Μετεκπαίδευση στην Εγκληματολογία

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στην Εγκληματολογία», το οποίο έχει αναπτυχθεί από το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ , είναι ένα καινοτόμο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες του κλάδου της ψυχικής υγείας, της κοινωνιολογίας, της εγκληματολογίας και έχει ως αντικείμενο τη μελέτη του εγκλήματος ως πολυπαραγοντικού κοινωνικού και ψυχολογικού φαινομένου.

Περίληψη Θεματικής Ενότητας:

Σκοπός της παρούσας θεματικής ενότητας είναι η μελέτη των χαρακτηριστικών της εγκληματικής πράξης αυτής καθεαυτής καθώς και των πρωταγωνιστών της, του δράστη (εγκληματία) και του θύματος του. Παράλληλα και μέσα στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της εγκληματικής συμπεριφοράς, ασχολείται με τη λειτουργία του συστήματος της Ποινικής Δικαιοσύνης το οποίο είναι αρμόδιο για την επιβολή των μέτρων κατά αυτών. Ο σπουδαστής θα γνωρίσει την εγκληματολογία ως επιστημονικό κλάδο που μελετά συστηματικά το εγκληματικό φαινόμενο σε όλες του τις εκφάνσεις και διαδικασίες, με την πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης αναφορικά με το προφίλ δράστη και θύματος, τα είδη εγκλημάτων, την παραβατικότητα ανηλίκων, τις αιτίες του φαινομένου και τις συνέπειες, τις εξαρτήσεις, καθώς και την πρόληψη της εγκληματικότητας. Η μελέτη της εγκληματολογίας, ως διεπιστημονικού κλάδου, θα γίνει, ως ένα βαθμό, σε συσχετισμό με ζητήματα ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, ανθρωπολογίας, εθνογραφίας, ψυχιατρικής, ποινικού δικαίου κλπ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου της ψυχικής υγείας, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, αποφοίτους κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να εκπαιδευτούν στις σύγχρονες εμπειρικές/ερευνητικές προσεγγίσεις αντιμετώπισης του εγκλήματος.

Θεματικές Ενότητες και Πορεία Μετεκπαίδευσης:

Μάθημα 1ο Εισαγωγή στη Εγκληματολογία
Μάθημα 2ο Το εγκληματικό φαινόμενο και οι διαστάσεις του
Μάθημα 3ο Προφίλ δράστη και Θύματος
Μάθημα 4ο Μέθοδοι έρευνας στην Εγκληματολογία
Μάθημα 5ο Παραβατικότητα Ανηλίκων- Παρεκκλίνουσες Συμπεριφορές
Μάθημα 6ο Ψυχική Διαταραχή και Έγκλημα
Μάθημα 7ο Ενδοοικογενειακή Βία
Μάθημα 8ο Εξαρτήσεις εφήβων και νέων
Μάθημα 9ο Πρόληψη Εγκληματικότητας

Κόστος Εκπαίδευσης

Το κόστος του προγράμματος είναι 120 ευρώ/μήνα.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 215 -5151681 και στο 6936504508 για να ενημερωθείτε για τις εκπτώσεις που μπορείτε να επωφεληθείτε.

Πρόγραμμα Μαθημάτων κι Εγγραφές:
Η διεξαγωγή των μαθημάτων γίνεται 1 Σαββατοκύριακο το μήνα και ώρες 10:00 – 17:00

Έναρξη εγγραφών 1/04/2020 έως 30/6/2020
Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Δηλώσετε συμμετοχή εδώ
https://bit.ly/2XVEORf

ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ
Ανδριάννα Γεροντή
Κηφισίας 125 -127, Αμπελόκηποι
Cosmos Business Center
(3ος όροφος)
Τηλ. 215 5151681 – 6936504508

Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share