Ομάδα Atha Yoga Practice

Ομάδα Atha Yoga Practice

ΟΜΑΔΑ
ATHA YOGA PRACTICE

Το νόημα της Σανσκριτικής λέξης Atha είναι το άρωμα που θα πλανάται πάνω από αυτόν τον νέο κύκλο πρακτικών Γιόγκα.

Με την λέξη Atha ο Patanjali o οποίος θεωρείται ο πατέρας της Γιόγκα, ξεκίνησε να γράφει το βασικό θεωρητικό κείμενο της Γιόγκα, τα Yoga Sutras.

Atha Yoga Anusasanam είναι η πρώτη Sutra…

Atha σημαίνει ΤΩΡΑ! Το ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

Η Γιόγκα στην πιο καθαρή μορφή της, δίνει βάθος στο τώρα, στο παρόν και διδάσκει πως το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να μάθει κάποιος από την μελέτη της Γιόγκα είναι η κατανόηση του τώρα. Το τώρα δηλώνει επίσης συγχρονικότητα! Τώρα είναι η ώρα και σε σχέση με την λέξη Γιόγκα που ακολουθεί, υποδηλώνει πως το μοναδικό σημείο από το οποίο μπορείς να ξεκινήσεις την πρακτική σου είναι το τώρα, το παρόν… Το αρχικό σημείο είναι αυτό που βρίσκεσαι τώρα, όπου και να είσαι, ότι και αν κουβαλάς, όπως και να αισθάνεσαι… Η γιόγκα είναι εκεί, χωρίς να σε κρίνει, να σε βοηθήσει να δεις και να Ενώσεις…

Η Hatha Yoga δημιουργήθηκε περίπου τον 10ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται η πιο κλασσική μέθοδος της Yoga. Το όνομα της προέρχεται από τις σανσκριτικές λέξεις Ha που σημαίνει Ήλιος και Tha που σημαίνει Σελήνη και την λέξη Yoga που σημαίνει ένωση ή ζέψιμο. Επίσης Hatha σημαίνει δύναμη ή αποφασιστική προσπάθεια. Συνεπώς μία από τις έννοιες της Hatha Yoga είναι πως απαιτείται συνειδητή και μεγάλη προσπάθεια ώστε να προκύψει η ένωση των αντιθέτων μέσα μας. Σώμα (Ήλιος) – Νους (Σελήνη), Αρσενικό – Θηλυκό, Μεταβλητό – Αμετάβλητο, Κίνηση – Ακινησία κ.ο.κ.. Οι Yogis του παρελθόντος πίστευαν οτι ανισορροπία αυτών των ενεργειών είναι που φέρει την ασθένεια, την αυταπάτη και τον πόνο και ότι η εξισορρόπηση τους είναι ο κύριος στόχος της Yoga. Ανέπτυξαν λοιπόν ένα σύστημα όπου με διαφορετικές θέσεις/στάσεις (Asanas) του φυσικού σώματος σε συνδυασμό με τεχνικές αναπνοών (Pranayama), διαλογισμό, τεχνικές καθαρισμού και αποτοξίνωσης βοηθούσαν το σώμα να κρατηθεί νέο, υγιές και χωρίς καμία ατέλεια καθώς πίστευαν ότι ένα μετασχηματισμένο σώμα είναι φορέας υπερβατικών δυνάμεων.

Η πρακτική που διαρκεί περίπου 90’συμπεριλαμβάνει:

Asanas, με στόχο την βελτίωση της στάσης του σώματος, την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης, την ενδυνάμωση και ευλυγισία του φυσικού σώματος.
Pranayama, τεχνικές αναπνοών με στόχο την αναπνευστική και ενεργειακή διεύρυνση, προετοιμάζοντας σώμα και νου για την επερχόμενη διαλογιστική κατάσταση.

Τεχνικές χαλάρωσης ή/και διαλογισμό με στόχο την μείωση του άγχους και την ανάπτυξη της βαθιάς εσωτερικής ηρεμίας κ ευεξίας.

Καθώς δουλεύουμε με όλο το σώμα τονώνουμε όλα τα συστήματα του, το Καρδιαγγειακό, Μυοσκελετικό, Αναπνευστικό κ.ο.κ. Σταδιακά αρχίζουμε να αναπτύσσουμε συνειδητότητα, επίγνωση του σώματος, των κινήσεων, των σκέψεων και συναισθημάτων μας και παρατηρούμε οτι αρχίζουμε να έχουμε διάκριση που μας οδηγεί στο να διαλέγουμε αντικειμενικά την πιο ωφέλιμη επιλογή για εμάς σε κάθε περίπτωση και σταδιακά να οδηγούμαστε σε μια πιο αρμονική και γαλήνια ζωή .

Ο κύκλος μαθημάτων που ξεκινάμε και ονομάζεται Atha είναι βασισμένος στην Hatha Yoga αλλά ανάλογα την ημέρα, την ενέργεια του γκρουπ, τον καιρό κ.α. θα ακροβατεί ανάμεσα στην ήπια προσέγγιση με διαλογιστικό χαρακτήρα και στην πιο δυναμική Flow προσέγγιση.

Απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματότυπου και εμπειρίας καθώς κατά την διάρκεια της πρακτικής θα δίνονται παραλλαγές ώστε ο κάθε ασκούμενος να μπορέσει να προσαρμόσει τις θέσεις ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες του σώματος του.

Θυμηθείτε:

  • Αν έχετε στρωματάκι θα είναι καλό να το φέρετε μαζί σας… Αν δεν έχετε
    μην ανησυχείτε γιατί τουλάχιστον για τα πρώτα μαθήματα θα σας
    παραχωρήσουμε εμείς.
  • Είναι καλό να έχετε λάβει ένα πλήρες γεύμα τουλάχιστον 3 ώρες πριν,
    ενώ ένα ελαφρύ γεύμα (γιαούρτι, φρούτο) τουλάχιστον μιάμιση ώρα
    πριν.

ΠΟΤΕ?
Από 1η Οκτωβρίου,

Κάθε Τρίτη & Πέμπτη

19.00 – 20.30

ΠΟΥ?
Πολυχώρος Χείρωνας: Αίθουσα «Δίας»
Παιανία – 19ο χλμ. Λεωφόρου Αθηνών-Λαυρίου

ΠΟΣΟ?

Drop in: 10 ευρώ

8 μαθήματα: 60 ευρώ

4 μαθήματα: 36 ευρώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
Νατάσα Παπαμιχάλη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947 079567

Νατάσα Παπαμιχάλη
Το όνομα μου είναι Νατάσα Παπαμιχάλη και είχα την τύχη να γεννηθώ σε μία οικογένεια που η ενασχόληση της με ότι αφορά τον άνθρωπο στην ολότητα του αλλά και με τις ενέργειες που περιβάλλουν εμάς και τον κόσμο μας ήταν και είναι συζήτηση στο καθημερινό μας τραπέζι. Έχοντας αυτά τα ακούσματα άρχισα από πολύ μικρή...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
15 Shares
Share
WhatsApp
Vibe
Share
More