Εγκυμοσύνη και νέα μητέρα: Προετοιμασία για τον νέο της ρόλο

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Εγκυμοσύνη και νέα μητέρα: Προετοιμασία για τον καινούριο της ρόλο.

Η Εγκυμοσύνη είναι μία μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα. Είναι μία ανεπανάληπτη περίοδος η οποία κατά την οποία η μέλλουσα μητέρα προετοιμάζεται για το ομορφότερο δώρο, το παιδί της!

Η σημαντικότερη στιγμή κάθε γυναίκας, που επιλέγει να γίνει μαμά είναι ο ερχομός του μωρού της. Το κάθε μωράκι όμως δεν έρχεται απλά και μόνο για να ολοκληρώσει τη ζωή της κάθε γυναίκας, αλλά αλλάζει όλες τις συνήθειές της.

Στο Σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα τα οποία αφορούν στη διαδικασία της σύλληψης και της εγκυμοσύνης, μερικά από τα οποία είναι η γονιμοποίηση, οι πιθανές ανωμαλίες κατά τη σύλληψη, καθώς και με τη συμπεριφορά του εμβρύου ανά τρίμηνο κύησης. Επιπλέον, θα ασχοληθούμε με τις συνήθεις ψυχολογικές αντιδράσεις της μέλλουσας μητέρας/ πατέρα, καθώς και με τις συμπεριφορές εκείνες οι οποίες ευνοούν και αυτές που επιβαρύνουν μία εγκυμοσύνη.

Επίσης, όσον αφορά το βρέφος, θα συζητήσουμε για ορισμένα χαρακτηριστικά του βρέφους, όπως είναι οι αισθητηριακές του λειτουργίες, τα αντανακλαστικά, τα συναισθήματα και την ιδιοσυγκρασία του. Θα μιλήσουμε για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για τη μητέρα και το βρέφος, για τη Γνωστική ανάπτυξη του βρέφους, για την έννοια της «μονιμότητας του αντικειμένου», για την Προσκόλληση («Αttachment»), και τις συμπεριφορές των ενηλίκων οι οποίες διευκολύνουν την Προσκόλληση. Θα ασχοληθούμε με τις κρίσιμες περιόδους ανάπτυξης, για τη Γλωσσική ανάπτυξη του βρέφους και το άγχος αποχωρισμού. Τέλος, θα συζητήσουμε και για την Επιλόχειο Κατάθλιψη που εμφανίζεται συχνά σε γυναίκες μετά τη γέννα.

Συντονίστρια:

Σιακαντάρη Ελίνα
Ημερομηνία Διεξαγωγής: 12 Ιουνίου
Ώρα: 17:00-20:00

Kόστος 30ευρώ ,
25ευρώ για ανέργους, άτομα χαμηλού εισοδήματος

Απαραίτητη κράτηση θέσης:
https://bit.ly/2yx85Ho

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)
Τ: 215-5151681

Αναλυτικές Πληροφορίες
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share