Τα Όρια στις Σχέσεις

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 18.30 το Satori Land σε συνεργασία με την ψυχολόγο Ελένη Παπαχριστοδούλου (Υπ. Διδάκτορα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ), διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης με θέμα «Τα Όρια στις σχέσεις. Το Ναι και το Όχι στη ζωή”.

Η έννοια των «ορίων» στις διαπροσωπικές σχέσεις και την επικοινωνία είναι ιδιαιτέρως παρεξηγημένη και πολλές φορές απλά και μόνο το άκουσμα της λέξης εμπεριέχει αρνητική αίσθηση και χροιά. Ένας άνθρωπος που ξέρει να βάζει όρια πολύ συχνά λανθασμένα χαρακτηρίζεται ως σκληρός, απόμακρος ή και άκαρδος. Ένας άλλος που δεν γνωρίζει πώς να βάλει όρια αντιμετωπίζει σημαντικά προσωπικά διλήμματα και δυσκολίες σε σχέση με τα «θέλω» του.

Η σχέση μας με τα όρια μπορεί να είναι είτε πολύ «χαλαρή», λέγοντας «ναι» σε καταστάσεις όπου δεν το επιθυμούμε, είτε πολύ «αυστηρή», λέγοντας «όχι» πολύ πιο συχνά απ’ όσο πραγματικά θέλουμε. Ενώ η υιοθέτηση ορίων στη ζωή μάς βοηθά να διαμορφώσουμε την ταυτότητά μας και να ενσωματώσουμε την αίσθηση του «ποιοι είμαστε», όταν δεν θέτουμε τα κατάλληλα όρια υπάρχουν συνέπειες τόσο στις σχέσεις μας με τους άλλους όσο και στη συναισθηματική μας ισορροπία.

#Στόχος_μας: Να γνωρίσουμε τα όρια και τη χρησιμότητά τους και να διερευνήσουμε τη σχέση μας με αυτά και τις πιθανές συνέπειες για εμάς και τους άλλους, όταν τα ενσωματώνουμε στη ζωή μας με μη αποδοτικό τρόπο. Πρόκειται για μια δεξιότητα που αναπτύσσεται. Ο συμμετέχων μπορεί να εκπαιδευτεί και να μάθει εναλλακτικούς τρόπους στο να βάζει όρια στις σχέσεις του που να συνάδουν με τις ανάγκες και με τα ‘θέλω’ του.

Satori Land, Απειράνθου 8, Γαλάτσι
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες με ένα διάλειμμα
Είσοδος: 19 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%)
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο +30 211 4103037 ή στο info@satoriland.gr

* Αν έρθετε στo Satori Land με το αυτοκίνητό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Metropol Parking, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά, στην οδό Δήλου 1. Οι υπηρεσίες στάθμευσης θα είναι δωρεάν για την ημέρα εκείνη, με την επίδειξη της σχετικής κάρτας που θα πάρετε στο τέλος του σεμιναρίου.

Ελένη Παπαχριστοδούλου
Η Ελένη Παπαχριστοδούλου είναι Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε με «Άριστα» από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και έπειτα ολοκλήρωσε με έπαινο (With Merit) τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Keele University, UK όπου και έλαβε ειδική εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική...
Αναλυτικές Πληροφορίες
96 Shares
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share