Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης – Η Αγάπη που Παραμένει

Εργαστήριο Συστημικής Αναπαράστασης - Η Αγάπη που Παραμένει

Από τον Έρωτα, στην Αγάπη και τη Συντροφικότητα..

Ποιες κρυφές δυνάμεις σμίγουν έναν άντρα και μια γυναίκα και τους οδηγούν στον έρωτα;

Ποιες δυνάμεις ακολουθούν και οδηγούν το ζευγάρι στην αγάπη;

Τι ζητάει η αγάπη από αυτούς;

Πως πετυχαίνει η σχέση του ζευγαριού;

Πως φτάνει το ζευγάρι στην αγάπη που διαρκεί, που παραμένει;

Τι κάνει τα ζευγάρια να αναπτύσσονται αμοιβαία;

Ποιος μπορεί να πει κάτι όπως, «σε αγαπώ»; Τι συμβαίνει στην ψυχή του όταν λέει αυτή την φράση; Τι συμβαίνει στην ψυχή του άλλου, στον οποίο απευθύνει αυτή την φράση;

Όταν κάποιος λέει την φράση αληθινά, η ψυχή του πάλλεται. Μέσα της συμπυκνώνεται κάτι, που στη συνέχεια φουσκώνει σαν κύμα και τον παρασέρνει. Ίσως να αμύνεται εναντίον της από φόβο για το που θα τον μεταφέρει και σε ποιαν όχθη θα τον αποθέσει. Μπορεί επίσης να αναρριγήσουν και η άλλη ή ο άλλος, στους οποίους απευθύνεται αυτή τη φράση. Διαισθάνονται ότι κάτι θ’ αλλάξει μέσα τους, ότι μπορεί ίσως να τους δεσμεύσει έντονα και να καθορίσει την ζωή τους για πάντα. Και υπάρχει βέβαια και ο φόβος για το εάν θα αντέξουμε αυτή την φράση μέχρι το τέλος κι εάν θα συμφωνήσουμε για την σπουδαιότητά της και εάν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τον εαυτό μας σ’ αυτή, άσχετα από το εάν την λέμε εμείς οι ίδιοι ή είμαστε αποδέκτες της. Όμως δεν υπάρχει ομορφότερη φράση, καμιά άλλη που να μας αγγίζει τόσο βαθιά και να μας συνδέει τόσο στενά μ’ έναν άλλο άνθρωπο. Είναι μια ταπεινή φράση. Μας καθιστά ταυτόχρονα μικρούς και μεγάλους. Μας καθιστά βαθύτατα ανθρώπινους.

Bert Hellinger

 

Άντρας & Γυναίκα – Η αγάπη που διαρκεί

 

Η πετυχημένη αγάπη είναι ανθρώπινη, κοντά στο συνηθισμένο. Αυτή η αγάπη ξεκινάει ανάμεσα στον άνδρα και στην γυναίκα.
Όλες οι άλλες σχέσεις αναπτύσσονται αργότερα, μέσα απ’ αυτή την αγάπη. Αποτελεί την βάση όλων των ανθρώπινων σχέσεων και μας συνεπαίρνει ακαταμάχητα.
Γιατί ο άνδρας χρειάζεται, για να είναι ολοκληρωμένος, τη γυναίκα και η γυναίκα χρειάζεται, για να είναι ολοκληρωμένη, τον άνδρα.
Είναι μια έντονη επιθυμία, που τους οδηγεί τον έναν στον άλλο.
Αυτή η επιθυμία, η οποία περιγράφεται μερικές φορές από ορισμένους υποτιμητικά ως ένστικτο, είναι η πιο ισχυρή κίνηση της ζωής.
Προάγει τη ζωή. Επομένως αυτή η επιθυμία και αυτός ο πόθος είναι συνδεδεμένα βαθύτατα με την αρχέγονη βάση της ζωής.
Αναγνωρίζοντάς το, συνδεόμαστε μέσω αυτής της αγάπης με την πρωτογενή βάση της ζωής. Όποιος αφήνεται σ’ αυτή την αγάπη νοιώθει να ωθείται στην καταξίωσή του.
Η μεγαλύτερη ευτυχία άλλα και η βαθύτερη δυστυχία είναι το αποτέλεσμα αυτού του πόθου και αυτής της αγάπης.
Μέσα από αυτήν αναπτυσσόμαστε.
Όποιος έχει αφεθεί σε αυτήν την αγάπη, μετά από λίγο καιρό ξεχειλίζει….

Bert Hellinger

 

Η Μέθοδος

Η Συστημική Αναπαράσταση πραγματεύεται την εμπλοκή και την συμφιλίωση τόσο στο οικογενειακό σύστημα όσο και σε άλλα μεγαλύτερα συστήματα. Μπορεί λοιπόν κανείς να δει και να περιγράψει τις αόρατες δυναμικές που κρύβονται σ’ ένα σύστημα και στις οποίες εγκλωβίζονται τα μέλη του, μ’ έναν όχι υγιή τρόπο.

Μόνον αφού κάποιος πρώτα αποκαλύψει αυτές τις δυναμικές, μπορεί έπειτα να ψάξει και να βρει τον δρόμο προς την λύση. Σύμφωνα με τον Bert Hellinger, για να ευοδωθούν οι ανθρώπινες σχέσεις , προϋπόθεση είναι να δει κανείς και να αποδεχτεί την πραγματικότητα ως έχει, και όχι όπως θα ήθελε να είναι.

Με την βοήθεια της Συστημικής Αναπαράστασης μπορεί κάποιος να βρει λύσεις σε υπαρξιακά προβλήματα και σε συγκρούσεις που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων.

Έχει αποδειχθεί επίσης, ότι πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες μπορεί να οφείλονται σε τέτοιες συγκρούσεις και η λύση τους, μπορεί να ενεργοποιήσει τις αυτοθεραπευτικές δυνάμεις της ψυχής.

Όλγα Μπασιούδη

 

Κόστος Συμμετοχής: 120 ευρώ + φ.π.α. 24%

Η τιμή περιλαμβάνει vegan catering.

Όλγα Μπασιούδη
Γεννήθηκα, μεγάλωσα και έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στην Θεσσαλονίκη. Οι φιλοσοφικές μου ανησυχίες και η αγάπη μου για τη θεραπευτική με οδήγησαν, πριν από πολλά χρόνια, να ξεκινήσω ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης. Αναζητούσα λύσεις βαθιές και ουσιαστικές, διαρκείς κι αληθινές – λύσεις ζωής. Τα αναπάντητα ερωτήματά μου και τα προβλήματα της ζωής...
Αναλυτικές Πληροφορίες
101 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email