Εαρινή Ισημερία Καλωσορίζοντας την Άνοιξη με μια Σαμάνικη τελετουργία

Εαρινή Ισημερία Καλωσορίζοντας την Άνοιξη με μια Σαμάνικη τελετουργία

Εαρινή Ισημερία Καλωσορίζοντας την Άνοιξη με μια Σαμάνικη τελετουργία

“Εαρινή Ισημερία”

Η ανθοφορία της ψυχής: Θηλυκότητα- Αρρενωπότητα!

Κατηγορία:
Σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης

Η εαρινή ισημερία σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης. Θα γιορτάσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αυτή τη μέρα με μια περουβιανή τελετουργία το despacho.

Σκοπός σεμιναρίου:

Σε αυτό το σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης, ο σκοπός είναι να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε ότι μας δυσκόλεψε το φετινό χειμώνα. Να τιμήσουμε τον ερχομό της άνοιξης που σηματοδοτεί το φως, τη χαρά και τη γονιμότητα. Καλωσορίζοντας στην ζωή μας την αφθονία ,τους καρπούς και τη θεραπεία.

Συντονιστές:
Τζέσικα Μαργαρίτη

  • Ψυχοθεραπεύτρια
  • Expressive arts therapist
  • Shamanic Practitioner

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:

  • Σε όσους θέλουν να τιμήσουν τη μητέρα γη για όλα αυτά που μας δίνει καθημερινά.
  • Σε όσους θέλουν να συνδεθούν με την αφθονία και την ευημερία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης
  • Σε όσους χρειάζονται μια εξισορρόπηση της θηλυκότητας και της αρρενωπότητας

Περιγραφή σεμιναρίου:

Σε αυτό το σεμιναρίου με την ενεργεία της εαρινής ισημερίας, θα έρθουμε σε επαφή με το μυθικό επίπεδο της ψυχής. Θα χρησιμοποιήσουμε μια περουβιανή παράδοσιακή τελετουργία που κατεβαίνει από τα ψηλά βουνά των Άνδεων, το Despacho. Το Despacho είναι, μια τελετουργική προσφορά των προθέσεων και των προσευχών μας στη γη (Pachamama-Mother Earth) και στα βουνά (Apus). Στο πνεύμα του Ayni της ιερής ανταποδοτικότητας. Μας βοηθάει να εναρμονιστούμε με τη φύση. Δίνοντας τις προσφορές μας είναι ένας ισχυρός και υπέροχος τρόπος για να «στείλουμε » τις προσευχές μας. Ώστε να λάβουμε τη γονιμότητα, την ευημερία και όλες τις δυνάμεις που είναι ευεργετικές για την υγεία μας, τα όνειρα μας και την αγάπη που καλωσορίζουμε στη ζωή μας. Μετά την κατασκευή του Despacho θα λάβουμε όλοι μια θεραπεία καθαρισμού από τη βαριά ενέργεια. Κλείνοντας αυτό το ολιγόωρο σεμινάριο, θα βιώσουμε μια ιδιαίτερη τελετή φωτιάς. Χρησιμοποιούμε τη φωτιά συμβολικά όπως και στα αρχαία χρόνια, για να μας μετουσιώσει, να φέρει κάθαρση και ανύψωση .

Στοιχεία σεμιναρίου:

Η διαδικασία της κατασκευής του despacho είναι διαλογιστική και ξεχωριστή. Μας βοηθάει να αισθανθούμε πραγματικά τη δύναμη, αυτής της συλλογικής δημιουργίας. Η δύναμη πίσω από τα despachos και το πιο σημαντικό συστατικό είναι πρόθεση. Η ευγνωμοσύνη της καρδιάς, για όλα αυτά που μας δίνει καθημερινά η γη. Οι τελετές Despacho γίνονται όλο το χρόνο στην περουβιανή κουλτούρα. Όταν υπάρχει ένας γάμος, μια γέννηση, ένας θάνατος ή οποιαδήποτε εκδήλωση που αξίζει να τιμηθεί. Στην περίπτωση αυτή ο λόγος για το despacho μας, είναι για την εαρινή ισημερία. Θέλουμε κάνοντας τις προσφορές μας να δημιουργήσουμε, ισορροπία του αρσενικού και του θηλυκού μέσα μας.

Στο τέλος της τελετής, η ενέργεια της πρόθεσης που συλλαμβάνεται και περιέχεται μέσα στο despacho απελευθερώνεται πίσω στο σύμπαν, όπου το μήνυμα της αμοιβαιότητας και της ευγνωμοσύνης μπορεί να φτάσει στην πιο κατάλληλη μορφή εκδήλωσης. Το αποτέλεσμα είναι η ανανέωση της αρμονίας και της ισορροπίας στη συνηθισμένη ζωή.

Μπορεί όλες οι προσευχές μας να ακουστούν με γλυκύτητα και ειλικρίνεια από τον καθαρό και αθώο τόπο από τον οποίο προέρχονται, για το υψηλότερο καλό όλων.

