Σεμινάριο «Εισαγωγή στη Μαντάλα: Δημιούργησε την Πραγματικότητά σου μέσω της Φαντασίας σου»

Σεμινάριο «Εισαγωγή στη Μαντάλα: Δημιούργησε την Πραγματικότητά σου μέσω της Φαντασίας σου»

Η Μαντάλα είναι ένα σχήμα, ένα μοτίβο, μια μορφή Ιερής Τέχνης, ένα σύμβολο, ένα παιχνίδι, ένα εργαλείο…

Είναι ένα αρχέγονο οικουμενικό σύμβολο που μιλά για τη ζωή και τη δημιουργία. Χρησιμοποιείται από όλες τις θρησκευτικές και πνευματικές παραδόσεις του κόσμου, όπως επίσης -με τη στενή και ευρεία έννοιά του–και από θεραπευτές και καλλιτέχνες, για την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας, της διαίσθησης, και την εξερεύνηση του εσωτερικού εαυτού.

Η επαφή και η ενασχόληση με τη Μαντάλα αφυπνίζει και εμπλουτίζει τη δημιουργικότητά μας, μας φέρνει σε επαφή με το παιχνιδιάρικο παιδί που κρύβεται μέσα μας, και μας προσφέρει τη δυνατότητα του φυσικού διαλογισμού. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι με όχημα τις μπογιές και το χαρτί!

Στο σεμινάριο αυτό:

  • Θα γίνει μια μικρή εισαγωγή στην ιστορία, τη σημασία, και τη λειτουργία της Μαντάλας στις μυητικές και θρησκευτικές παραδόσεις.
  • Στη συνέχεια, θα δούμε τι μπορεί να σημαίνει η Μαντάλα για τον κάθε έναν από μας: τα είδη και τις λειτουργίες της στην προσωπική μας αναζήτηση για το νόημα της ζωής, τη δική μας πορεία αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης.
  • Θα δούμε,επίσης,τη Μαντάλα σαν «μαγικό εργαλείο» προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους της ζωής μας.
  • Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνει αναφορά στη λειτουργία των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου μας και πώς το βιώνουμε αυτό στην καθημερινή μας ζωή, μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν χαλάρωση, οραματισμό και ζωγραφική (ή, μάλλον, παιχνίδι με τις λέξεις, τα συναισθήματα, και τα χρώματα).

*Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα είναι κυρίως αφιερωμένη στην εισαγωγή σχετικά με το τι είναι και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το σχήμα/σύμβολο/μοτίβο της Μαντάλας στη ζωή μας.

*Τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου θα επικεντρωθούμε στο πώς θα χρησιμοποιήσουμε τη Μαντάλα για να προσεγγίσουμε την εσωτερική μας Αλήθεια. Θα μιλήσουμε, θα διαλογιστούμε, θα χορέψουμε, θα κάνουμε ασκήσεις ενεργοποίησης του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου μας και, φυσικά, θα ζωγραφίσουμε!

Δεν απαιτείται καμία πρότερη γνώση ή καλλιτεχνική ικανότητα, παρά μόνο ένα μπλοκ ζωγραφικής, ένα κουτί μπογιές (ξυλομπογιές ή κάποιου είδους παστέλ) και ένα σημειωματάριο.

Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει από την ομάδα, υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω συνέχισης και εμβάθυνσης στις διάφορες (προσωπικές ή συλλογικές) εφαρμογές της Μαντάλα σε επόμενα σεμινάρια.

Διοργανωτής: Κοιν.Σ.Επ. Ανθρώπου Φύσις – Έλενα Γκώγκου
Χώρος: Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας & NLP, Μεγάρων 8 & Κομνηνών (έναντι Πολιτιστικού Κέντρου Συκεών), 56626 Συκιές Θεσσαλονίκης.
Το σεμινάριο αυτό είναι εισαγωγικό και θα διαρκέσει 10 ώρες: Σάββατο 16/2 στις 11:00 – 16:00, και Κυριακή 17/2 11:00 – 16:00
Κόστος: 50€ + ΦΠΑ
Δηλώσεις συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στα τηλέφωνα 2521400138 και 6973039776. Για την κράτηση θέσης είναι η απαραίτητη η προκαταβολή 20€ έως την Τετάρτη 13/2.

Εξόφληση ποσού κατά τη προσέλευση.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα.
________________________________________

Η Έλενα Γκώγκου ασχολείται με τη θεραπεία του Ανθρώπου και τη θεραπεία της Γης, με τη Φύση και την Τέχνη.

Μαθήτευσε στον Manuel Schoch (“TimeTherapy”) και στη Δρα. Μαρίνα Αγγελή (Ανθοθεραπεία), αλλά και σε πολλές πνευματικές σχολές και δασκάλους –θεωρεί, όμως, ότι η σπουδαιότερη Δασκάλα της είναι η Φύση.

Έχει ασχοληθεί με τη βιοδυναμική καλλιέργεια και την διατήρηση παραδοσιακών σπόρων, και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Αστικού Αγρού Χαλανδρίου. Είναι σύμβουλος και δασκάλα Περμακουλτούρας (σχεδιασμού βιώσιμων συστημάτων με πρότυπο τα φυσικά οικοσυστήματα).

Χρησιμοποιεί την Τέχνη (φωτογραφία, ζωγραφική, τραγούδι) ως εργαλείο αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης. Με τη Μαντάλα ασχολείται πρακτικά από παιδί, αλλά η συνειδητή ενήλικη μαθητεία της σε αυτή τη μορφή τέχνης ξεκίνησε πριν 9 χρόνια με ένα σεμινάριο της June-ElleniLane για τη «διαισθητική τέχνη».

Αγαπά να μοιράζεται τις γνώσεις της με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Σήμερα ζει και εργάζεται στη Δράμα, όπου μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες συνίδρυσε την Κοιν.Σ.Επ. «Ανθρώπου Φύσις», με στόχο την Επανασύνδεση του Ανθρώπου με τη Φύση (εντός και εκτός). Είναι μητέρα 3 παιδιών και blogger.

www.purplepassionflower.blogspot.gr
www.syn-therapy.blogspot.gr
https://elenagogos.wixsite.com/artspirit

Αναλυτικές Πληροφορίες
Send this to a friend