Movement Medicine Dance Meditation – Ελεύθερος χορός και κινητική έκφραση

Movement Medicine Dance Meditation - Ελεύθερος χορός και κινητική έκφραση

Κύκλος μηνιαίων βιωματικών συναντήσεων γνωριμίας με την κινητική πρακτική του Movement Medicine
με τη Μαρία Βαρελά στο Ambivert Concept Store

Τι είναι;
Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού/επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με το mindfulness και τη σοφία της επαφής με τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει. Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να ακολουθήσουμε το σώμα μας και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Τι κάνουμε;
Με στοχευμένη καθοδήγηση, και τη βοήθεια επιλεγμένης μουσικής, θα δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή στην αναπνοή μας, στις αισθήσεις του κινούμενου σώματος, τα συναισθήματα που αναδύονται και τις σκέψεις που τα συνοδεύουν. Μέσα από τον ελεύθερο χορό και απλές βιωματικές εξερευνήσεις, θα παρα-κινήσουμε το σώμα να αφυπνιστεί, την καρδιά να μας «σχηματίσει», το νου να εστιαστεί, μετουσιώνοντας την εμπειρία της στιγμής σε κινητική δημιουργία και αυθεντική προσωπική έκφραση. Μπορούμε, έτσι, να απελευθερώσουμε σωματικές, νοητικές και συναισθηματικές εντάσεις, την ίδια στιγμή που αφήνουμε διαφορετικές πλευρές του εαυτού μας να εκφραστούν μέσα από την κίνηση.

Καλλιεργώντας την εμπιστοσύνη στο σώμα και γνωρίζοντας από την αρχή τη δική μας, έμφυτη, κιναισθητική και συναισθηματική ευφυΐα, ανακαλύπτουμε πολύ πρακτικά οφέλη για τη ζωή μας, όπως τρόπους να επεξεργαστούμε τις εμπειρίες μας, να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να αναπτύξουμε ηρεμία, φροντίδα του εαυτού, καθαρότητα, εστίαση. Βήμα-βήμα (κυριολεκτικά), συνδεόμαστε πιο βαθιά με τον εαυτό μας και βελτιώνουμε την επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας.

Πού απευθύνεται;
Απευθύνεται σε ανθρώπους με ενδιαφέρον να ανακαλύψουν καινούριους τρόπους σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής αποφόρτισης και αναζωογόνησης – αλλά και βαθιά περιέργεια και ανάγκη να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, ανακαλύπτοντας την ευφυΐα, την εκφραστικότητα και την απόλαυση του κινούμενου σώματος.
Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία με το χορό ή το διαλογισμό, καμία ιδιαίτερη σωματική κατάσταση (μόνο σεβασμός στα όρια του σώματος) και δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία.

Η κίνηση είναι γιατρικό είτε κινείστε μια ζωή (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) είτε ξεκινάτε τώρα και νομίζετε ότι έχετε δυο αριστερά πόδια (ή χέρια!).

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ρούχα με τα οποία να μπορείτε να κινηθείτε άνετα, το νεράκι σας, σημειωματάριο και στυλό – και, κυρίως, τον εαυτό σας, όπως ακριβώς είναι.

Πρακτικές πληροφορίες :

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής συναντήσεων του 1ου κύκλου
Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα 19.30-21.00

2 Οκτωβρίου 2019 | Awakening the Body (Αφύπνιση του σώματος)
6 Νοεμβρίου 2019 | From the Inside Out (Από μέσα προς τα έξω)
4 Δεκεμβρίου 2019 | Giving and Receiving (Δίνω και λαμβάνω)

Χώρος διεξαγωγής | Ambivert Concept Store, Πραξιτέλους 132, Πειραιάς

Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση | €15 (+ ΦΠΑ)

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.


Δήλωση συμμετοχής: Μάνια Κρητικού 210 4134642 | 6978 131904 ambivert.conceptstore@gmail.com


Πληροφορίες σχετικά με μαθήματα και σεμινάρια Movement Medicine στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα fb: Movement Medicine Greece και στην ιστοσελίδα trustinmotion.org.

Κεντρική ιστοσελίδα: School of Movement Medicine – www.schoolofmovementmedicine.com.

*Προτείνεται η παρακολούθηση όλων των συναντήσεων του κύκλου για πιο ουσιαστική γνωριμία με την πρακτική. Παρόλα αυτά, οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς και υπάρχει η δυνατότητα για drop-in (παρακολούθηση μεμονωμένων), με την προϋπόθεση να έχουν μείνει διαθέσιμες θέσεις και πάντα με προηγούμενη κράτηση.

Μαρία Βαρελά
Η Μαρία Βαρελά έχει ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση δασκάλων κίνησης του Movement Medicine με τους ιδρυτές του, Susannah και Ya’Acov Darling Khan, στο School of Movement Medicine (Ντέβον, Νότια Αγγλία). Παρακολουθεί τις επιμορφώσεις από το 2014, συνεργάζεται με τη Σχολή ως επίσημη διοργανώτρια εργαστηρίων στην Ελλάδα και συμμετέχει σε τριήμερα και πενθήμερα σεμινάρια ως βοηθός...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
0 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email