Φιλοσοφικό Καφενείο – “Ενότητα στην Διαφορετικότητα”

Ενότητα στην Διαφορετικότητα

Το προσεχές Φιλοσοφικό Καφενείο της Κίνησης ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου, στο Polis Art cafe, Πεσμαζόγλου 5, αίθριο Αρσακείου Μεγάρου, από τις 11.00-13.00, με θέμα :

“ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ”

 

Συντονίζει ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος

Eίσοδος ελεύθερη

Η ενότητα στην διαφορετικότητα είναι μια έννοια που δηλώνει την «ενότητα χωρίς ισοπεδωτική ομοιομορφία και την ποικιλομορφία χωρίς κατακερματισμό και ανταγωνισμό».

Αυτή ή έννοια μετατοπίζει την εστίαση από την ενότητα που βασίζεται σε μια απλή ανοχή στις διαφυλικές, φυλετικές, πολιτιστικές, γλωσσικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, πολιτικές, οικονομικές, ιδεολογικές ή ψυχολογικές διαφορές, προς μια πιο σύνθετη Ενότητα, με βάση την κατανόηση ότι η διαφορετικότητα εμπλουτίζει τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις.

 

Ιωάννης Αυγουστάτος
Σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο «La Sapienza» (Λα Σαπιέντσα) της Ρώμης, απ’όπου αποφοίτησε με άριστα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή ( Cognitive therapy) και στην Ομαδική (Analytic Group Psychotherapy) ψυχοθεραπεία. Μελετητής κοινωνικών και φιλοσοφικών ζητημάτων, δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί. Συντονίζει Ομάδες Αυτογνωσίας, αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής κατεύθυνσης. Διδάσκει από το...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Retreats