Γράψε το δικό σου παραμύθι!

Γράψε το δικό σου παραμύθι!

Γράψε τα δικά σου άρτια παραμύθια στο Harmony & Creativity!

Σεμινάρια γραφής παραμυθιού (στα Ελληνικά) — Διδάσκει η Άννα Αθανασιάδου

Κάθε Σάββατο 2 – 4 το απόγευμα. Έναρξη 2 Νοεμβρίου

(διάρκεια δώδεκα εβδομάδες)

Το παραμύθι είναι ένα ξεχωριστό είδος λογοτεχνίας με ιδιαίτερη φόρμα και απαιτήσεις. Το εισαγωγικό αυτό μάθημα μυεί τους σπουδαστές στις βασικές αρχές που διέπουν τη γραφή σύγχρονων και κλασικών παραμυθιών που απευθύνονται είτε σε παιδιά είτε σε ενήλικες.

Οι σπουδαστές εξετάζουν και αναλύουν—με σκοπό να αναπαράξουν—τη δομή και τη μορφή μιας γκάμας παραμυθιών από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα άκρως μετα-μοντερνικά.

Βαρύνουσα σημασία δίνεται στις ιδιαιτερότητες των παραμυθιών, όπως ο αόριστος τόπος και χρόνος, οι συχνά αλληγορικοί χαρακτήρες, η αλληλεπίδραση φυσικών και υπερφυσικών στοιχείων, τα πολλά και διαδοχικά επεισόδια, η εσκεμμένη έλλειψη ποικιλομορφίας, το ηθικό δίδαγμα και η προφορική χροιά της απλουστευμένης γλώσσας.

Οι σπουδαστές παράγουν τα δικά τους παραμύθια κάτω από την καθοδήγηση και την επιμέλεια της διδάσκουσας, με σκοπό τη δημοσίευση τους σε λογοτεχνικά περιοδικά ή αυτόνομα βιβλία.

Το μάθημα αποτελεί ταυτόχρονα σημαντικό εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να δημιουργήσουν παραμύθια και εκπαιδευτικές ιστορίες για τους μαθητές τους. Το παραμύθι ως εκπαιδευτικό μέσο ανανεώνει την καθημερινή μαθησιακή διαδικασία και την κάνει ελκυστική και βιωματική.

  • Τα δίδακτρα πληρώνονται σε τρεις δόσεις των 55 ευρώ (55 ευρώ το μήνα)
  • Τα μαθήματα διεξάγoνται στη Σχολή μας ( Harmony & Creativity) που βρίσκεται στο Cosmos Center, Λεωφόρος Κηφισίας 125-127, κοντά στο μετρό Πανόρμου.
  • Για κρατήσεις θέσεων ή περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας email στο harmonyandcreativity@gmail.com ή τηλεφωνήστε μας στο 6976147605.

 

Η Σχολή Δημιουργικής Γραφής Harmony & Creativity, υπό τη Διεύθυνση του Ιδρυτή της Δρ. Δημήτρη Μπογιατζή (Διδακτορικό στη Σύγχρονη Λογοτεχνία από την Αμερική και Διδακτορικό στη Δημιουργική Γραφή από την Αγγλία) διδάσκει Δημιουργική Γραφή με απόλυτη συστηματικότητα και οργάνωση, φέρνει σε επαφή τους σπουδαστές με τα σύγχρονα ρεύματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και παράλληλα έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα μια κοινότητα συγγραφέων και δημιουργικών ατόμων.

Το Harmony & Creativity είναι πιστοποιημένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 (ΚΔΒΜ1) από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠΕΠ/ Υπουργείου Παιδείας).

Γνωρίστε την ομάδα Δημιουργικής Γραφής και αποκτήστε τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με δημιουργικούς ανθρώπους και να δημοσιεύετε τα παραμύθια σας, τα διηγήματά σας, τα ποιήματά σας και τις απόψεις σας! Για περισσότερα κάντε κλικ εδώ 

Για κρατήσεις θέσεων ή περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας email στο harmonyandcreativity@gmail.com ή τηλεφωνήστε μας στο 6976147605.

Δείτε άλλες εκδηλώσεις από το Harmony and Creativity
Άννα Αθανασιάδου
Η Άννα Αθανασιάδου έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Εργάζεται ως φιλόλογος στον χώρο της ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης από το 1998. Έχει γράψει παιδικά βιβλία και βιβλία με εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά Δημοτικού καθώς και βιβλία για νηπιαγωγούς και...
Αναλυτικές Πληροφορίες
1K Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email