«Προσωπική Ενδυνάμωση μέσω τεχνικών της Φιλοσοφίας»

«Προσωπική Ενδυνάμωση μέσω τεχνικών της Φιλοσοφίας»1

Προσωπική Ενδυνάμωση μέσω τεχνικών της Φιλοσοφίας

Ένα πραγματικά ξεχωριστό ΔΩΡΕΑΝ webinar που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, από 21.00-22.00, που θα παρουσιάσει την καινοτόμο μέθοδο προσωπικής ενδυνάμωσης μέσα από φιλοσοφικές αρχές και γεγονότα της μυθολογίας που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μας.

Η τεχνική που θα παρουσιαστεί αφυπνίζει την εσωτερική μας γνώση και δύναμη και μας βοηθά να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας!

Η εισηγήτρια, Αποστολία Βασιλείου, είναι Πιστοποιημένη Σύμβουλος Ψυχικής και Πνευματικής Υγείας, με πολυετή ενασχόληση με την Αρχαιοελληνική Γραμματεία.

Η προσωπική ενδυνάμωση είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας κατά την οποία γνωρίζουμε τον πραγματικό εαυτό μας (αυτογνωσία) και συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μοναδικοί. Αποκτάμε αυτοπεποίθηση και είμαστε σε θέση να θέτουμε τους προσωπικούς μας στόχους και να τους υλοποιούμε. Ερχόμαστε σε επαφή με την προσωπική μας δύναμη και αναπτύσσουμε νέες δεξιότητες που μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της καθημερινότητας.

Μέσα από τη διαλεκτική και τη μαιευτική Σωκρατική μέθοδο επιτυγχάνουμε το «γνώθι σαυτόν» και γινόμαστε κυρίαρχοι της ζωής μας με στόχο το ευ ζην. Αξιοποιώντας τη φιλοσοφική προσέγγιση των στωικών, χρησιμοποιούνται οι αρχές του Επίκτητου, ο οποίος δίδασκε πως το αληθινό έργο του ανθρώπου είναι να βρει τον τρόπο που θα απαλλάσσει τη ζωή του από τις οδύνες, τους θρήνους και την αρνητικότητα, αποκτώντας την ικανότητα της αυτοδιαχείρισης.

Η Πυθαγόρεια θεωρία αναπτύσσεται στη βάση της ρήσης του μεγάλου Μύστη Πυθαγόρα «Θυμήσου ποιος είσαι και ησύχασε». Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Επίκουρος η διδασκαλία του οποίου παραμένει διαχρονική και δείχνει τον δρόμο προς την ευτυχία.

Η Ελληνική Μυθολογία μας δανείζει Αρχέτυπα, από τον Ηρακλή μέχρι τον Οδυσσέα, για να ανακαλύψουμε τον ήρωα μέσα μας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://alorama.gr/webinar/fbclid=IwAR0lOrxrXTpO77BITndGlAyHbAwZ24XnvRPWBoawqMtL-hYSd-Y9MFO1hQE

 

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του Πολυχώρου Αλόραμα εδώ

Αποστολία Βασιλείου
Η Αποστολία Βασιλείου, σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος Diploma in Integrative Counselling, του Ευρωπαϊκού Oργανισμού  COSCA (Counselling & Psychotherapy in Scotland). Πιστοποιημένη σύμβουλος «Ψυχοπνευματικής Ανάπτυξης και Συμβουλευτικής» και «Διαπαιδαγώγησης στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία». Έχει ήδη πολυετή εμπειρία, άνω των 33 ετών, ως Οικονομολόγος και Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρωπίνου...
Αναλυτικές Πληροφορίες
Ετικέτες
NLP & Life Coaching Program 2019
Επερχόμενη
Ιούνιος 23, 2019
Αθήνα
0 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email