“Έμβρυο και Τοκετός”

"Έμβρυο και Τοκετός"

“Έμβρυο και Τοκετός”

Έχει ρόλο και ποιον το έμβρυο στον τοκετό; Επικοινωνεί με την μητέρα του και ε ποιον τρόπο; Η διαδικασία του τοκετού έχει αντίκτυπο και ποιον στην σχέση μητέρας – νεογνού;

Η ομιλία παρουσιάζεται στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στην Γέννα 13 – 19 Μαΐου 2018, με θέμα “Η δύναμη του τοκετού είναι ΜΕΣΑ σου.”ENCA Hellas (www.encahellas.eu)

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας. Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα (International Week for Respecting Childbirth – IWRC) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Μάιο.
Το θέμα της Διεθνούς Εβδομάδας αλλάζει κάθε χρόνο και, ανάλογα με αυτό, προτείνονται ιδέες και στόχοι δράσης. Στη συνέχεια, μεμονωμένα άτομα ή ομάδες αναλαμβάνουν την σταδιακή υλοποίηση των δράσεων, αξιοποιώντας το υλικό που έχει συγκεντρωθεί συλλογικά και βρίσκεται διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: αφίσες, φάκελοι αρχείων, φυλλάδια, κλπ. Ανάλογα με τον χρόνο και τον βαθμό δέσμευσης των ατόμων και των ομάδων που ασχολούνται, μπορούν να οργανωθούν μια σειρά από δραστηριότητες, με σχετικά μεγάλο εύρος: εκθέσεις, συναντήσεις, συνέδρια, κλπ

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 2004, από την «Alliance française pour l’accouchement respecté» (AFAR), μια γαλλική, μη κερδοσκοπική κοινότητα, χωρίς δεσμεύσεις σε φιλοσοφικές, ιατρικές, θρησκευτικές και πολιτικές διαδρομές σκέψης. Από το 2011, τον συντονισμό της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανισμών για τον Τοκετό (European Network of Childbirth Associations -ENCA).

Επιπλέον όροι και προϋποθέσεις
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες/δήλωση συμμετοχής στα 6977750265 ή info@gnoorizo.gr.

Εισηγήτρια εκδήλωσης

Χατζάρα Μαρία

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1992. Ειδικεύθηκε στην Παιδιατρική στα νοσηλευτικά ιδρύματα: Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, στο Hvidovre Hospital της Κοπεγχάγης και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (από το 1994 ως και το 1998). Εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία Παιδιών στο νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία. Εργάσθηκε ως επιμελήτρια Β’ στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης. Έχει παρακολουθήσει το the study day brazelton seminar και έχει εκπαιδευτεί στο Brazelton assessment scale (κλίμακα για την εκτίμηση της συμπεριφοράς του νεογέννητου βασιζόμενη σε λεπτομερή νευρολογική εξέταση). Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια επείγουσας παιδιατρικής (APLS) και από τα ιδρυτικά μέλη του APLS HELLAS. Εκπαιδεύτρια σε πολλά ανάλογα σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει διάφορα παιδιατρικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Gordon’s hellas, PIKLERIAN APPROACH OF EARLY CHILDHOOD EDUCATION κ.λ.π.) Από το 2008 εξασκεί καθημερινά την παιδιατρική κάνοντας επισκέψεις στα σπίτια μικρών ασθενών. Από το Μάρτιο του 2016 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Χαλάνδρι δίνοντας έμφαση στην ανεύρεση της καλύτερης δυνατής προσέγγισης του κάθε βρέφους ξεχωριστά.

Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
0 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email