Θεραπευτική Προσέγγιση Γυναικολογικών Διαταραχών Μέσω Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) – Ομιλία με τον Νίκο Ντούπη

  • Εναλλακτική Ατζέντα
  • Events
  • Αθήνα
  • Θεραπευτική Προσέγγιση Γυναικολογικών Διαταραχών Μέσω Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) – Ομιλία με τον Νίκο Ντούπη
kineziki iatriki

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική αποτελεί ένα πλήρες ιατρικό σύστημα με ξεχωριστούς κανόνες ανατομίας φυσιολογίας και παθοφυσιολογίας, διάγνωσης και θεραπείας των διαφόρων νόσων. εφαρμόζεται για περισσότερα από 4000 χρόνια και έχει υποστεί τις λιγότερες φθορές στην πορεία του χρόνου.

Λίγα λόγια για την Παραδοσιακό Κινέζικο Βελονισμό

Ο Βελονισμός είναι ένα από τα εργαλεία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής(ΠΚΙ). Πρόκειται για μια πανάρχαια θεραπευτική τεχνική, που αφυπνίζει και ευθυγραμίζει τις δυνάμεις αυτοίασης στο ανθρώπινο σώμα.

Σε διάφορα φιλοσοφικά και ιατρικά συστήματα του παρελθόντος, (Ινδική Ιατρική, Αρχαία Ελληνική Ιατρικη) διατυπώνεται η άποψη ότι ο άνθρωπος αποτελείται από ένα αιθερικό σώμα στο οποίο διοχετεύεται η γήινη υλική ενέργεια ώστε να παραχθεί το φυσικό σώμα.

Με την χρήση των μεσημβρινών είτε μέσω του βελονισμού, είτε μέσω οποιασδήποτε άλλης εναλλακτικής θεραπευτικής τεχνικής (ρέικι, shiatsu) επεμβαίνουμε πρωταρχικά στην αιθέρια ενέργεια του ατόμου, η οποία λόγω της άμεσης σύνδεσης με την ύλη, έχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζει την κίνηση και την υλική υπόσταση του ατόμου (π.χ την κίνηση του αίματος μέσα στα αγγεία).

Όπως αναφέρει και ένας Κινέζος Δάσκαλος του Βελονισμού, όταν η βελόνα εισχωρήσει στο σημείο, τότε ανοίγεται ένα κανάλι το οποίο οδηγεί στο κέντρο της ανθρώπινης ύπαρξης, κίνηση η οποία διευθετεί κάθε ανωμαλία υπάρχει μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Μέσα από αυτή την προσέγγιση μπορουμε να κατανοήσουμε την ολιστικότητα του θεραπευτικού μοντέλου του βελονισμού.
Μία από τις πολύ συχνές ερωτήσεις που συχνά καλούμαστε να απαντήσουμε είναι σε ποιες περιπτώσεις – παθήσεις ενδείκνυται ο βελονισμός.

Ο Βελονισμός , όπως και κάθε εναλλακτική μορφή ίασης δεν θεραπεύει παθήσεις. Βοηθάει τους ασθενείς να αφυπνίσουν τις δυνάμεις αυτοΐασης στο σώμα τους. Με αυτήν την έννοια μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε υποφέρει, είτε σωματικά, είτε ψυχικά.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν εντάσσεται και η θεραπευτική προσέγγιση των γυναικολογικών διαταραχών. Οι γυναίκες έχουν αλάνθαστες μεθόδους αναζήτησης θεραπευτικής βοήθειας βασισμένες πιο πολύ στο ένστικτο και στην διαίσθηση.

Το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος αναζητά εναλλακτική θεραπεία στην Δύση, οφείλεται στην εμιστοσύνη και την υποστηριξη που παρέχουν οι γυναίκες σε όλους τους εναλλακτικούς θεραπευτές.

Στην σύντομη παρουσίαση θα μιλήσουμε για το πως η παραδοσιακή κινέζικη θεώρηση και θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στις γυναικολογικές παθήσεις.

Δυσμηνόρροια, προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, αμηνόρροια, εμμηνόπαυση, μειωμένη επιθυμία για σεξουαλική επαφή, διαταραχές γυναικείου κύκλου, τοκετός, λοχεία, γαλακτοφορία, ινομυώματα, πολυκυστικές ωοθήκες, ενδομητρίωση.

Κυριακή 22 Απριλίου στο «ΑΛΟΡΑΜΑ – η τέχνη του εὖ Zen»
Ώρες: 11.00 – 13.00
Περιορισμένες θέσεις
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή
Κόστος συμμετοχής: Εισφορά 5€, για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του χώρου.

Νίκος Ντούπης
Η Ενασχόλησή του με τις εναλλακτικές θεραπείες ξεκίνησε το 1999 όταν ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα Raja Yoga, στη συνέχεια η μύηση του στην εσωτερικότητα, την συνειδητότητα της Hatha Kriya Yoga αλλά και των δυνάμεων αυτοΐασης της ανθρώπινης φύσης τον οδήγησε στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, εκεί με δάσκαλο τον Αλεξανδρο Τηλικίδη μυήθηκε...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email