Κύκλος Εκπαίδευσης στη Συστημική Σκέψη & Πράξη – Φαινομενολογία Οικογενειακών συστημάτων

Κύκλος Εκπαίδευσης στη Συστημική Σκέψη & Πράξη – Φαινομενολογία Οικογενειακών συστημάτων

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ HELLINGER & ΑΡΩΓΗ ΖΩΗΣ

Η δόμηση της σχέσης μας με τους άλλους και με την ίδια τη Ζωή, ξεκίνησε από το σπίτι και την οικογένεια και επεκτάθηκε στο σχολείο, στην παρέα, στις ερωτικές σχέσεις, στην κοινότητα όπου ζούμε. Όλα αυτά τα περιβάλλοντα είναι Ανθρώπινα Συστήματα, που με το καθένα έχουμε τη δική μας εμπειρία του Ανήκειν, προσωπικούς Δεσμούς, και όπου αναπτύξαμε Δούναι και Λαβείν με τα άλλα μέλη, μέσω πράξεων, εκδήλωσης συναισθημάτων και συμμετοχής σε γεγονότα.

Στην ουσία, βιώνουμε τη Ζωή μέσα από τη θέση και τους ρόλους μας στα Συστήματα που ανήκουμε. Ένα μεγάλο μέρος των επιλογών μας επηρεάζεται, διαμορφώνεται και πολλές φορές καθορίζεται από τη συλλογική δυναμική και την ενέργεια του Συστήματός μας. Άρα, αξίζει πραγματικά να μελετήσουμε και να επιγνώσουμε, βιωματικά, την εκδήλωση των συστημικών φαινομένων – είναι σαν να κάνουμε ταξίδι σε ένα ολόκληρο νέο σύμπαν προσωπικής αλήθειας.

Ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά της πραγματικότητας: εκεί όπου δεν «κατασκευάζουμε» εμείς τον κόσμο μας, αλλά ανακαλύπτουμε τη δική του δομή, τις λύσεις που είναι εφικτές. Η Συστημική Σκέψη βασίζεται στην ολιστική αντίληψη της πραγματικότητας, κτίζει ενότητα, γεννά την ευτυχία και ωριμάζει καταλυτικά. Τα αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή μάς δίνουν ελπίδα και πίστη στον Άνθρωπο. Αλλάζουμε με τρόπο φυσικό, «από καρδιάς»…

Νίκος Βαγιακάκος – Συντονιστής εκπαίδευσης

 

Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΣΠ – Αλφάβητο Ζωής
ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ & ΠΡΑΞΗ με βάσητη ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ

Οι πιστοποιημένες σπουδές «ΣΣΠ» από το Αλφάβητο Ζωής περιλαμβάνουν 9 βιωματικά 2ήμερα Σεμινάρια (Σαββάτου) και 9 Εργαστήρια Συστημικών Λύσεων (Κυριακής), σε μηνιαία βάση, με ένα θεμελιώδες συστημικό θέμα κάθε φορά, πάνω στο οποίο παρέχεται η εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται προσωπικά τους θέματα με συστημικές αναπαραστάσεις και συναφείς τεχνικές.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αναπτύξει στα μέλη την ικανότητα συστημικής αντίληψης και την παραγωγή Συστημικής Σκέψης, πάνω στα φαινόμενα που αφορούν την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή μας και την προσωπική επίτευξη.

Το πρόγραμμα εφαρμόζει αναπτυγμένες μεθόδους και τεχνικές, μια εκλεπτυσμένη και αποτελεσματική Συστημική Πράξη, όπως ισχύει διεθνώς (Hellinger Family Constellation, Systemic Psychiatry, Neuro-Imaging Gestalt, Solution Focus, Systemic Coaching κ.α.)

Ο κύκλος ΣΣΠ, αποτελεί τη βάση πιστοποίησης των επαγγελματικών σπουδών στη Συστημική και Οικογενειακή Αναπαράσταση κατά Bert Hellinger (ΕΣΣΑΗ).

Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεχίσουν και να ενταχθούν στον τριετή κύκλο (πρώτο έτος ΣΣΠ, δεύτερο έτος ΕΣΣΑΗ-Α, τρίτο έτος ΕΣΣΑΗ-Β), η ολοκλήρωση του οποίου οδηγεί σε επαγγελματική κατάρτηση και πιστοποίηση στη ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗ ΖΩΗΣ (σε ατομικό επίπεδο) καθώς και στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του ψυχοκοινωνικού χώρου: σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης, εμψυχωτές και συντονιστές ομάδων, personal και life coaches. Απευθύνεται επίσης φυσικά σε όλους όσους αγαπούν τη συστημική φαινομενολογία και τη φιλοσοφική και θεραπευτική προσέγγιση του Μπερτ Χέλλινγερ και σε ανθρώπους με σοβαρή πρόθεση στο μονοπάτι της αυτογνωσίας.

