Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας

Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας

Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας

Από την Τρίτη 14 Μαΐου και κάθε Τρίτη 19:00 με 20:30 θα διεξάγεται ομάδα χοροθεραπειας στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας “Βήμα Κοινό”.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε άτομα τα οποία αναζητούν να εκφραστούν με πιο δημιουργικά μέσα και επιθυμούν να βιώσουν με έναν διαφορετικό τρόπο τον εαυτό τους, το σώμα τους και τους άλλους. Μέλη της ομάδας μπορούν να αποτελέσουν ενήλικες άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση ή τον χορό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος(μέχρι 6 άτομα) και η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη. Φέρτε μαζί σας άνετα ρούχα και κάλτσες.

Στις χοροθεραπευτικές συνεδρίες, με κύρια μέσα το σώμα και την κίνηση θα επικεντρωθούμε στην ελεύθερη κινητική έκφραση, την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μη λεκτικής επικοινωνίας. Παράλληλα θα εστιάσουμε στην καλύτερη συνειδητότητα του σώματος και στις πληροφορίες – μηνύματα που η κίνηση μπορεί να μας αποκαλύψει. Το κινητικό υλικό που αναδύεται επεξεργάζεται και λεκτικά.

Οι συναντήσεις έχουν θεραπευτικό χαρακτήρα, γίνονται με συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα και διαρκούν 1,5 ώρα. Το περιεχόμενο των συνεδριών διαμορφώνεται μέσα από τις ανάγκες και τα αιτήματα των μελών της ομάδας με απώτερο στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη. Ο κυκλος χοροθεραπειας δεν έχει συγκεκριμενη διάρκεια, είναι θεραπεία ανοιχτού τελους. Η ολοκλήρωση ενός θεραπευτικού κύκλου διαμορφώνεται για τον κάθε θεραπευόμενο/η ξεχωριστά με βαση τις εξατομικευμενες ανάγκες του.

Κόστος: 100 € μηνιαίως
Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.

Την ομάδα συντονίζει η Όλγα Ψωμά, Ψυχολόγος – Χοροθεραπεύτρια.

*Η Χοροθεραπεία μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική ή αυτόνομη θεραπεία

*Διατίθενται και ατομικές συνεδρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες :
Βήμα Κοινό, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 315 και Αισχύλου, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρο). Τηλ: 2109768159. www.vimakoino.gr

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/2010883725883869/

Βιογραφικό σημείωμα

Η Όλγα Ψωμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι ψυχολόγος, κάτοχος BSc Psychology του Coventry University και πιστοποιημένη χοροθεραπεύτρια από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος.Έχει κάνει κλινική μετεκπαίδευση στα “Δυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια” στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναριακών κύκλων με αντικείμενο την ομαδική ανάλυση, την ψυχανάλυση, την ψυχαναλυτική ψυχοσωματική και τις θεραπείες μέσω τέχνης. Αποτελεί μέλος του British Psychological Society και τακτικό μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διάφορες δομές ψυχικής υγείας όπως ΣΟΨΥ, ΚΕΘΕΑ-ΔΙΑΒΑΣΗ, 18 ΑΝΩ. Σήμερα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές στο κέντρο ημέρας ΊΑΣΙΣ και συντονίζει ομάδες χοροθεραπείας για ενήλικες εξαρτημένους από τον τζόγο και το αλκοόλ στο ΚΕΘΕΑ – ΑΛΦΑ.

Αναλυτικές Πληροφορίες
39 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email