Κύκλος Εκπαίδευσης στη Συστημική Σκέψη & Πράξη – Φαινομενολογία Οικογενειακών συστημάτων

Κύκλος Εκπαίδευσης στη Συστημική Σκέψη & Πράξη – Φαινομενολογία Οικογενειακών συστημάτων

ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ HELLINGER & ΑΡΩΓΗ ΖΩΗΣ

Η δόμηση της σχέσης μας με τους άλλους και με την ίδια τη Ζωή, ξεκίνησε από το σπίτι και την οικογένεια και επεκτάθηκε στο σχολείο, στην παρέα, στις ερωτικές σχέσεις, στην κοινότητα όπου ζούμε. Όλα αυτά τα περιβάλλοντα είναι Ανθρώπινα Συστήματα, που με το καθένα έχουμε τη δική μας εμπειρία του Ανήκειν, προσωπικούς Δεσμούς, και όπου αναπτύξαμε Δούναι και Λαβείν με τα άλλα μέλη, μέσω πράξεων, εκδήλωσης συναισθημάτων και συμμετοχής σε γεγονότα.

Στην ουσία, βιώνουμε τη Ζωή μέσα από τη θέση και τους ρόλους μας στα Συστήματα που ανήκουμε. Ένα μεγάλο μέρος των επιλογών μας επηρεάζεται, διαμορφώνεται και πολλές φορές καθορίζεται από τη συλλογική δυναμική και την ενέργεια του Συστήματός μας. Άρα, αξίζει πραγματικά να μελετήσουμε και να επιγνώσουμε, βιωματικά, την εκδήλωση των συστημικών φαινομένων – είναι σαν να κάνουμε ταξίδι σε ένα ολόκληρο νέο σύμπαν προσωπικής αλήθειας.

Ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά της πραγματικότητας: εκεί όπου δεν «κατασκευάζουμε» εμείς τον κόσμο μας, αλλά ανακαλύπτουμε τη δική του δομή, τις λύσεις που είναι εφικτές. Η Συστημική Σκέψη βασίζεται στην ολιστική αντίληψη της πραγματικότητας, κτίζει ενότητα, γεννά την ευτυχία και ωριμάζει καταλυτικά. Τα αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή μάς δίνουν ελπίδα και πίστη στον Άνθρωπο. Αλλάζουμε με τρόπο φυσικό, «από καρδιάς»…

Νίκος Βαγιακάκος – Συντονιστής εκπαίδευσης

Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΣΠ – Αλφάβητο Ζωής
ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ & ΠΡΑΞΗ με βάσητη ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ

Οι πιστοποιημένες σπουδές «ΣΣΠ» από το Αλφάβητο Ζωής περιλαμβάνουν 9 βιωματικά 2ήμερα Σεμινάρια (Σαββάτου) και 9 Εργαστήρια Συστημικών Λύσεων (Κυριακής), σε μηνιαία βάση, με ένα θεμελιώδες συστημικό θέμα κάθε φορά, πάνω στο οποίο παρέχεται η εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες επεξεργάζονται προσωπικά τους θέματα με συστημικές αναπαραστάσεις και συναφείς τεχνικές.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αναπτύξει στα μέλη την ικανότητα συστημικής αντίληψης και την παραγωγή Συστημικής Σκέψης, πάνω στα φαινόμενα που αφορούν την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή μας και την προσωπική επίτευξη.

Το πρόγραμμα εφαρμόζει αναπτυγμένες μεθόδους και τεχνικές, μια εκλεπτυσμένη και αποτελεσματική Συστημική Πράξη, όπως ισχύει διεθνώς (Hellinger Family Constellation, Systemic Psychiatry, Neuro-Imaging Gestalt, Solution Focus, Systemic Coaching κ.α.)

Ο κύκλος ΣΣΠ, αποτελεί τη βάση πιστοποίησης των επαγγελματικών σπουδών στη Συστημική και Οικογενειακή Αναπαράσταση κατά Bert Hellinger (ΕΣΣΑΗ).

Οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεχίσουν και να ενταχθούν στον τριετή κύκλο (πρώτο έτος ΣΣΠ, δεύτερο έτος ΕΣΣΑΗ-Α, τρίτο έτος ΕΣΣΑΗ-Β), η ολοκλήρωση του οποίου οδηγεί σε επαγγελματική κατάρτηση και πιστοποίηση στη ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗ ΖΩΗΣ (σε ατομικό επίπεδο) καθώς και στο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες του ψυχοκοινωνικού χώρου: σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης, εμψυχωτές και συντονιστές ομάδων, personal και life coaches. Απευθύνεται επίσης φυσικά σε όλους όσους αγαπούν τη συστημική φαινομενολογία και τη φιλοσοφική και θεραπευτική προσέγγιση του Μπερτ Χέλλινγερ και σε ανθρώπους με σοβαρή πρόθεση στο μονοπάτι της αυτογνωσίας.


