Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική – Online

Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική - Online

Ένα μοναδικό Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως κυριο στόχο την στοχευμένη εξειδίκευση σε έναν συνδυασμό προσσεγγισεων με μεθοδολογία, θεωρία, βιωματικά εργαστήρια και βιωματική χρήση εργαλείων ώστε ο κάθε θεραπευτής να επιλέγει τις τεχνικές και τις θεωρίες που ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε περίπτωση.

Η εκπαίδευση διαθέτει ισορροπία ανάμεσα στη θεωρία, το βίωμα και την πρακτική και περιλαμβανει:

  • Ατομική – Οικογενειακή Αναπαράσταση
  • Gestalt
  • Δραματοθεραπεία
  • Εργαστήρια Ανασυνδυασμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Role Playing
  • Eποπτεία
  • Πρακτική Άσκηση

Λίγα λόγια για τις συγκεκριμένες προσεγγίσεις

Η Συστημική Αναπαράσταση (systemic constellations) είναι μια μέθοδος συμβουλευτικής και θεραπευτικής παρέμβασης που εφαρμόζεται σε ανθρώπινα συστήματα (άτομα,οικογένειες,ομάδες,εταιρίες κλπ), από ειδικά εκπαιδευμένους συμβούλους – ψυχοθεραπευτές.

Μια Συστημική Αναπαράσταση έχει στόχο στην αυτογνωσία των ατόμων, να βοηθήσει στις ανακατατάξεις και αλλαγές σε οικογενειακές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις και γενικά στο να δημιουργήσει το έδαφος ώστε να έρθει η ανακούφιση και η αλλαγή στα ανθρώπινα συστήματα. Η Αναπαράσταση λειτουργεί σαν δίαυλος, με τελικό στόχο την αποκατάσταση τυχόν ανισορροπιών.

Gestalt: Ο πυρήνας της θεραπείας Gestalt είναι να μπορεί το άτομο να καταλαβαίνει τι βιώνει και τι πράττει, και να έχει την ευθύνη του εαυτού του.
Μέσα απ΄αυτή την διαδικασία το άτομο αντιλαμβάνεται ότι έχει την δυνατότητα για αλλαγή και ότι μπορεί να κάνει διάφορες επιλογές, μαθαίνοντας να ενεργεί ως ανεξάρτητο άτομο.
Η θεραπεία Gestalt είναι υπαρξιακή, Φαινομενολογική, βιωματική, διαλογική και σχεσιακή.

H Δραματοθεραπεία είναι μια επιστημονική μέθοδος ψυχοθεραπείας που μέσα από τη τέχνη γενικότερα δηλαδή, την κίνηση, την μίμηση, τα θεατρικά παιχνίδια, τη ζωγραφική, τη μουσική και το παίξιμο ρόλων συμβάλλει στην εντόπιση με έναν διαφορετικό τρόπο των προβληματικών ζητημάτων του κάθε ανθρώπου και στην επίλυση τους με εναλλακτικούς τρόπους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους ανθρωπιστικών επαγγελμάτων (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς).

Διεξαγωγή Μαθημάτων
Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα 10:00 – 18:00

Διάρκεια 13 μήνες

Έναρξη προγράμματος 11 Απριλίου 2020
Οι ημερομηνίες των μαθημάτων έχουν ως εξής:
11-12 Απριλίου
16-17 Μαΐου
27-28 Ιουνίου
Οι υπόλοιπες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται στους αποφοίτους « Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ανασυνδυασμένη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία» και έχουν τη δυνατοτητα να εγγραφούν στο σύλλογο της Ελληνικής Εταιριας Ανασυνδυασμένης Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας.

** Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από τον κρατικό φορέα πιστοποίησης προγραμμάτων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π-Υπουργείο Παιδείας

Κόστος: 150 ευρώ το μήνα.
120 ανά μήνα με προεγγραφή έως 25 Μαρτίου,
15% έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση

Δηλώσετε συμμετοχή εδώ http://bit.ly/37c7Gqe

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.
ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ.
Τηλ. 215 5151681 – 6936504508

Αναλυτικές Πληροφορίες
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email