Decoupling: Θεραπεύοντας τον μηχανισμό «πάλης, φυγής, παγώματος»

Decoupling: Θεραπεύοντας τον μηχανισμό «πάλης, φυγής, παγώματος»

“Decoupling”
“Η επανασύνδεση με τη χαλάρωση και την ασφάλεια”

Κατηγορία:
Ολοκληρωμένο βιωματικό σεμινάριο Εναλλακτικής Ιατρικής.

Σκοπός σεμιναρίου:
Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να αποσυνδεθούμε συνειδητά από το μηχανισμό «πάλης, φυγής, παγώματος» και να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή. Θα επανασυνδεθούμε με την ενστικτώδη μας πλευρά, ώστε να νιώθουμε ασφάλεια. Μέσα από αυτήν την σύνδεση θα αντιληφθούμε τη δύναμη και την ελευθερία που υπάρχει στον πυρήνα μας. Θα έρθουμε σε επαφή με την αρχαία Σαμάνικη γνώση, το decoupling. Το decoupling είναι μια ολοκληρωμένη τεχνική με την οποία, πολύ εύκολα, ξανασυνδεόμαστε με τη γη ώστε να μπορούμε να είμαστε στο εδώ και τώρα, χαλαροί και ξεκούραστοι. Μπορούμε να την εφαρμόσουμε στον εαυτό μας και στους αγαπημένους μας.

Συντονιστές:
Τζέσικα Μαργαρίτη

  • Ψυχοθεραπεύτρια
  • Expressive arts therapist
  • Shamanic Practitioner

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:

  • Όσους έχουν επιθυμούν να ανακτήσουν την ζωτική τους ενεργεία και να ξανά αισθανθούν ολοκληρωμένοι και ασφαλείς.
  • Σε όσους χρειάζονται ξεκούραση από το στρες και το άγχος που τους δημιουργούν οι πολλές σκέψεις.
  • Σε όσους επιθυμούν να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία χαλάρωσης και ηρεμίας.
  • Βασικό πλεονέκτημα της θεραπείας decoupling είναι ότι μπορούμε να την εφαρμόσουμε οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε συνθήκη. Δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία και γίνεται με τα ρούχα μας.

Περιγραφή σεμιναρίου:

Αρχικά θα γνωριστούμε, θα ζεσταθούμε και θα νιώσουμε ασφάλεια. Σε αυτό το σεμινάριο με τον ήχου του τυμπάνου θα κάνουμε ένα σαμάνικο ταξίδι, για να συνδεθούμε με την ενέργεια της γης και του ουρανού. Στη συνέχεια θα διδαχθούμε τη θεωρία και την τεχνική του decoupling και θα την βιώσουμε. Ώστε να μπορούμε να την εφαρμόζουμε σε εμάς άλλα και στους φίλους μας. Μέσα από μια ατμόσφαιρα ασφάλειας θα κάνουμε ανταλλαγή θεραπείας. Έτσι αποσυνδεόμαστε από το μηχανισμό πάλης- φυγής, παγώματος και έχουμε περισσότερη υγεία και συγκέντρωση.

Στοιχεία σεμιναρίου:

Θα βρούμε νέους τρόπους για να καταπολεμήσουμε το άγχος και να ζήσουμε πιο υγιείς με παραγωγικές ζωές. Θα κατανοήσουμε σε βάθος τον μηχανισμό «πάλης φυγής», έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Στο σεμινάριο αυτό, θα έρθουμε σε επαφή με την Σαμάνικη Φιλοσοφία μέσω της οποίας θα αναγνωρίσουμε τα τεσσάρα επίπεδα αντίληψης. Τα οποία αντιστοιχούν στις τέσσερις βαθμίδες που εκδηλώνετε η δόνηση του φωτός: ο φυσικός κόσμος (το σώμα),ο χώρος των σκέψεων και των πεποιθήσεων (το νοητικό),το βασίλειο των μύθων (η ψυχή) ο κόσμος του Πνεύματος (της καθαρής ενέργειας).

Τι είναι μηχανισμός επιβίωσης «πάλη, φυγή, πάγωμα»

Η αντίδραση πάλης φυγής, γνωστή και ως αντίδραση οξέος άγχους, αναφέρεται σε μια φυσιολογική αντίδραση που συμβαίνει όταν κάτι τρομακτικό παρουσιάζεται, είτε διανοητικά είτε σωματικά. Η ανταπόκριση προκαλείτε από την απελευθέρωση ορμονών που προετοιμάζουν το σώμα μας να παραμείνει και να αντιμετωπίσει μια απειλή ή να ξεφύγει για να βρει ασφάλεια.

Όταν οι αντιδράσεις πάλης, φυγής, δεν είναι αποτελεσματικές, ο οργανισμός ενστικτωδώς κινείται προς την τελευταία του επιλογή, την αντίδραση του παγώματος. Καθώς συρρικνώνεται, η ενέργεια αυτή δεσμεύεται μέσα στο νευρικό σύστημα. Σε αυτή τη συναισθηματική και αγχώδη κατάσταση η ματαιωθείσα αντίδραση πάλης, μεταβάλετε σε έκρηξη οργής. Η ματαιωθείσα αντίδραση φυγής δίνει τη θέση της στην ανημποριά. Δημιουργείτε τότε ένας φαύλος κύκλος φόβου και ακινησίας, ο οποίος παρεμποδίζει τη φυσιολογική ολοκλήρωση της αντίδρασης. Όταν δεν ολοκληρώνονται οι αντιδράσεις αυτές παράγουν τα συμπτώματα του τραύματος. Έτσι, ο τρόμος και η οργή που έπαιξαν ρόλο στην έναρξη της παγωμένης αντίδρασης συνεισφέρουν τώρα σε μεγάλο βαθμό στη διατήρηση της- ακόμη και όταν δεν υφίσταται πλέον καμία πραγματική απειλή.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το σεμινάριο «Decoupling: Θεραπεύοντας τον μηχανισμό «πάλης, φυγής, παγώματος»» είναι ένα αυτοτελές βιωματικό σεμινάριο διάρκειας περίπου 4 ωρών.

Σίγουρα θα νιώθετε πιο χαλαρά αν φοράτε άνετα ρούχα.

Το Κόστος Συμμετοχής είναι: 25€
Για τα μέλη μας το Κόστος Συμμετοχής διαμορφώνετε στα: 20€
(στις τιμές συμπεριλαμβάνετε το ΦΠΑ)

Αριθμός Συμμετεχόντων: 6-14 άτομα
Στο διάλειμμα προσφέρονται Καφές, Τσάι, Σνακς

Ημερομηνία: 24/05/2019 6:30 μμ
Διάρκεια: 3 ώρες
Τοποθεσία: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και θεραπείας
Κόστος συμμετοχής: 25€
Κόστος συμμετοχής για τα μέλη μας: 20€

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

Δηλώστε την συμμετοχή σας εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές .

210.3461 674 & 6974078539

EMAIL: [email protected]

Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
29 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email