Eργαστήριο Οικοψυχολογίας «Mια βιωματική εξερεύνηση του ασυνείδητου εαυτού μας μέσω της φύσης»

Eργαστήριο Οικοψυχολογίας «Mια βιωματική εξερεύνηση του ασυνείδητου εαυτού μας μέσω της φύσης»

Λίγο πιο έξω από την Αθήνα, η φύση κινείται σε άλλους ρυθμούς. Λίγα χιλιόμετρα μακριά και έχουμε αφήσει πίσω μας το αστικό τοπίο συναντώντας τον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.

Μια ανάσα από την πολύβουη Αθήνα και οι αισθήσεις ξυπνούν με τους ήχους, τα χρώματα, τις μυρωδιές και την απέραντη ομορφιά του βουνού και της άγριας ζωής.

Είναι πλέον γνωστό, αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ότι η επαφή με την φύση, αναζωογονεί, ηρεμεί, γαληνεύει, εκτονώνει, εμπνέει, ισορροπεί. Κάνοντας απλά μια βόλτα στην φύση, συνήθως όλοι νιώθουμε καλύτερα. Εντούτοις, σπάνια γνωρίζουμε τον τρόπο να εμβαθύνουμε στην εμπειρία μας, να ενσωματωθούμε με τη φύση και να αξιοποιήσουμε τη σοφία της στην προσωπική μας ανάπτυξη.

Αυτή τη δυνατότητα προσφέρει η γνωριμία με την Οικοψυχολογία, σ’ένα Σαββατοκύριακο στο δάσος της Πάρνηθας, σε υψόμετρο 1.158 μέτρα καθώς μας προσφέρει τις τεχνικές να συνδεθούμε με το φυσικό κόσμο του εαυτού μας και του περιβάλλοντος μας με μεγαλύτερο βάθος και ευαισθητοποίηση.

Το εργαστήρι Οικοψυχολογίας σκοπό έχει τη βιωματική εξερεύνηση των βαθύτερων σκέψεών μας, των συναισθημάτων, των σωματικών αισθήσεων και όσων μας περιβάλλουν. Η φύση είναι ο τέλειος συνεργάτης στην ανάπτυξη αυτής της κατάστασης του νου και του τρόπου ύπαρξης. Η Οικοψυχολογία δίνει την ιδανική επιστημονική βάση για την ανάδειξη και πραγματοποίηση των παραπάνω.

Μέσα από τον υπέροχο κόσμο της φύσης, θα γνωρίσουμε ένα ταξίδι μετατόπισης του μυαλού και του σώματος. Ένα ταξίδι μετατόπισης αυτών που συμβαίνουν τόσο μέσα μας, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, όσο και στο περιβάλλον μας.

Χώρος εκδήλωσης: Καταφύγιο “Φλαμπούρι”, Ορεινό Καταφύγιο Πάρνηθας
Διαθέσιμες θέσεις σεμιναρίου: 15
Ημέρες & ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 17/11/2018 09.00-21.00 & Κυριακή 18/11/2018 09.00-18.00
Κόστος συμμετοχής: 165 ευρώ (συν ΦΠΑ)

Περιλαμβάνει:

  • Διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Φλαμπούρι» σε κοινόχρηστο χώρο.
  • Πλήρη διατροφή (Χορτοφαγική)
  • Συμμετοχή στα εργαστήρια
  • Βεβαίωση παρακολούθησης

Επιπλέον όροι και προϋποθέσεις

  • Λόγω περιορισμένου αριθμών θέσεων, συστήνεται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.
  • Για να διασφαλίσετε την συμμετοχή σας στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η προκαταβολή 55 ευρώ.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πρόσβαση

  • Με αυτοκίνητο: Μπορείτε να φτάσετε με δικό σας μέσο ως το καταφύγιο Φλαμπούρι. Η διαδρομή είναι εύκολα προσβάσιμη. Χρειάζεστε περίπου 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας.
  • Με το τελεφερίκ: Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να σας παραλάβουμε από το πάνω σταθμό του τελεφερίκ Πάρνηθας.

Διαμονή: Η διαμονή στο καταφύγιο είναι προαιρετική αν και προτείνεται ανεπιφύλακτα. Μην χάσετε ώρες μακριά από το δάσος και την ομάδα! Το καταφύγιο παρέχει στρώματα, μαξιλάρια και κουβέρτες. Είναι απαραίτητο να φέρετε μαζί σας: sleeping bag ή σεντόνια πετσέτες προσωπικά είδη (σαμπουάν/ αφρόλουτρο κλπ)

Εξοπλισμός: Δεν είναι απαραίτητος ειδικός εξοπλισμός. Φροντίστε να ενημερωθείτε για τον καιρό ώστε να φέρετε ανάλογα ρούχα. Θυμηθείτε είμαστε σε υψόμετρο πάνω από 1000μέτρα όπου οι καιρικές συνθήκες έχουν μεγάλη διαφορά από το κέντρο της πόλης. Απαραίτητη μία ψάθα ή μαντήλι ή άλλο αντικείμενο ώστε να μπορείτε να κάθεστε κάτω (ανάλογα τον καιρό το έδαφος μπορεί να είναι βρεγμένο) Άνετα ρούχα και παπούτσια Μπουκάλι για νερό

Ηρώ Κεραμιδά
Η Ηρώ Κεραμιδά γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος – Deere College. Έχει εξειδικευτεί στην Σωματική ψυχοθεραπεία στο «Ελληνικό Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας & Ανάλυσης του Χαρακτήρα» – Ε.Ι.Ν.Α. Κατέχει τον τίτλο επόπτριας, ολοκληρώνοντας τετραετή εκπαίδευση με τον Dott. Genovino Ferri. Έχει μεταπτυχιακή εκπαίδευση επιπέδου master, στην «Χαρακτηρολογική Ανάλυση...
Κλειώ Γ. Αποστολάκη
Κλειώ Γ. Αποστολάκη – Ψυχολόγος Σπούδασε Ψυχολογία και Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Canterbury, Ηνωμένο Βασίλειο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, King’s College, όπου έλαβε Master στην Ψυχική Υγεία με έμφαση στη Δυναμική Ψυχοθεραπεία και τη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Έλαβε περαιτέρω εξειδίκευση στην Οικοψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Strathclyde, Glasgow, το 2002....
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
NLP & Life Coaching Program 2019 | Χαράλαμπος Σολέας
Επερχόμενη
Ιούνιος 23, 2019
Αθήνα
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email