Παρασκευή ενεργειακού σαπουνιού

Παρασκευή ενεργειακού σαπουνιού

Γιατί να βάλουμε στην καθημερινότητά μας τα ενεργειακά σαπούνια? Υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που μας επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του σαπουνιού από τα πολύ παλιά χρόνια.

Στην Aρχαία Ελλάδα εντοπίζονται οι πρώτες μαρτυρίες για το σαπούνι στο νησί της Λέσβου, κοντά στο ιερό και θυσιαστήριο της θεάς Αρτέμιδας όπου γινόταν θυσίες και καύσεις των ζώων προς τιμή της. Σύμφωνα με το μύθο οι νεροποντές παρέσερναν τα ζωικά υπολείμματα και τα καμένα λίπη μαζί με τις στάχτες από τα ξύλα της πυράς σχηματίζοντας ένα κίτρινο ρυάκι που κατέληγε στο ποτάμι.

Οι νοικοκυρές που έπλεναν τα ρούχα τους εκεί διαπίστωσαν ότι όταν το νερό γινόταν κίτρινο, τα ρούχα τους καθάριζαν καλύτερα. Έτσι το σαπούνι παίρνει το όνομά του από την ποιήτρια Σαπφώ, από παράφραση του ονόματός της. Αυτό πιστεύουμε εμείς οι Έλληνες. Οι Ρωμαίοι έχουν άλλη άποψη.

Σύμφωνα με ένα μύθο στην αρχαία Ρώμη, ανακάλυψαν ένα καθαριστικό προϊόν στους πρόποδες του Βουνού Sapo. Εκεί υπήρχαν βωμοί όπου θυσιάζονταν τα ζώα στις θρησκευτικές τελετές. Το λιωμένο ζωικό λίπος και η ξύλινη τέφρα ενώνονταν με το νερό, με αποτέλεσμα στις όχθες του ποταμού Τίβερη να κάνει την εμφάνισή του το ίδιο κιτρινωπό υγρό. Η χημική αντίδραση ονομάστηκε σαπωνοποίηση ή «saponification» από το όνομα του όρους Sapo και το σαπούνι soap. Από την άλλη……..

Ένα σαπωνώδες υλικό έχει βρεθεί σε κυλίνδρους αργίλου, στη Βαβυλώνα, που χρονολογούνται από το 2800 π.Χ.

Ενώ ένας αιγυπτιακός πάπυρος από το 1500 π.Χ. περιγράφει μια διαδικασία παραγωγής σαπουνιού.

Οι Κέλτες πιστεύουν ότι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που λούζονταν με το σαπούνι.

Στη Γαλλία πιστεύουν ότι είναι η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε το ελαιόλαδο για την παρασκευή σαπουνιού δημιουργώντας το γνωστό “castille soap”.

Με λίγα λόγια μεγάλη και αδιευκρίνιστη η ιστορία του σαπουνιού και το πιο πιθανό όλοι να έχουν τα δίκια τους!

Το ταξίδι του σαπουνιού μέχρι τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα μεγάλο. Η εξέλιξή του ακόμα μεγαλύτερη. Η παρασκευή του άλλοτε απλή και άλλοτε περίπλοκη.

Η χρήση του είτε αφορά την καθαριότητα, είτε την ομορφιά, είτε τη θεραπεία το καθιστούν ανεκτίμητο σύμμαχο. Εδώ θα εστιάσουμε στη δράση του ως εξαγνιστικό, προστατευτικό και προσελκυστικό. Ένας πολύτιμος μπαλαντέρ στα χέρια σας, με λίγα λόγια.

Για να συνοψίσουμε το ενεργειακό σαπούνι είναι κατάλληλο στο να σας βοηθήσει να διώξετε την κακή ενέργεια που συσσωρεύεται πάνω σας κατά την διάρκεια της ημέρας και να σας παρέχει τη θετική ενέργεια που χρειάζεστε. Επίσης είναι ιδανικό για να σας προσφέρει εξαγνισμό και προστασία. Μια άλλη ιδιότητά του είναι αυτή της προσέλκυσης ευημερίας, αφθονίας και έρωτα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να σας μεταδώσω τη γνώση μου πάνω στη παρασκευή ενεργειακού σαπουνιού και να σας εξηγήσω το τρόπο με τα οποία αυτό επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό και τις ξεχωριστές ιδιότητες των συστατικών του, ( αιθέριων ελαίων, βοτάνων και βαμμάτων.)
Με το τέλος του σεμιναρίου θα είστε σε θέση πια να φτιάχνετε τα δικά σας ενεργειακά σαπούνια για εσάς και τους φίλους σας.

Δώρα σεμιναρίου:

* Δύο σαπούνια διαφορετικής δόνησης τα οποία εσείς θα παρασκευάσετε.
* Βάμμα κρυστάλλων.
* Σημειώσεις και πληροφορίες γύρω από τα σαπούνια.

Κόστος:25 ευρώ + Φ.Π.Α.

Ξανθή Μήτσου
Το 1990 σπούδασα σε σχολή λογιστών και υπαλλήλων γραφείου όπου και αποφοίτησα. Το 2000 υπήρξα ιδιοκτήτρια καταστήματος είδη δώρων και διακοσμήτρια βιτρινών. Το 2009 ίδρυσα σχολή χορού και κέντρο ευεξίας με έμφαση στην εναλλακτική αντιμετώπιση των σωματικών και ψυχικών εκδηλώσεων. Εκπαιδεύτηκα στην τεχνική των hot stones, moxa, herbal packs, βεντούζες, και quasha. Eπίσης ειδικεύομαι στην...
Αναλυτικές Πληροφορίες
14 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email