Εκπαίδευση στην Ταϋλανδέζικη Μάλαξη – Thai Massage Training

thai massage training

Ταϋλανδέζικη μάλαξη, το  καλοκαιρινό workshop διοργανώνεται στην ταράτσα του Σαμπί με θέα τον Υμηττό.

Η Ταϋλανδέζικη Μάλαξη

Η Ταϋλανδέζικη θεραπευτική μάλαξη είναι μία εκ των πολλών θεραπευτικών τεχνικών που εφαρμόζονται στην Ανατολή, εμπνευσμένη από τον Shivaga Komarpaj, προσωπικό γιατρό του πρώτου Βούδα. Ο Shivaga στην προσπάθειά του να διευκολύνει την κινησιολογία της συνδεσμολογίας του φυσικού σώματος, καθώς και να κατευνάσει την ένταση της καταπόνησης του μυϊκού συστήματος, μετά από μία έντονη εξάσκηση Yoga, θέσπισε το εν λόγω σύστημα. Συνεπώς μέσω διατάσεων και συγκεκριμένων πιέσεων αντιλαμβανόμαστε ότι το σώμα μετά από μία Ταϋλανδέζικη μάλαξη έχει επανέλθει στην ισορροπημένη και υγιή του υπόσταση.

Η Θεραπεία

Εδώ να αναφέρουμε ότι όταν το φυσικό σώμα δεν εκδηλώνει καταπόνηση, επιτρέπει ελεύθερα τη ροή ενέργειας εντός του οργανισμού μας, με αποτέλεσμα η όποια πληροφορία να μπορεί να απορροφηθεί πολύ πιο εύκολα.

Βεβαίως η Ταϋλανδέζικη μάλαξη δεν απευθύνεται μόνο σε ανθρώπους που ασχολούνται με τη γιόγκα. Δεν είναι μόνο εκείνοι που χρειάζονται την απελευθέρωση της ενέργειας για την αντίληψη των καταστάσεων γύρω τους. Όλοι οι άνθρωποι καταπονούνται καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Πολύωρη καθιστική εργασία, λάθος στάση σώματος, έλλειψη κίνησης, κακή διατροφή, ατυχήματα, χρόνιες παθήσεις της σπονδυλικής στήλης και γενικότερα του σώματος (πχ τραυματισμοί γονάτων, πελμάτων, ωμοπλατών), σκολίωση, είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που η Ταϋλανδέζικη μάλαξη μπορεί άμεσα να ανακουφίσει και συν το χρόνο να προσφέρει ίαση. Τα οφέλη αυτής της τεχνικής είναι ακόμη να ξεκλειδώνει το φυσικό σώμα από τη δυσκαμψία, τον πόνο και τη δυσκολία στη κίνηση.

Καταστάσεις που μπορεί να έχουν προέλθει από άθληση, έντονη άσκηση, είτε από κάποιο αιφνίδιο πόνο του μυϊκού-νευρικού συστήματος. Μέσω του Thai, οι μύες αποτοξινώνονται, αποκτούν υγεία, δύναμη, ευλυγισία και το σώμα μαθαίνει εκ νέου το πραγματικό εύρος της κίνησης του.