Η πρώτη συνάντηση του κύκλου «Συστημική Σκέψη και Πράξη» (ΣΣΠ), τον Οκτώβρη, αποτελεί ταυτόχρονα ένα εργαστήριο γνωριμίας (foundation workshop) που έχει σκοπό να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στον κύκλο της εκπαίδευσης και να τους δώσει τη δυνατότητα να διαπιστώσουν στην πράξη το ενδιαφέρον τους για την προσφερόμενη θεματολογία και τον τρόπο εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο εκπαίδευσης ΣΣΠ και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αλφάβητου Ζωής παρέχονται, κατόπιν επικοινωνίας, από τη Γραμματεία του Πολυχώρου Χείρωνα ή απευθείας από το ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ.

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Ουρανός» Παιανία – 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ατομικά Δίδακτρα: 150 ευρώ, ανά Σεμινάριο (κύκλος 9 σεμιναρίων, σε μηνιαία βάση)

Πιστοποίηση: 250 ευρώ (1/7 έως 22/9 )

Early Bird έως 31/10/2018, δίδακτρα καταβλητέα σε 4 δόσεις των 350 ευρώ (μείον 12,5% στα μηνιαία δίδακτρα!)

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΣΠ – Ατζέντα συναντήσεων:

Ώρες Διεξαγωγής για όλα τα Σαββατοκύριακα

Σάββατο: 13:00-19:00

Κυριακή: 11:00-19:00

1ο Σεμινάριο – 27 & 28/10/2018 : «Το Πρόβλημα Καθοδηγεί τη Λύση του»

2ο Σεμινάριο – 17 & 18/11/2018: «Δεσμοί Αγάπης που Εξαρτούν ή Απελευθερώνουν»

3ο Σεμινάριο – 08 & 09/12/2018: «Το Ζευγάρι Επικρατεί ή Ζευγαρώνει;»

4ο Σεμινάριο – 19 & 20/1/2019: «Το Φυσικό Δικαίωμα του Παιδιού στους Γονείς»

5ο Σεμινάριο – 16 & 17/2/2019: «Η Συνείδηση ως Τύραννος και ως Δάσκαλος»

6ο Σεμινάριο – 16 & 17/3/2019: «Οι Εικόνες που Θεραπεύουν την Ψυχή»

7ο Σεμινάριο – 20 & 21/4/2019: «Το Πεδίο της Αγάπης Γεννά την Ενότητα»

8ο Σεμινάριο – 18 & 19/5/2019: «Το Παρόν Διαμορφώνει Παρελθόν και Μέλλον»

9ο Σεμινάριο – 22 & 23/6/2019 : «Η Ασθένεια ως Πύλη Θεραπείας»

Πιστοποίηση – 21 & 22/09/2019 : «Η Συστημική Σκέψη ως Πράξη Ζωής»

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε μαζί σας

 


Άννα Σαλιβέρου
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Personal Coach, Σύμβουλος και Συντονίστρια στην Εργασία της Συστημικής Αναπαράστασης ατόμων, ζευγαριών και εκπαιδευτικών ομάδων, στα πλαίσια του συστήματος εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ. Η Άννα ειδικεύεται στη συστημική έρευνα και την πειραματική ανάπτυξη νέων εργαλείων και τεχνικών στα πεδία της Φαινομενολογίας των Ανθρωπίνων Σχέσεων και της Οικογενειακής Αναπαράστασης. Εστιάζει στη...
Νίκος Βαγιακάκος
Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Εκπαιδευτής Ανθρώπινου Δυναμικού από το 1985, ο Νίκος Βαγιακάκος έχει σημαντική εμπειρία άσκησης της Συστημικής Σκέψης & Πράξης, του NLP και του Coaching προς άτομα, ζευγάρια και στελέχη επιχειρήσεων. Έχει εκπαιδευτεί ειδικά στη Φαινομενολογική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική (2001-2006, Hellinger, Beaumont, Schneider, Weber et.αl.), στην Προγονική Θεραπεία και στην Τεχνική...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
NLP & Life Coaching Program 2019
Επερχόμενη
Ιούνιος 23, 2019
Αθήνα
81 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email