Γνωριμία με το Εννεάγραμμα

Έναρξη εκπαίδευσης για την τυπολογία του Εννεαγράμματος

Εννεάγραμμα

Οι περισσότεροι από μας αναρωτιόμαστε γιατί ενώ φαίνεται να έχουμε πολλά από αυτά που επιθυμούμε, εντούτοις δεν νιώθουμε ότι η ζωή που ζούμε μας αρέσει. Ενώ άλλοι αναρωτιόμαστε πως γίνεται η τόση προσπάθεια που καταβάλουμε να μην έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δουλεύοντας με το Εννεάγραμμα, που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην ψυχολογία σαν μέθοδο αυτογνωσίας, θα ανακαλύψουμε κατ’ αρχήν τον τύπο της προσωπικότητάς μας. Μέσα από θεωρητικές πληροφορίες αλλά και βιωματικές ασκήσεις θα αντιληφθεί ο καθένας για τον εαυτό του τα εμπόδια που θέτει στη ζωή του καθώς και τον τρόπο για να τα ξεπεράσει. Επίσης πολύ σημαντικό θα καταλάβουμε σε βάθος τους ανθρώπους που είναι κοντά μας για θα μπορέσουμε να μπούμε «στα παπούτσια» τους.

Ο βασικός μας τύπος, όπως τον περιγράφουν με μεγάλη λεπτομέρεια οι Ράιζο και Χάντσον, μας δείχνει πώς να κατανοήσουμε τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς και συναισθηματικών αντιδράσεων, να εντοπίσουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις και να αναγνωρίσουμε τα κίνητρά μας συνειδητά και ασυνείδητα.

Το Εννεάγραμμα δεν περιορίζει την ανθρώπινη προσωπικότητα σε συγκεκριμένες τυπολογίες γιατί σαν κύριο σκοπό του έχει την αύξηση της επίγνωσης και κατανόησης του εαυτού καθώς και την διαδικασία και τον τρόπο της αλλαγής της ωρίμανσης του.

Ταξινομεί τους ανθρώπους βάσει των κυριάρχων επιθυμιών και φόβων καθώς και των βασικών δυνατοτήτων  και αδυναμιών , των παθών τους, ξεχωριστά για τον κάθε ένα τύπο του Εννεαγράμματος.

Άραγε τι ρόλο παίζει ο θυμός, η έπαρση, η ζήλια, η λαιμαργία , η λαγνεία , η νωθρότητα, ο φόβος, και ο δόλος στη ζωή μας;

Σε αυτές όλες τις αδυναμίες που αποτελούν τις κυρίαρχες τάσεις μας, μας δίνει απάντηση το Εννεάγραμμα.

Η γνώση αυτή που μας προσφέρει το Εννεάγραμμα για τον εαυτό μας , θα μας βοηθήσει να αρχίσουμε σταδιακά της διαδικασία της αυτογνωσίας. Μακριά από γενικόλογες περιγραφές και ασαφής προσδιορισμούς της προσωπικότητας μας  με έναν διαφορετικότερο δρόμο από αυτόν της κλασσικής ψυχοθεραπείας.

  • Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018
  • Θα πραγματοποιείται κάθε 1η και 3η Παρασκευή απόγευμα 17:00-20:00, 2 φορές κάθε μήνα.
  • Ο εκπαιδευτικός κύκλος θα διαρκέσει 4 μήνες.


Για το Εννεάγραμμα μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εννεαγράμματος Ελλάδος: www.enneagramma.gr

Συνολικό κόστος προγράμματος: 400€ + ΦΠΑ

Δυνατότητα πληρωμής σε 4 δόσεις

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στην παρακάτω φόρμα.


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106845369 & 6976654444 (10:00 – 12:30)

Εισηγήτρια: Άλια Σαμαρά Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια ΜΑ, με ειδίκευση στο Εννεάγραμμα.

 

Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email