γίνεται ο ίδιος ο χορός”.

Η Τάντρα είναι μεταμόρφωση. Η μεταμόρφωση της άγνοιας στην επίγνωση και το βίωμα του θεϊκού μας εαυτού. Είναι ένωση. Όλα μας τα κομμάτια ενώνονται μέσα μας και τίποτα δεν είναι διαχωρισμένο, τίποτα δεν είναι καλό η κακό, όλα γίνονται Ένα.

Είναι η ένωση του αρσενικού και θηλυκού μας εαυτού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη και αρμονική συντροφική σχέση.

ΤΑΝΤΡΙΚΟ ΜΑΣΑΖ
Το Ταντρικο μασάζ μας αγγίζει σε τρία επίπεδα. Το σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό έτσι ώστε να αποκτήσουμε ξανά την αίσθηση της ενότητας η οποία μας ενώνει με το σύμπαν, με το Θεϊκό.

Η εσωτερική ενότητα μας απελευθερώνει από το αίσθημα ενοχής που κουβαλάμε και που μας εμποδίζει και μας στερεί την χαρά της ζωής, την ένωση με την ζωή.

Το Ταντρικό μασάζ είναι αγάπη, άνοιγμα και άφημα. Ένα αίσθημα παράδοσης στην ίδια την ζωή που μας οδηγεί στην μακαριότητα.

Μας φέρνει στο κέντρο μας, μας συνδέει με την ζωτική μας ενέργεια και γίνεται μια πηγή που η ροή της ποτίζει όλα μας τα τσάκρας και δίνει την ώθηση να ανοίξει η καρδιά και το πνεύμα.

Το Ταντρικό μασάζ είναι αισθησιακό, τρυφερό και ταυτόχρονα πνευματικό.

ΖΩΤΙΚΗ-ΣΑΜΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Η σαμανική αναπνοή είναι σαν ένα αεράκι μέσα στο οποίο η συνειδητότητά μας ταξιδεύει και διευρύνεται.

Μέσα σε αυτή την αλλαγή συνειδητότητας ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και την πραγματικότητα μας μεταμορφώνεται.

Είναι η στιγμή που η ”θεραπεία” ξεκινάει και ένα κύμα απελευθέρωσης έρχεται μέσα μας , που μας μεταφέρει σε μια αίσθηση βαθιάς χαράς που είναι από καιρό ξεχασμένη.

 

Η συμμετοχή για κάθε Σαβ\κο είναι 130 ευρώ (+ ΦΠΑ).

Ημερομηνίες σεμιναρίων
24-25 Φεβρουαρίου,
17-18 Μαρτίου,
12-13 Μαΐου.

Ώρες σεμιναρίου
Σάββατο 24/2 9.30πμ-20.00μμ
Κυριακή 25/2 10.00π.μ-18.00μμ

Διαβάστε τη συνέντευξη του Jean Paul Lacroix στην Εναλλακτική Ατζέντα:

Συνέντευξη με έναν εραστή της ζωής – Ο Jean Paul Lacroix μιλάει για το Cocoon -Tantra Tantric massage Shamanism

Αργυρώ Δαβανέλου
Το όνομα μου είναι Αργυρώ Δαβανέλου και το πνευματικό μου όνομα είναι Chandana που σημαίνει Θεϊκός, γεμάτος από την Ύπαρξη. Από το 2014 έως σήμερα είμαι συνεργάτης της ομάδας Cocoon Tantric massage and Shamanic  breathing παραδίδοντας σεμινάρια και μασάζ στην Πάτρα αλλά και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό. Ξεκίνησα την πνευματική...
Sathya Lacroix
Το όνομα μου είναι Jean-Paul Lacroix και το πνευματικό μου όνομα είναι Sathya , το οποίο σημαίνει αλήθεια. Είμαι ψυχολόγος του πανεπιστημίου στο Παρίσι από το 1977. Δημιούργησα ημερήσιο νοσοκομείο για αυτιστικά και ψυχωτικά παιδιά και εργάστηκα μαζί τους για 10 χρόνια. Στην συνέχεια εκπαίδευα νοσοκομειακό προσωπικό σε διάφορα μέρη της Γαλλίας πάνω σε διάφορα...
Αναλυτικές Πληροφορίες