Εργαστήριο Καρδιακής Νοημοσύνης

Εργαστήριο Καρδιακής Νοημοσύνης

Εργαστήριο Καρδιακής Νοημοσύνης

Γνωστή ως η νοημοσύνη της καρδιάς, η πρακτική της νοερής απεικόνισης ενώνει την δύναμη με την αγάπη.
Έλα στο πρώτο από μια σειρά τρίωρων μηνιαίων εργαστηρίων για να εξερευνήσεις αυτή τη σύνδεση δύναμης και αγάπης μέσα από ασκήσεις νοερής απεικόνισης που επιφέρουν συνειδητοποίηση, αυτονομία και ελευθερία.

Τι θα κάνουμε στο εργαστήριο

Ασκήσεις, ασκήσεις, ασκήσεις!

Αν και δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τα άγχη και τις διαταραχές που φέρνει η καθημερινότητα, μπορούμε να τις μετουσιώσουμε σε διδακτικές εμπειρίες για να επιφέρουμε την αλλαγή που θέλουμε να δούμε. Η εισηγήτρια θα σού δείξει πώς εφαρμόζεται η νοερή απεικόνιση για να εντοπίσεις τι είναι αυτό ακριβώς που σε περιορίζει, να διαπιστώσεις συγχρόνως τις επιλογές που σού δίνουν διέξοδο και να δημιουργείς καλή ψυχική και σωματική υγεία στη ζωή σου.

Μετά από κάθε άσκηση, δίνεται στον κάθε συμμετέχοντα η ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του. Η εισηγήτρια θα σε βοηθήσει στην κατανόηση της διορατικής σου εμπειρίας και σε περίπτωση που χρειαστεί, θα σε καθοδηγήσει επί τόπου σε περαιτέρω διορατική εξερεύνηση του θέματος.

Η νοερή απεικόνιση λειτουργεί ταυτόχρονα διαγνωστικά, καθώς οι εικόνες καθρεφτίζουν τη σωματική, συναισθηματική, νοητική και πνευματική πτυχή της ύπαρξής μας που χρήζουν εξερεύνησης και ίασης, και θεραπευτικά καθώς αποκαλύπτει έναν ενεργό θησαυρό θεραπευτικών συμβόλων που συγκροτούν το κλειδί της μετουσίωσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εκπαίδευση στη σωστή εφαρμογή της και στην κατανόηση της γλώσσας και των μηνυμάτων που επικοινωνεί.

Εγκεφαλική Ανασύνδεση

Η συνειδητή άσκηση της νοερής απεικόνισης είναι καθαρά βιωματική διαδικασία, καθώς εμπλέκει και τις πέντε αισθήσεις. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, άλλος βλέπει, άλλος ακούει, άλλος μυρίζει, άλλος γεύεται, άλλος βιώνει κάποιες αισθήσεις στο σώμα του. Είναι, επίσης, δυνατόν ο ασκούμενος να αντιλαμβάνεται χωρίς καμία από τις πέντε αισθήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, απλά γνωρίζει. Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της νοερής απεικόνισης, ο ασκούμενος βιώνει μια εμπειρία. Έχει παρατηρηθεί πως, όταν ανταποκρινόμαστε σε εμπειρίες, αλλάζει η φυσική σύνθεση του εγκεφάλου μας. Εξερευνώντας και αλλάζοντας την εμπειρία, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα νευρωνικά δίκτυα και να ανασυνδέσουμε ευεργετικά τον εγκέφαλό μας, επιφέροντας θετικές αλλαγές στη φυσιολογία μας.

Ενοποίηση Δύναμης και Αγάπης

Η δύναμη είναι η ικανότητα να συμμετέχεις εν γνώσει σου στην αλλαγή μέσω συνειδητοποίησης και αισθανόμενος την ελευθερία να πράξεις επί των προθέσεών σου. Μέσω της νοερής απεικόνισης, απενεργοποιούμε τη δύναμη της λογικής που περιορίζει και καταπιέζει και ενεργοποιούμε την απελευθερωτική δύναμη που ρέει από μια ευφάνταστη νοημοσύνη της καρδιάς.

Η αγάπη και η δύναμη μαζί επιφέρουν επαυξημένη επίγνωση και σύνδεση με την εσωτερική μας σοφία κι αυτή είναι η αρχή της καλής υγείας και της αυτοΐασης. Πολλές έρευνες έχουν καταστήσει αποδεκτή, αν και όχι ευρέως στη συμβατική ιατρική, τη δύναμη που ασκεί ο νους στο σώμα, στη γέννηση, αλλά και στη θεραπεία μιας πάθησης. Η δε αγάπη συχνά θεωρείται ασήμαντο θεραπευτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι η αγάπη ενδυναμώνει τους μύες, καθιστά πιο υγιή την καρδιά και ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Σαφώς βελτιώνει τις σχέσεις και υπερβαίνει τα όρια του λογικού νου με τη δύναμη να αγγίξει και να επηρεάσει τους πάντες.

