Γίνε από τους πρώτους mindful compassion practitioners στην Ελλάδα!

Γίνε από τους πρώτους compassion practitioners στην Ελλάδα!

Γίνε από τους πρώτους compassion practitioners στην Ελλάδα με πιστοποίηση!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Το Compassion, σχετικά άγνωστο στην Ελλάδα, δεν αποτελεί μόνο μέρος του Mindfulness και ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία της Θετικής Ψυχολογίας, δεν είναι μόνο μια σειρά ασκήσεων και τεχνικών, αλλά ένας επιστημονικός και φιλοσοφικός τρόπος αλληλεπίδρασης με τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Compassion τοποθετείται από επιστήμονες και φιλοσόφους στο ανώτερο σκαλί της κλίμακας και της συναισθηματικής και της ηθικής νοημοσύνης!

Φορέας

Harmony & Creativity Coaching Academy, μέλος του εκπαιδευτικού οργανισμού Harmony & Creativity, ο οποίος είναι είναι πιστοποιημένος ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (ΚΔΒΜ1) από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ/ Υπουργείου Παιδείας) και παρέχει αναγνωρισμένα πιστοποιητικά παρκολούθησης.

Εισηγήτρια

Νίκη Ορφανουδάκη, Personal & Group Coach, Assertiveness Trainer, Mindfulness Master, Compassion Coach, Cognitive Behavioural Coach, NBA Coach (Εφαρμοσμένη Νευροεπιστήμη στο Coaching) , Φιλόλογος, Αρθρογράφος, ιδρύτρια του Harmony Coaching και συνιδρύτρια του εκπαιδευτικού οργανισμού Harmony & Creativity. Έχει στο ενεργητικό της πάνω από 1500 ώρες Coaching, σε πολλές από τις οποίες έχει εντάξει οργανικά το Mindfulness και το Compassion.

Ημερομηνίες
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 3.30-8.30 μμ
Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 11-4

Χώρος
Harmony & Creativity, Λεωφόρος Κηφισίας 125-127, κοντά στο μετρό Πανόρμου

Για δηλώσεις συμμετοχής
τηλ. 6976147605
email: harmonyandcreativity@gmail.com


Τι είναι το Compassion

Η ελληνική μετάφραση είναι συμπόνια, όμως δεν αποδίδει την πλήρη σημασία του όρου και παραπέμπει πολύ συχνά σε αδιέξοδες καταστάσεις, για αυτόν το λόγο και δεν τη χρησιμοποιούμε.

Το Compassion είναι η ικανότητά μας να είμαστε σε επαφή με το συναίσθημα, να το βιώνουμε, να αγκαλιάζουμε με αγάπη και σεβασμό και να φροντίζουμε αποτελεσματικά τον εαυτό μας και τους άλλους στις δύσκολες καταστάσεις.

Είναι ένα βήμα, ίσως και άλμα, μετά την ενσυναίσθηση, γιατί η απλή ενσυναίσθηση, όπως αποδεικνύεται από εκτεταμένες έρευνες, πολύ συχνά μπορεί να μας καταβάλει, να μας εξουθενώσει , ακόμη και να μας οδηγήσει στο burn-out., φαινόμενο που παρατηρείται συχνά όχι μόνο στην καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου και σε αυτούς που φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους γονείς, αλλά και σε ειδικούς της ψυχικής υγείας.To Compassion μας βγάζει από η δίνη των αρνητικών συναισθημάτων και μας θωρακίζει ψυχικά, έτσι ώστε να μπορούμε να αγαπήσουμε υγιώς και να φροντίσουμε τον εαυτό μας αρχικά και στη συνέχεια τους άλλους.

Οι επιστημονικές αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα του Compassion

Εκτεταμένες έρευνες κορυφαίων Πανεπιστημίων όπως του Stanford και του Wisconsin, αποδεικνύουν ότι τα αποτελέσματα των προγραμμάτων Compassιon,με βάση τη νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου, δημιουργούν αξιοσημείωτες και ευδιάκριτα παρατηρήσιμες αλλαγές στον εγκέφαλο με τα εξής αποτελέσματα:

 • Ισχυρότατη ψυχική ενδυνάμωση και εξαιρετική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων ακόμη και των οδυνηρών.
 • Καταπολέμηση του “στρουθοκαμηλισμού”,αντίληψη της πραγματικότητας και κινητοποίηση .
 • Πνευματικός και συναισθηματικός αυτοέλεγχος
 • Θεαματική ενίσχυση της αυτοεικόνας, της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης.
 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση του stress και των αρνητικών συναισθημάτων
 • Αντιμετώπιση του θυμού και της επικριτικής στάσης απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους.
 • Αυξάνει πολύ σημαντικά την άντληση ευχαρίστησης από τη ζωή
 • Προσφέρει πολύ μεγάλη βελτίωση στην υγεία και αυξάνει την ευεξία
 • Αξιοσημείωτη αύξηση της συναισθηματικής και της ηθικής νοημοσύνης.
 • Δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, αρμονία, επικοινωνία και βάθος στις σχέσεις με τους άλλους στις ερωτικές, συντροφικές και συζυγικές σχέσεις και στις σχέσεις με τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους.
 • Δημιουργία “ηγετών” (leaders) που είναι πρωτοπόροι, δημιουργικοί και επιτυχημένοι.
 • Δημιουργία αρμονικών σχέσεων στον επαγγελματικό χώρο που συμβάλλουν στη μείωση του stress και την άντληση ευχαρίστησης από την εργασία.
 • Αξιοσημείωτη αύξηση όχι μόνο της παραγωγικότητας αλλά και της ποιότητας του παραγόμενου έργου,
 • Αποτελεσματικότατη αλλαγή της συναισθηματικής κατάστασης και αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όσοι καθημερινά έχουν αφιερωθεί στην προσφορά και την εξυπηρέτηση που έχει σχέση με ανθρώπους: γονείς με άνοια και αλτσχάιμερ, ανατροφή παιδιών, ειδικοί ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί, γιατροί, διατροφολόγοι , υπεύθυνοι εξυπηρέτησης πελατών κλπ.