Η ένατη συνάντηση του κύκλου: «Η Συστημική Σκέψη ως Πράξη Ζωής » (ΣΣΠ).

Στον Κάρλος Καστανέντα, στα βιβλία του για τον Σαμάνο Δον Χουάν, υπάρχει ένα υπέροχο κομμάτι για τους εχθρούς της γνώσης. Ο πρώτος εχθρός, είναι ο φόβος. Οποιος ξεπερνά το φόβο κατακτά τη διαύγεια, και η διαύγεια γίνεται ο επόμενος εχθρός του. Οποιος νικήσει τη διαύγεια κατακτά τη δύναμη, και τώρα γίνεται η δύναμη ο επόμενος εχθρός του. Αν νικήσει και τη δύναμη, είναι σχεδόν στο στόχο του, και τότε έρχεται ο πιο δύσκολος εχθρός του : η ανάγκη για ησυχία. Αυτός ο εχθρός δεν ξεπερνιέται ποτέ εντελώς. Ομως στο τέλος, υπάρχει μια μικρή ματιά στη γνώση, και γι’ αυτή τη ματιά, αξίζουν τον κόπο όλα.

Bert Hellinger*, Μονοπάτια της Αγάπης, Εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής

*Θεμελιωτής της Συστημικής Αναπαράστασης

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

  • Γνώση – Πραγματικότητα – Κατανόηση
  • Φαινόμενα – Μοτίβα διαχρονικά – Επανάληψη
  • Συστημικά συναισθήματα – Ατομικά συναισθήματα
  • Θεραπευτής – Θεραπευτική Πορεία & Σχέση
  • Ανθρώπινα Συστήματα – Ειδικοί σκοποί
  • Η Συστημική Αναπαράσταση ως Αρωγή Ζωής

Το Εργαστήριο αυτό γίνεται στην ολοκλήρωση κάθε Κύκλου Σπουδών στη Συστημική Σκέψη & Πράξη, δηλ. τόσο του Βασικού Κύκλου (ΣΣΠ 01-09), όσο και του Ανώτερου Κύκλου (ΣΣΠ 11-19), για Πιστοποίηση των σπουδών

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κύκλο εκπαίδευσης ΣΣΠ και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά προγράμματα του Αλφάβητου Ζωής παρέχονται, κατόπιν επικοινωνίας, από τη Γραμματεία του Πολυχώρου Χείρωνα ή απευθείας από το ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 28/09/2019 |13:30 – 19:30| έως 29/09/2019 |11:00 – 18:00|

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Ουρανός» Παιανία – 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δίδακτρα: 150 ευρώ, ανά Σαββατοκύριακο (η τιμή συμπεριλαμβάνει φρεσκότατο vegan catering, την Κυριακή)

Άννα Σαλιβέρου
Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Personal Coach, Σύμβουλος και Συντονίστρια στην Εργασία της Συστημικής Αναπαράστασης ατόμων, ζευγαριών και εκπαιδευτικών ομάδων, στα πλαίσια του συστήματος εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΖΩΗΣ. Η Άννα ειδικεύεται στη συστημική έρευνα και την πειραματική ανάπτυξη νέων εργαλείων και τεχνικών στα πεδία της Φαινομενολογίας των Ανθρωπίνων Σχέσεων και της Οικογενειακής Αναπαράστασης. Εστιάζει στη...
Νίκος Βαγιακάκος
Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Εκπαιδευτής Ανθρώπινου Δυναμικού από το 1985, ο Νίκος Βαγιακάκος έχει σημαντική εμπειρία άσκησης της Συστημικής Σκέψης & Πράξης, του NLP και του Coaching προς άτομα, ζευγάρια και στελέχη επιχειρήσεων. Έχει εκπαιδευτεί ειδικά στη Φαινομενολογική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική (2001-2006, Hellinger, Beaumont, Schneider, Weber et.αl.), στην Προγονική Θεραπεία και στην Τεχνική...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
86 Shares
Share
WhatsApp
Vibe
Share
More