Rest Online: Τιμώντας την ξεκούραση | Μια επαναστατική δωρεάν εμπειρία από τη Lalita

Rest Online: Τιμώντας την ξεκούραση | Μια επαναστατική δωρεάν εμπειρία από τη Lalita

REST online: ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
13/07
21:00 – 22:00

Η σημαντικότητα του να ρίχνεις τους ρυθμούς
Ένας εμπνευστικός οδηγός που μέσω της ξεκούρασης ξυπνάς, βασισμένος στην yoga nidra

Αυτός ο πρώτος κύκλος είναι ένα εισαγωγικό κάλεσμα για να γνωρίσεις τί είναι το πρόγραμμα “the Rest of your Life” και να βιώσεις αυτή τη μοναδική επαναστατική εμπειρία που έχει ως πρόθεση να σου προσφέρει βαθιά ξεκούραση, σύνδεση με το σώμα σου και πλήρη αποφόρτιση.

Η τεχνική που ακολουθούμε έχει ως σκοπό να σε υποστηρίξει για να βιώσεις βαθιά ξεκούραση, δείχνοντας και μαθαίνοντας σου τον τρόπο να επιβραδύνεις και να δίνεις στιγμές προτεραιότητας σε εσένα, χρησιμοποιώντας έναν βαθύ διαλογισμό ύπνου, γνωστό ως yoga nidra.

Ενώ η Yoga Nidra είναι μια αρχαία πρακτική που βασίζεται στη φιλοσοφία της γιόγκα, οι σύγχρονοι ασκούμενοι και ερευνητές έχουν τεκμηριώσει τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτής της μεθόδου διαλογισμού.

H Yoga nidra, επίσης γνωστή ως ο ύπνος των yogis, είναι βαθιά χαλαρωτική και ανανεωτική. Η καλή ανάπαυση είναι το πρώτο κρίσιμο βήμα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της αϋπνίας, του στρες, του άγχους, της κατάθλιψης, του χρόνιου πόνου και των διαφόρων μορφών τραύματος, συμπεριλαμβανομένου και του μετατραυματικού.

Το πρόγραμμα διαλογισμού Daring to Rest ™ είναι απλό προσφέροντας βαθιά σωματική, πνευματική και συναισθηματική ανανέωση.
Κατά την διάρκεια της yoga nidra και εστιάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, θα μπορέσεις να απελευθερώσεις όποια μπλοκαρισμένη ενέργεια υπάρχει και να χαλαρώσεις απο στρες και ένταση όλα τα θηλυκά σου μέρη.

 

Στην κοινωνία μας, υπάρχει η πεποίθηση οτι η ανάπαυση θεωρείται πολυτέλεια και οι περισσότερες αισθανόμαστε ενοχές όταν προσφέρουμε την παύση στον εαυτό μας.

Η έννοια της επιβράδυνσης μπορεί να γίνει ξένη ή τουλάχιστον δύσκολη στην απόκτηση. Με οικογενειακές υποχρεώσεις που χρειάζονται την φροντίδα σου, τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσεις, μια νέα δουλειά που απαιτεί όλο σου τον χρόνο, δεν κατανοείς την ουσιαστική ανάγκη σου για μια παύση.
Το να αφιερώσεις όμως χρόνο για ξεκούραση, αυτό μπορεί να επαναφορτίσει την ικανότητά σου να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε προκύπτει στη μέρα σου, επηρρεάζοντας τη συνολική σου υγεία και τη σχέση σου με τους γύρω σου.

Αυτό συμβαίνει επειδή το μυαλό και το σώμα είναι συνδεδεμένα.

Το the Rest of your Life έχει ως σκοπό να σε υποστηρίξει για να βιώσεις βαθιά ξεκούραση, δείχνοντας και μαθαίνοντας σου τον τρόπο να επιβραδύνεις και να δίνεις στιγμές προτεραιρότητας σε εσένα.

Γιατί να βάλεις το πρόγραμμα Rest στην καθημερινότητα σου?

Η βαθιά ανάπαυση μας προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας και παρουσίας σε έναν κόσμο που δεν αισθάνεται σίγουρος και σταθερός. Ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι η yoga nidra, μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τα συμπτώματα της αϋπνίας, της κατάθλιψης, του άγχους και πολλά άλλα, στο Daring to Rest γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η ήπια πρακτική του αρχαίου ύπνου μπορεί να μας βοηθήσει να είμαστε παρούσες στην κάθε στιγμή και να θυμηθούμε ποιες πραγματικά είμαστε.
Στην κουλτούρα μας σήμερα, όπου η ξεκούραση θεωρείται τεμπελιά, αδυναμία και έλλειψη παραγωγικότητας, είναι τόλμη να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ξαπλώσει και έπειτα να σηκωθεί με περισσότερη σοφία και ευεξία.