Επιστημονικές Μελέτες

Οι εικόνες που επιλέγουμε να παραμένουν στη ψυχοσύνθεσή μας, εκούσια ή ακούσια, επιδρούν στη ψυχοφυσιολογία μας. Έρευνες με εγκεφαλογραφήματα έχουν δείξει ότι οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται με αυτό που θεωρείται «κανονική» αντίληψη ενεργοποιούνται και με τη νοερή απεικόνιση (Miyashita, 1995). Για παράδειγμα, η νοερή απεικόνιση ενός τηλεφώνου, ενεργοποιεί τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν βλέπεις ένα τηλέφωνο μπροστά σου (Posner, 1993).

Το 2012 ο αναπληρωτής καθηγητής Ulas Kaplan του James Madison University και ο Dr. Gerald Epstein, MD, ψυχίατρος και ιδρυτής του American Institute for Mental Imagery, μελέτησαν την εφαρμογή της νοερής απεικόνισης με σκοπό την παρακολούθηση της μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η εφαρμογή της νοερής απεικόνισης επέφερε σημαντική αύξηση στη συνοχή του καρδιακού ρυθμού.
(Imagination, Cognition and Personality, Vol. 31(4) 297-312, 2011-2012)

Οι ίδιοι εκπόνησαν μια άλλη έρευνα το 2014 που απέβλεπε στην ποιοτική μελέτη των θετικών αλλαγών που επιφέρει η νοερή απεικόνιση στην καθημερινή ψυχοφυσιολογία του ανθρώπου. Παρατηρήθηκε ότι τα αποτελέσματα της ομάδας που εφάρμοσε τη νοερή απεικόνιση υπερέβησαν εκείνα των άλλων δύο ομάδων που εφάρμοσαν θετικές δηλώσεις και μια απλή διαδικασία σκέψης. Ανακάλυψαν επιπλέον ότι, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της νοερής απεικόνισης, μειώθηκαν τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες), πράγμα που δε συνέβη με τις άλλες ομάδες.
(Imagination, Cognition and Personality, Vol. 34(1) 73-96, 2014-2015).

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε ανθρώπους με δυσκολίες νοητικής, συναισθηματικής και σωματικής φύσης.
  • Σε ανθρώπους χωρίς δυσκολίες νοητικής, συναισθηματικής και σωματικής φύσης..
  • Σε όσους θέλουν να μάθουν μια μέθοδο για να διευρύνουν την αυτεπίγνωσή τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.
  • Σε επαγγελματίες που αναζητούν εμπεριστατωμένες τεχνικές που θα τούς διευκολύνει να βοηθούν τους πελάτες τους πιο αποτελεσματικά.
  • Για όσους αποφασίσουν να εντάξουν την νοερή απεικόνιση στην πρακτική τους, προβλέπεται βεβαίωση παρακολούθησης μετά κάθε τρίωρο εργαστήριο και πιστοποίηση επαγγελματικής πρακτικής νοερής απεικόνισης μετά από τριετή εκπαίδευση.

Πότε
Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2019
Ώρες: 6μμ – 9μμ

Πού
SHANTOM ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Τριπόλεως 35Α, Κάτω Χαλάνδρι
5 λεπτά περπάτημα από το μετρό ΣΤ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Κόστος Συμμετοχής

60€

10% έκπτωση για ζευγάρια

Τρόποι Συμμετοχής

Μπορείς να συμπληρώσεις το παρακάτω ηλεκτρονικό έγγραφο για να σε καλέσω

ή να με καλέσεις εσύ στο 6970 034 299

ή να αποστείλεις email στη διεύθυνση demetra@apollogateway.org

Δήμητρα Χριστοφορίδη
Πιστοποιημένη Εισηγήτρια Νοερής Απεικόνισης και ιδρύτρια του Apollonean Gateway for Mental Imagery-AGMI®, το οποίο υποστηρίζεται και είναι εγκεκριμένο από τον Dr. Gerald Epstein, MD, διεθνώς αναγνωρισμένο ψυχίατρο και Ιδρυτή του American Institute for Mental Imagery της Νέας Υόρκης. Είναι, επίσης, πιστοποιημένη Professional Coach, έχοντας ολοκληρώσει τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση στη CWays Group και κάτοχος...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
266 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email