Τα οφέλη της θεραπείας είναι επίσης εμφανή τόσο σε ψυχικό όσο και πνευματικό επίπεδο. Σύμφωνα με την ολιστική θεραπευτική, τα προβλήματα που εμφανίζονται στο σώμα συχνά είναι ψυχοσωματικά. Έχοντας να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, φτάνουμε σε σημείο να στερεύουμε από ευχάριστα και αγαθά συναισθήματα και σκέψεις, καταλήγοντας να νιώθουμε τόσο ψυχικά όσο και πνευματικά την ίδια δυσκαμψία και πόνο όπως αυτή που μας εμφανίζει το σώμα μας. Καθώς το σώμα χαλαρώνει, ηρεμεί και θεραπεύεται, το ίδιο συμβαίνει και με την ύπαρξη μας. Επέρχεται διαύγεια στη σκέψη, η διάθεση για ζωή και χαρά επιστρέφουν και η φυσική μας παρουσία εκπέμπει υγεία και ομορφιά. Τέλος η Ταϋλανδέζικη μάλαξη περιγράφεται ως παθητική Yoga. Αυτά ακριβώς θα διδαχθούμε στο σεμινάριο που διοργανώνεται στο Σαμπί.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να έρθει σε επαφή με την Ταϋλανδέζικη μάλαξη και τα οφέλη της, χωρίς απαραίτητα να έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με αυτή. Απευθύνεται ακόμη και σε επαγγελματίες μάλαξης που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να εφαρμόσουν νέες τεχνικές και μεθόδους.

Η εκπαίδευση

Το κάθε επίπεδο έχει διάρκεια 32 ωρών, από 8 ώρες καθημερινά, προσφέροντας 30 ώρες εκπαίδευσης και 2 ώρες για τις τελικές εξετάσεις.
Στο πρώτο επίπεδο θα γίνει εκπαίδευση σε βασικές και θεμελιώδεις τεχνικές σε ύπτια θέση που αποτελούν την εισαγωγή στη θεραπεία της Ταϋλανδέζικης μάλαξης. Με τις τεχνικές που θα διδαχθούν, δίνεται η δυνατότητα να εφαρμοστεί μια συνεδρία Ταϋλανδέζικης μάλαξης, αλλά όχι ολοκληρωμένη.
Στο δεύτερο επίπεδο θα διδαχθούν τεχνικές σε πρηνή, πλάγια και καθιστή θέση. Σε αυτό το επίπεδο ολοκληρώνεται η βασική εκπαίδευση του Ταϋλανδέζικου μασάζ, που δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο και πλήρες πρόγραμμα μάλαξης επαγγελματικού επιπέδου ανάλογα με τις ανάγκες του θεραπευόμενου.


Σημείωση:

Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε πολλά μηνύματα στα οποία μας ζητάτε την μεταφορά του σεμιναρίου. Λόγω του ότι για πολλούς από εσάς ήταν δύσκολο να παρακολουθήσετε το σεμινάριο τον Αύγουστο, αποφασίσαμε να μεταθέσουμε τις ημερομηνίες πραγματοποίησής του. 

Η διεξαγωγή του 1ου Level της εκπαίδευσης στην Ταϋλανδέζικη μάλαξη θα γίνει στις εξής ημερομηνίες: 

Σάββατο 29, Κυριακή 30 Αυγούστου 

και  

Σάββατο 5, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου

Οι νέες ημερομηνίες για το 2ο Level είναι:

Σάββατο 19, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου

και

Σάββατο 26, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας, 


περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά!

Το κόστος συμμετοχής των σεμιναρίων είναι 200 ευρώ +ΦΠΑ ανά επίπεδο, με πιστοποίηση παρακολούθησης.

Υπάρχει δυνατότητα παροχής αναγνωρισμένου πτυχίου από το Υπουργείο Παιδείας και Υγείας της Ταϋλάνδης με επιβάρυνση €75 ανά επίπεδο.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για την κράτηση της συμμετοχής σας και για να προετοιμαστούν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Εισηγητές της εκπαίδευσης
Ευθύμης Θεοδωρούλης, Μιλτιάδης Χρυσικόπουλος.
Βιογραφικά εδώ
*Λόγω των συνθηκών σας ενημερώνουμε ότι όλες οι πρακτικές γίνονται πάνω από τα ρούχα, χωρίς να είναι απαραίτητο το άγγιγμα του δέρματος.

Για επικοινωνία και κλείσιμο θέσεων καλέστε στο 210 – 6716509, 6978545963 και στο 6974949758.

Αναλυτικές Πληροφορίες
Send this to a friend