Για να λάβεις μέρος δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ήρεμο μέρος όπου θα μπορείς να προσφέρεις λίγο χρόνο αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό σου. Σε προσκαλώ επομένως να ξαπλώσεις και να αφεθείς σε αυτή τη βαθιά τονωτική, διαφορετική απο τα συνηθισμένα, εμπειρία yoga nidra. Λέγεται οτι μια yoga nidra 45 λεπτών ισοδυναμεί με 3 ώρες ύπνου. Έπειτα απο μια τέτοια εμπειρία θα είσαι φρέσκια, τονωμένη, χαλαρωμένη και ταυτόχρονα θα έχεις αποκτήσει σύνδεση με την διαίσθηση σου, με το σώμα σου και τα όνειρα σου.

Εσύ, τολμάς να κάνεις παύση? Τολμάς να δώσεις προτεραιότητα στην ευεξία και στην ισορροπία σώματος και πνεύματος?
Ξάπλωσε, αφύπνισε την άγρια πλευρά του εαυτού σου και την αδιάκοπη δημουργικότητα σου και δες τη ζωή σου να αλλάζει.
Ο κόσμος χρειάζεται εσένα και όλα όσα μπορείς να προσφέρεις. Αλλά σε χρειάζεται ξεκούραστη και δυνατή. Φαντάσου λοιπόν έναν κόσμο όπου εμείς οι γυναίκες δίνουμε προταιρότητα στην ξεκούραση και στην ενέργεια μας. Όλος ο κόσμος γύρω μας θα είναι καλύτερος.

Θα χαρώ να ξεκουραστούμε μαζί.

Διάβασε περισσότερα για το Rest πρόγραμμα εδώ:
https://lalitaretreats.gr/rest

Δήλωσε συμμετοχή δωρεάν συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στον ακόλουθο σύνδεσμο και θα λάβεις όλες τις πληροφορίες και το zoom meeting id με email

https://lalitaretreats.gr/shop/daretorest

*********************
Eίμαι η Vasiliki και σε προσκαλώ στην Lalita.
Είμαι πιστοποιημένη Yoga instructor (RYT Yoga Alliance USA) , και πρόσφατα απέκτησα τον τίτλο της πρώτης Qoya Instructor και Daring to Rest facilitator στην Ελλάδα.

Με πολύ αγάπη δημιούργησα την Lalita με την πρόθεση να προσφέρω διαφορετικές εμπειρίες, χορούς Qoya, ευ ζήν και mindfulness workshops, κύκλους ξεκούρασης και βαθιάς χαλάρωσης, κύκλους γυναικών και πολλά άλλα που στόχο έχουν να αποκτήσουμε ένα καλύτερο και πιο συνειδητό τρόπο ζωής.
Σκοπός μου είναι να φτιάξω ένα παζλ από ανεπανάληπτες εμπειρίες μόνο για γυναίκες, με σκοπό την προσωπική τους ανάπτυξη, την απόλυτη ευχαρίστηση και την απλή απόλαυση.

Η πορεία της ζωής και τα προσωπικά βιώματα αυτοανακάλυψης και εξέλιξης, με έχουν οδηγήσει στο να νιώσω το πόσο σημαντική και ιδιαίτερη είναι η διαδρομή μας κι η σύνδεση της γυναικείας μας φύσης με τις εποχές και με τις ενδιάμεσες περιόδους του χρόνου.
Μέσα από φανταστικά τελετουργικά και με εργαλεία τον Qoya, πρακτικές βαθιάς ξεκούρασης και την Yoga, έχω ως σκοπό και πρόθεση να γίνουμε πιο δημιουργικές, λαμπερές και αληθινές. Είμαι ενθουσιασμένη που μοιράζομαι το πάθος μου μαζί σου και εμπνέομαι όταν σε παρακολουθώ να ανακαλύπτεις τη λάμψη σου, καθώς εσύ (ξανά)συνδέεσαι με την θηλυκή πλευρά του εαυτού σου.

Βασιλική Τσαντίλα
Αφού έφτασε σε εκείνο το σημείο της συνειδητοποίησης ότι κάτι το διαφορετικό ήθελε στη ζωή της, η Βασιλική συνδέθηκε με τον θηλυκό της κόσμο και βρήκε το πάθος της. Έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της στην αναζήτηση, την μελέτη και την εκπαίδευσή της σε πρωτόγνωρες τεχνικές που σκοπό έχουν να συνδέσουν την γυναίκα...
Αναλυτικές Πληροφορίες
More
Share
Vibe
WhatsApp
Share