Επανασύνδεση με το ζώο δύναμης μας και τις αρχετυπικές του ιδιότητες

Επανασύνδεση με το ζώο δύναμης μας και τις αρχετυπικές του ιδιότητες

Επανασύνδεση με το ζώο δύναμης μας και τις αρχετυπικές του ιδιότητες

Είναι ένα βιωματικό σεμινάριο εμπνευσμένο από την Σαμάνικη Ενεργειακή Ιατρική εμπλουτισμένο με την σύγχρονη εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών.

Συντονιστές: Τζέσικα Μαργαρίτη

  • Ψυχοθεραπεύτρια
  • Expressive arts therapist
  • Shamanic Practitioner

Σκοπός σεμιναρίου:
Ο σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να επανασυνδεθούμε με την ενστικτώδη μας πλευρά, ώστε να νιώθουμε ολοκληρωμένοι. Μέσα από αυτήν την σύνδεση θα αντιληφθούμε τη δύναμη και την ελευθερία που υπάρχει στον πυρήνα μας. Θα έρθουμε σε επαφή με το ζώο δύναμης μας μέσα από το σαμάνικο ταξίδι για να συνδεθούμε με κρυμμένες δυνάμεις του ασυνείδητου. Το ζώο δύναμης μας θα είναι ο πολύτιμος βοηθός μας στο δρόμο της προσωπικής μας θεραπείας.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε:
Όσους έχουν επιθυμούν να ανακτήσουν την ζωτική τους ενεργεία και να ξανά αισθανθούν ολοκληρωμένοι
Σε όσους χρειάζονται μια δυνατή ώθηση να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της προσωπικής τους εξέλιξης .
Σε όσους θέλουν να τονώσουν την διαισθητική τους πλευρά και να έρθουν σε επαφή με την δύναμη της

Περιγραφή σεμιναρίου:
Αρχικά θα γνωριστούμε, θα ζεσταθούμε και θα νιώσουμε ασφάλεια. Σε αυτό το σεμινάριο με τον ήχου του τυμπάνου θα κάνουμε ένα σαμάνικο ταξίδι, στον κόσμο της θεραπείας του ασυνείδητου για να βρούμε το ζώο δύναμης μας. Στη συνέχεια με βοηθό την τέχνη θα δημιουργήσουμε μινιατούρες από πηλό. Μέσα από τη μοναδική ατμόσφαιρα ασφάλειας που δημιουργεί η εκφραστική θεραπεία μέσω τεχνών και την αισθητική απόσταση μπορούμε να κάνουμε ένα διάλογο μαζί του. Έτσι επανασυνδεόμαστε με τις ιδιότητες που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, παίρνοντας την ευθύνη για τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας.

Κάντε την κράτησή σας εδώ

Στοιχεία σεμιναρίου:
Ο Καμπελ υποστήριζε ότι το ανώτερο μυστήριο της ύπαρξης δεν μπορεί να εκφραστεί με το λόγο, γιατί προϋπάρχει και υπερβαίνει αυτόν. Η μόνη δυνατή προσέγγιση αυτού είναι η άμεση εμπειρία. Οι μύθοι και οι τελετές που τους αναπαριστούν μπορούν να οδηγήσουν σε μία τέτοια εμπειρία μέσω της σύνδεσης της ατομικής εμπειρίας με κάτι μεγαλύτερο. Έτσι όρισε και την ετυμολογία της λέξη religion (λατ. religio) ως re-link (επανασύνδεση). Η επανασύνδεση επιτυνχάνεται όταν μέσω της ενεργητικής φαντασίας αλλά και της τέχνης δώσουμε χώρο στην πρωτόγονη πλευρά μας να εκφραστεί μέσα από την αισθητική απόσταση που μας παρέχει η τέχνη.

Τι είναι το σαμάνικο ταξίδι

Το σαμάνικο ταξίδι είναι ένας καθοδηγουμενος διαλογισμός μέσα από τον οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αρχετυπικές διαστάσεις της ύπαρξης μας. Σε αυτό το τρίωρο εργαστήριο θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της θεραπείας (ασυνείδητο) όπου θα βρούμε και θα συνδεθούμε με το προσωπικό μας ζώο δύναμης.

Τι είναι αρχέτυπα;

Στον πυρήνα της ύπαρξής μας (ασυνείδητο) είναι το μέρος, στο οποίο κατά τον Καρλ Γιουνγκ εδρεύουν οι αρχετυπικες δυνάμεις, που κατά ένα μεγάλο βαθμό, καθορίζουν την έκφραση του εσωτερικού μας κόσμου. Τα αρχέτυπα μπορούμε να πούμε ότι είναι σύμβολα που μας βοηθούν να κατανοήσουμε και αναπτύξουμε τις πρωταρχικές μας αρετές, πέρα από τα δεσμά του νου, στο μοναδικό συμβολικό επίπεδο της ψυχής. Με τα αρχέτυπα επίσης μπορούμε ανακαλύψουμε δώρα, ταλέντα και δεξιότητες που ακόμα δεν έχουμε παρατηρήσει.

Τι είναι τα ζώα δύναμης;

Τα ζώα δύναμης είναι αρχέτυπα που όταν συνδεθούμε μαζί τους μας δίνουν πληροφορίες για τις δικές μας αρετές που για κάποιο λόγο έχουμε ξεχάσει.Το δώρο του ζώου δύναμης μας βελτιώνει τη σύνδεση κάποιου με το μεγάλο μυστήριο και συμπεριλαμβάνει τη θεραπεία του σώματος το νου και του πνεύματος. Φέρνει προσωπικό σθένος και μεταδίδει ιδιαίτερα εφόδια για τη φάση που βρισκόμαστε στην προσωπική μας ανάπτυξη.

Πληροφορίες συμμετοχής

  • Ολιγομελής τμήμα
  • Στο διάλυμα διατίθεται καφές και τσάι, καθώς και αρτύματα
  • Καλό είναι να φοράμε άνετα ρούχα.
  • Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ημερομηνία: 19/02/2019 6:30 μμ
Διάρκεια: 3 ώρες
Τοποθεσία: Κέντρο Έντεχνης Δράσης και θεραπείας
Κόστος συμμετοχής : 20€
Κόστος συμμετοχής για τα μέλη μας: 15€

Το κέντρο μας βρίσκεται στο Θησείο Ακάμαντος 30 με την επωνυμία Κέντρο Έντεχνης Δράσης και Θεραπείας. Με θεά τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου, μόλις 7-8 λεπτά από την στάση του ΗΣΑΠ «Θησείο» ή την στάση μετρό «Ακρόπολη». Επίσης για όσους επιθυμούν να έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσω υπάρχει άφθονος χώρος στάθμευσης μπροστά από το κέντρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές .

210.3461 674 & 6974078539

EMAIL: info@art-therapy.center

Τζέσικα Μαργαρίτη
H Τζέσικα Μαργαρίτη είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ειδικευμένη στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία και στην προσωποκεντρική και βιωματική μέθοδο Fοcusing. Είναι απόφοιτη του Counselling & Therapy Validated Course και του ελληνικού κέντρου Focusing. Εργάζεται ως ατομική θεραπεύτρια, συντονίστρια ομάδων προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας του Εσωτερικού Παιδιού, και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Αναπαράσταση στο Ελληνικό...
Αναλυτικές Πληροφορίες
2 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email