Πληροφορίες συμμετοχής
Σίγουρα θα νιώθετε πιο χαλαρά αν φοράτε άνετα ρούχα.

Στο διάλειμμα προσφέρονται Καφές, Τσάι, Σνακς

Ημερομηνία: 19/03/2019 6:30 μμ
Τοποθεσία: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και θεραπείας
Κόστος συμμετοχής: 20€
Κόστος συμμετοχής μελών: 15€

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

Κάντε την κράτηση σας ΕΔΩ!

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές .

210.3461 674 & 6974078539

EMAIL: [email protected]

Λίγα λογία για την Εαρινή ισημερία

Η εαρινή ισημερία την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης. Ποιο συγκεκριμένα εκείνη την ήμερα ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με το κατακόρυφο ισημερινό της γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Το φαινόμενο οφείλεται στην περιφορά της γης γύρω από τον ήλιο και στην κλίση του άξονα περιστροφής της. Καθώς η γη περιφέρεται γύρω από τον ήλιο και επειδή ο άξονας περιστροφής της δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς η διάρκεια της ημέρας αλλάζει.

Ωστόσο, δύο φορές τον χρόνο, μία ως αρχή της Άνοιξης και μία ως αρχή του Φθινοπώρου, η Γη παίρνει τέτοια θέση που οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν κάθετα στον ισημερινό, εξισώνοντας ακριβώς τη μέρα και τη νύχτα. Από το εαρινό ισημερινό σημείο και μετά, ο Ήλιος φαίνεται καθημερινά να σκαρφαλώνει όλο και πιο πάνω στο βόρειο ημισφαίριο του ουρανού. Οι μέρες μεγαλώνουν, οι νύχτες μικραίνουν, με αποτέλεσμα και ο καιρός να γίνεται όλο και πιο θερμός. Όταν ο Ήλιος αγγίξει το βορειότερο σημείο τότε αρχίζει και πάλι να «βουτά» σιγά-σιγά προς τον ισημερινό. Και κάπως έτσι πραγματοποιείται ο ακούραστος κύκλος των τεσσάρων εποχών.

Λίγα λόγια από την μυθολογία:

Στην μυθολογία αυτή είναι η ημέρα όπου η πανέμορφη Περσεφόνη, επιστρέφει επιτέλους στη Γη και στην Μητέρα, φέρνοντας μαζί της το δώρο που της έδωσε ο χθόνιος Πλούτωνας, το ρόδι. Το ρόδι της αφθονίας, της γονιμότητας, της θεραπείας. Το ρόδι που την συνδέει με τον Κάτω κόσμο. Η άνοδος της Κόρης στη Γη, φέρνει το φως, τη χαρά και την γονιμότητα. Άλλωστε και ο Πλούτωνας γι ‘αυτό την άρπαξε. «Μια γυναίκα όμορφη θα φώτιζε λίγο τη ζωή μου εκεί κάτω, στο πιο δύσκολο, σκοτεινό και μοναχικό βασίλειο που έχω» είπε στον αδελφό του Δία, όταν τη είδε να παίζει με τις Νύμφες, στα λιβάδια της άκρης του κόσμου.

Ο μύθος συμβολίζει, τον συνεχή κύκλο της Ζωής από την απουσία από τη ζωή στην άνθιση, τη βλάστηση και τη καρποφορία. Τα αρώματα, τα χρώματα και οι καρποί, μπορούν να συμβολίσουν την ανθρώπινη ψυχή που βλασταίνει και ανθίζει μετά την “χειμερία νάρκη” και τα γεννήματα της εσωτερικής εργασίας, τροφή για το πνεύμα, το οποίο προορίζεται σε θεία πνευματική ανάταση.

Ο μύθος της Περσεφόνης (Κόρη του Δια) περιγράφει τον αέναο κύκλο της Ζωής στο κάθε τι. Την άνοδο και την κάθοδο, τη μέρα και τη νύχτα, τη κίνηση και την ακινησία. Συμβολίζει όλες τις αλληλοσυμπληρούμενες αντίθετες ενέργειες που συνθέτουν τη Ζωή. Το δίπολο της εσωτερικής και εξωτερικής αρμονίας.

Η αλληγορία υπενθυμίζει τη συνεχή μετάβαση της ψυχής από τη νύχτα στη μέρα, από τη μέρα στη νύχτα. Την κάθοδο της ψυχής στο σκοτάδι, τον εσωτερικό θάνατο και την άνοδο της ψυχής στο φως, στη Μητέρα. Συμβολίζει το ταξίδι της εξέλιξης της ψυχής, ανάμεσα στον υλικό και πνευματικό κόσμο, όλες τις μεταβολές και τις αλλαγές που σηματοδοτούν τη Ζωή μας.

Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
NLP & Life Coaching Program 2019
Επερχόμενη
Ιούνιος 23, 2019
Αθήνα
6 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email