Διαδικτυακό σεμινάριο: Διαζύγιο και Παιδί – Μονογονεϊκή οικογένεια

Διαδικτυακό σεμινάριο: Διαζύγιο και Παιδί-Μονογονεϊκή οικογένεια

Διαδικτυακό σεμινάριο: Διαζύγιο και Παιδί-Μονογονεϊκή οικογένεια

Το διαζύγιο είναι μια σημαντική ψυχολογική και κοινωνική αλλαγή στην ζωή των παιδιών και μπορεί να διαρκεί πολλά χρόνια. Από πολλούς θεωρείται ανάλογο του πένθους, καθότι η απώλεια είναι κοινό χαρακτηριστικό»

Όσον αφορά ένα διαζύγιο, τα αποτέλεσμα μακροχρόνιων επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι η πλειοψηφία των παιδιών βιώνει το δραματικό αυτό γεγονός ως πένθος, αφού χάνει την μέχρι τότε οικογενειακή του ζωή (φίλους, γείτονες, συμμαθητές κλπ). Μάλιστα το πένθος, το οποίο συνοδεύεται από θυμό, οργή και ζήλια, διαρκεί πολλά χρόνια, καθώς οι αλλαγές στην ζωή των παιδιών είναι συχνές και πάρα πολλές.

Στο Σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε για το Διαζύγιο και για τον τρόπο με τον οποίο θα ήταν καλό να το ανακοινώνουν οι γονείς στο παιδί τους.

Θα ασχοληθούμε με συχνές απορίες των παιδιών, καθώς και με τις απαντήσεις που μπορούν να δώσουν οι γονείς στο παιδί τους μετά από ένα διαζύγιο.

Επίσης, θα αναφερθούμε στις συχνότερες επιπτώσεις του διαζυγίου στα παιδιά κάθε ηλικίας, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο θα ήταν καλό οι γονείς να διαχειριστούν το διαζύγιό τους έτσι ώστε να έχει όσο γίνεται λιγότερες επιπτώσεις στο παιδί

Tέλος, θα ασχοληθούμε με τη μονογονεϊκή οικογένεια, θα δώσουμε τον ορισμό αυτής και θα συζητήσουμε για τις πιο συχνές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες. Θα ασχοληθούμε με το πως θα ήταν καλό ο μονο-γονέας να χειριστεί το ενδεχόμενο μιας νέας σχέσης σε σχέση με το παιδί που υπάρχει από προηγούμενο γάμο.

Θα συζητήσουμε ακόμα για τα λάθη που συχνά γίνονται στο πλαίσιο μιας μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς και για τρόπους με τους οποίους οι μονογονείς θα ήταν καλό να μεγαλώνουν το παιδί τους.

Μετά την παρουσίαση, θα ακολουθήσει χρόνος για μια ανοικτή συζήτηση.

Συντονίστρια:
Σιακαντάρη Ελίνα

Kόστος 20ευρώ

15 ευρώ για ανέργους και άτομα χαμηλού εισοδήματος

Δηλώσετε συμμετοχή εδώ
https://bit.ly/39bITTr

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)

Τ: 215-5151681 – Κ: 6936504508

Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
Send this to a friend