Περιεχόμενο προγράμματος

 1. Τι είναι το Compassion, βασικές αρχές του ως στάση ζωής, οι προϋποθέσεις εφαρμογής του, η διαφοροποίησή του από την Ενσυναίσθηση και η μετάβαση από την Ενσυναίσθηση στο Compassion.
 2. H καλλιέργεια του Compassion στη σχέση μας με τον εαυτό μας.
 3. H καλλιέργεια του Compassion στη σχέση μας με τους άλλους
 4. Τεστ, κλίμακες μοντέλα και τεχνικές του Compassion.
 5. Πώς μπορεί το Compassion να εφαρμοστεί στην καθημερινότητα.
 6. Ασκήσεις και καθοδηγούμενες ασκήσεις.
 7. Αντιμετώπιση δισταγμών, αρνητικών συναισθημάτων και αρνητικών αντιδράσεων κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Compassion σε εμάς τους ίδιους αλλά και στις συνεδρίες που θα πραγματοποιήσουμε.
 8. Πρακτικές οδηγίες για το σχεδιασμό προγράμματος Compassion, αλλά και για το συνδυασμό του με άλλα προγράμματα και διαδικασίες.

Παρέχονται

 • Πιστοποίηση
 • Πολυσέλιδο υλικό στα Ελληνικά με όλη τη θεωρία, τα μοντέλα, τις τεχνικές, τις ασκήσεις και το πλήρες κείμενο των καθοδηγούμενων ασκήσεων.
 • Συνεχής ενδυνάμωση και υποστήριξη μετά το τέλος της Εκπαίδευσης από την εισηγήτρια και από τα άλλα μέλη της ομάδας.

Σε ποιους απευθύνεται:

 1. Σε coaches και ειδικούς ψυχικής υγείας που επιθυμούν να εντάξουν αποτελεσματικά και με ευκολία τo Compassion στις συνεδρίες τους.
 2. Σε αυτούς που επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τo Compassion και να κάνουν ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.
 3. Σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες και εργαζομένους που επιθυμούν να αποβάλουν το stαress και να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους.
 4. Σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μεταμορφώσουν τη διδασκαλία τους και τη σχέση τους με τους μαθητές τους.
 5. Σε στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και γενικότερα επαγγελματίες , οι οποίοι επιθυμούν να καταπολεμήσουν το stress, να αυξήσουν την παραγωγικότητητά τους και την αποτελεσματικότητά τους.
 6. Σε όσους συναλάσσονται και έρχονται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους καθημερινά και επιθυμούν να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα αρνητικά συναισθήματα και τις δύσκολες καταστάσεις
 7. Σε όσους φροντίζουν ηλικιωμένους γονείς ή παιδιά και νιώθουν αυτή η διαδικασία να τους εξουθενώνει.
 8. Σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ζήσει μια ισορροπημένη, χαρούμενη και ολοκληρωμένη ζωή απολαμβάνοντας τα ευεργετικά αποτελέσματα του Compassion.

Προϋποθέσεις

Δεν απαιτείται καμιά άλλη γνώση και προϋπόθεση εκτός από ανοικτό μυαλό, διάθεση για αυτογνωσία και αγάπη για τον άνθρωπο.

Συμμετοχή
195 ευρώ με κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Για τα μέλη του Harmony & Creativity 170 ευρώ

Για όσους έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα Mindfulness 150 ευρώ,

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την κατάθεση και έχετε το αποδεικτικό της κατάθεσης μαζί σας.

ALPHA BANK
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 228-002101-031099
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΙΒΑΝ: GR82 0140 2280 2280 0210 1031 099

Για δηλώσεις συμμετοχής και προκράτηση θέσεων
τηλ. 6976147605
email: harmonyandcreativity@gmail.com

Το πρόγραμμα παρέχει πιστοποίηση, μπορεί όμως να οδηγήσει και στην απόκτηση του Diploma in Minfulness και Compassion, εφόσον κάποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει και τις υπόλοιπες ενότητες που το αποτελούν.

To Harmony Coaching απέκτησε τη δική του ομάδα κοινωνικής δικτύωσης. Για να έρθετε σε επαφή με ανθρώπους που επιζητούν την αρμονία στη σχέση τους με τον εαυτό τους και τους άλλους, γίνετε μέλη της! Για να βρείτε την ομάδα, κάντε κλικ εδώ:
https://www.facebook.com/groups/528862460958227/

Η Νίκη Ορφανουδάκη είναι ιδρύτρια του Harmony Coaching και συνιδρύτρια του Harmony & Creativity, Personal & Group Coach, Assertiveness trainer, Φιλόλογος, Aρθρογράφος και Public Speaker. Είναι κάτοχος του Advanced Diploma in Life and Executive Coaching του Kingstown College, απόφοιτος του Mentor Coaching Days και του Diploma in Team and Leadership Coaching της Positivity. Έχει εξειδικευτεί...
Αναλυτικές Πληροφορίες
229 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email